Бяла риба на яз.Искър

Модератор: sapuna

Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Бяла риба на яз.Искър

Мнение от afgany »

тъй като съм през повечето време в София, ми е много интересно хваща ли се бяла риба в яз.Искър, и ако има къде са местата да се търси?
Ако пак не има ли други места за бяла риба около София?

благодаря предварително за инфото дори и да е отрицателно :lol:
Последно промяна от afgany на Сря Мар 14, 2007 1:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

бяла риба в яз. Искър

Мнение от Диканаров »

Колега Афгани, моите предпочитани места са на устието на Искър в язовира в посока форта и на отсрещния бряг на залива от Ихтиман. Заставам над старите гробища или срещу старият бункер, като замятам или изтеглям линията малко под ъгъл. Посоката е към Царския залив. Стръвта ми е жива оклейка до 10см. Кофти е това, че колата остава без надзор на осрещния бряг. Е ако имаш приятел решил да лови от ихтиманския бряг всичко е ОК. Бяла риба има и на Богоров, и на Челопечане, и на Чепинци, и на Негован, и на Казичане, но слуката е рядка. За сега на Негован голямия гьол на Челопечане и на Чепинци поне няма още раци, които да пречат на дъно. На слука. Пробвай и на Огняново. Общо взето същата картина е и там. :lol:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

може и да я пробвам преди забраната на Искара ако остане време, щото преди това ще посетя Жребчево най-вероятно, благодаря
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На яз.Искър най много удари съм имал в широката част на шипоченския залив от към гората и срещо бункера става въпрос на тролинг.
desislav_vasev
новобранец
новобранец

Мнение от desislav_vasev »

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!barutchiata
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

колеги, какво става с бялата риба на искъра ?
Последно промяна от чпс на Чет Окт 04, 2007 10:41 am, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

как разбра, че "минават"?

на сонара по какво я различаваш от другите видове риба?
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

колега, само предполагах, че тези пасажи са били от костури или бели риби, очаквах да клъвне бяла риба или костур;

заставах на няколко места - около носа между двата залива, в единия залив - шипочане, в другия залив до ловното стопанство, но уви; не забелязах някой на брега да има успех; колегите с лодки също се питаха - къде са белите риби и костурите ?

понеже няма подфорум за костур и понеже този подфорум е за бяла риба - затова питах - през тази събота или неделя някой имал ли е успешен улов на бяла риба на язовир искър;

вероятно горещините повлияват негативно на кълването; може би сутрин рано или вечер късно някой е имал успех ?
Последно промяна от чпс на Чет Окт 04, 2007 10:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

може да са били платики или нещо друго...

не ми е известен вариант, при който костура да не кълве като му пуснеш пред носа...

така сме се забавлявали на Батак - спираме, виждаме на сонара 2 риби, пускаме въдиците на малко рибе и след 3 мин двата костура са в живарника...

Случвало се е обаче пак на Батак, когато показва по-големи риби /"балонче"/ да не кълве нито на рибка, нито на царевица, хляб и др каквото сме имали в лодката... в тия случаи си мисля, че е имало толстолоб отдолу...

На Искъра водата не може да се стопли за 1 седмица жеги - под 5м дълбочина си е бая студена... А бялата риба вече си е екзотика май...
otkacen
новобранец
новобранец

Мнение от otkacen »

приател земи твоя сонар и го приводни някаде близо до стената там е достатачно далбоко да не го намери никои да се мачи като тебе.ако искаш бяла риба самоковските горски продават колкото искаш,такава е реалноста за съжаление .скоро ще има удавени.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не разбрах на мен ли пишеш нещо или на колегата, но никът ти подхожда добре май... :roll:
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

Слънцето е виновно.

п.п Тедо двете кутрета дето ги зех последен остана само едното ..слабото примене . ушите са горе и сичко е наред .
Бъдете здрави за риболов
otkacen
новобранец
новобранец

Мнение от otkacen »

нямам ништо против сонарите нямам и ништо против тези които ги исползват стига да не се прават на големи специалисти като вас .имаше две и ги хванахме дран дран та пляс.....та за бялата риба сам уловил толкова че ако искаш и от наса да земеш сонар се е тая :D пп.има да гледаш как минават...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ставаше въпрос за 2 костура в моя пост...
факт е, че където сонара не показва риба и цял ден да стоиш пак няма да клъвне, затова като няма риба въобще не спирам - продължавам да търся...
за съжаление оня сонар го продадох със старата лодка и сега нямам...
lubo1971
новобранец
новобранец

Мнение от lubo1971 »

Търсете бялата на"Бункера","Колибите" и "Скалите",получава се един триъгълник посредата на който е коритото на река Шипочница.В този периметър съм имал най добри резултати.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”