Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Подарявам разни неща за подводен риболов
Модератор: nkolev66
Подарявам разни неща за подводен риболов
Колеги, мисля си, че не е лошо да отворим една точно такава тема
Всеки с времето е насъбрал една камара непотребни вече нему неща, които за друг биха били истински съкровища. И вместо да ги местим от едно кьоше в друго, по-добре да обявим във форума и който има желание, ще може да се възползва.
Нарочно не я отворих в раздела за пазаруване, защото мисля, че е редно да има такава тема в която не става въпрос за пари, а просто ей така...
И не при въдичарите, защото все пак нашето е малко по-специфично хоби.

Всеки с времето е насъбрал една камара непотребни вече нему неща, които за друг биха били истински съкровища. И вместо да ги местим от едно кьоше в друго, по-добре да обявим във форума и който има желание, ще може да се възползва.
Нарочно не я отворих в раздела за пазаруване, защото мисля, че е редно да има такава тема в която не става въпрос за пари, а просто ей така...

И не при въдичарите, защото все пак нашето е малко по-специфично хоби.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Re: Подарявам разни неща за подводен риболов
Имам едно тяло останало от първия ми ролков харпун. Направено е от орех и сега е окомплектовано само с едни ролки на главата. Няма му спусъка, ластиците и стрелата (заминаха по предназначение), но ако някой смята, че може да си спести малко дялане, ще се радвам да помогна
Ето какъв беше първоначалния замисъл:
http://www.youtube.com/watch?v=YjZ0r5rg6bA
Ще кача и една-две снимки

Ето какъв беше първоначалния замисъл:
http://www.youtube.com/watch?v=YjZ0r5rg6bA
Ще кача и една-две снимки

- Прикачени файлове
-
- DSC01743.JPG (192.89 KiB) Преглеждано 2449 пъти
-
- DSC01739.JPG (167.3 KiB) Преглеждано 2449 пъти
Влади ако няма други желаещи аз се интересувам от това тяло.
Късмет и здраве ти пожелавам батка и те поздравявам за темата

Късмет и здраве ти пожелавам батка и те поздравявам за темата

-
- ще става разбирач
здр. кой размер е ? незнам защо не го ползваш - да ли ще стане за в работа аз знам че имаш и спусък . Ще му трябва ли нова обработка с лак ? Самия монтаж на ластиците как става и какво би ми препоръчал евентуално .
@SANTIMIR: Ами и аз не знам ащо не го ползвам.
Може би защото не можа нещо да отговори на очакванията ми от първия път.Нещо не го обикнах този предмет.
Иначе...ако не като ролер, то може да му се вдене един ластик в дупките на главата и да си работи като обикновен харпун със затворен водач.Лакиран е,импрегниран като трябва, но
Абе не мога да го обясня...
Само вроденото ми чувство за мързел и липсата на трион, ме спря да не сгрея (буквално) апартамента с него.Пък и ми е жал, като знам колко време съм си играл с него.
За параметри... Дълго е общо около метър. Ластици...стават всякакви. Само дето на стрелата финката (финките) трябва да е висока, иначе заводска стрела не става с този цял водач .
@australia: Иво, абе то... тема като тема. В богатите държави хората организират градински разпродажбина непотребни вещи на безценица и при това там, това се е превърнало в обичайно явление,традиция (даже доста наши събратя се възползват от тая работа).
Не виждам нищо лошо, това да се прави и тук.

Иначе...ако не като ролер, то може да му се вдене един ластик в дупките на главата и да си работи като обикновен харпун със затворен водач.Лакиран е,импрегниран като трябва, но

За параметри... Дълго е общо около метър. Ластици...стават всякакви. Само дето на стрелата финката (финките) трябва да е висока, иначе заводска стрела не става с този цял водач .
@australia: Иво, абе то... тема като тема. В богатите държави хората организират градински разпродажбина непотребни вещи на безценица и при това там, това се е превърнало в обичайно явление,традиция (даже доста наши събратя се възползват от тая работа).
Наборе мисля че си много ама много на прав път и сум сигурен че много колеги ще се присъединят към инициативата .За съжаление аз не мога да се похваля че имам нещо в повече понеже тази година се наложи да продам това онова заради кризата но други не са на моето дередже и могат спокойно да се разделят с подобни вещи който не ползват. Относно ролера мисля че мога да го постегна и пак да влезе в употреба .gunman написа: @australia: Иво, абе то... тема като тема. В богатите държави хората организират градински разпродажбина непотребни вещи на безценица и при това там, това се е превърнало в обичайно явление,традиция (даже доста наши събратя се възползват от тая работа).
Айде Владе давай ролера на Иво и като го стегне да ми дойде на гости и да го закарам да постреля и да му се порадва.
аз мога ли да се запиша в листата на желаещите (не че имам шанс) ? 

Твое право е да ме ругаеш, мое право е да не те слушам
Мерси Лъчка за поканата , може и да се въсползвам но едва ли ще е това лято.
Бъди здрав и на слука

Бъди здрав и на слука

Тялото ще заминава за чужбина. По всяка вероятност за Австралия.
Само да намеря време да скоча до Еконт-а и да му го засиля.
Сега да подаря и един ето такъв реверсен спусък, дето ми изскочи миналата седмица докато правех уборката: И ето какво има вътре:
Не е с метална касета, но работи добре с единичен ластик.Слабото му място е, че ако се натовари с повече ластици може да му се счупи отгоре свода (имаше един-два такива случая
). На който му се играе, може да го усили отгоре с парче неръждаем профил.
Най-мощният ми харпун е с точно такава усилена (метализирана) касета и си работи безотказно с 4 ластика.
...

Сега да подаря и един ето такъв реверсен спусък, дето ми изскочи миналата седмица докато правех уборката: И ето какво има вътре:
Не е с метална касета, но работи добре с единичен ластик.Слабото му място е, че ако се натовари с повече ластици може да му се счупи отгоре свода (имаше един-два такива случая

Най-мощният ми харпун е с точно такава усилена (метализирана) касета и си работи безотказно с 4 ластика.

-
- ще става разбирач
az съм твоя човек за спусака - но да знаеш че после ще трябва да даваш съвети (ако ти се набутва давай) мераклийя съм да си направя едно дръвце - но и матерял нямам и не знам от къде да си взема тик нали то е най доброто .Иначе тук ми докараха някакви 40 годишни талпи от неизвестно за мен дърво салкъм ли е дъб ли е незнам , пили са трегери в люпилня , но са здрави май......
-
- ще става разбирач
колега като го гледам дали не бих могъл да си го изработя на фреза от неръждавейка,имам ламарина дебела 10мм. малко е жилава, но бавни обороти ще стане . И зглежда ми надежден .
Имаш няколко варианта ако го вземеш>SANTIMIR написа:колега като го гледам дали не бих могъл да си го изработя на фреза от неръждавейка,имам ламарина дебела 10мм. малко е жилава, но бавни обороти ще стане . И изглежда ми надежден .
План А: Намираш парче неръждаем затворен правоъгълен профил 30Х20 с 1.5мм дебелна. И го обличаш в областта на свода. Става нещо такова: План В:
Намираш пак затворен профил с размери 30х15х1.5 и изработваш касетата от него, като пренасяш координатите на отворите от едната касета на другата, съобразявайки се с дъното на свода
План С:
Направи си сам. Имай предвид, че заради вроденото ми чувство за мързел, тук детайлите са от неръждаем прокат със сечение 10х10мм.Но също така не е лошо да знаеш, че ако ще правиш, по-добре е да ползваш другата система. Тая е взаимствана малко от Блиц на Технисуб, а оная е сега при Бентос.
...Владо , поздравления !!! Кефиш яко !!!

- stonetales
- разбира нещата
Пичове - не искам за подарък - търся стрела - по тънка и ластик - по-здрав.
Еее...ти и Бьоша-та. Как са го направили така неугледно?
И аз , дет съм абсолутели начинаещ, виждам, че не е хармонично изделието:)
АААААААААА, да бе - подарявам моите стрела и ластик - на 4 изстрела са!
Еее...ти и Бьоша-та. Как са го направили така неугледно?
И аз , дет съм абсолутели начинаещ, виждам, че не е хармонично изделието:)
АААААААААА, да бе - подарявам моите стрела и ластик - на 4 изстрела са!
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........