Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Malkiq_Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич

Мнение от Malkiq_Ribar »

Здравейте колеги ! Разбрах , че от тази година риболова на това неземно красиво място е забранен. Та искам да ми кажете дали това е истина или просто някаква шега. Моля ако някой знае със сигурност какво е положението за там да ми каже.

Мерси предварително
Успех !
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич

Мнение от dobrikk »

За язовир Камчия знам, че е забранен, ама за реката не см сигурен.
Аватар
smok.1971
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smok.1971 »

...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

smok.1971 написа:...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим
то аслъ който е тръгнал с мрежите да не чакаме да се съобразява с забрани и билети. жалко за хубавото място. а мрежарите там ходят на такива тумби, че не знам кой ще им се опъне :(
Malkiq_Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Malkiq_Ribar »

Значи това райско кътче наистина е забранено.... Е явно товя лято ще трябва да търся нова дестинация за риболов :)
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

smok.1971 написа:...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим
Тъжно, ама е истина! :evil:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Язовира е забранен но реката със сигурносъ не е.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
melvinantani
новобранец
новобранец

Мнение от melvinantani »

Информацията която имам е че язовирът е забранен за риболов в отсечката до въженият мост под село Манолич и то за период от 4 години :( Изглежда е направено голямо зарибяване основно със шаранови видове и целта е популацията да се опази. Да се надяваме само че и контролът ще е на ниво :)
''Отново на реката !!!"
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Колеги извинявам се,че вкючвам толкова късно, но не бях попадал в този форум и на тая тема.Язовир Камчия е един от най-любимите ми язовири.Когато чух ,че язовирът е забранен тъкмо се бях прибрал от риболов от същия язовир. Винаги съм се възмущавал на мрежите от страната на с. Манолич. И аз като колегата коментирах с други колеги,че след забраната бракунерите ще действат по спокойно.Ако действително язовирът е бил зарибен с малки шаранчета те вече са унищожени от мрежарите.Местните разправят ,че са се засилили проверките по язовира, но не ги закачали като ги видели с поедна въдица ,гонели само мрежарите.
kaptax77
новобранец
новобранец

Мнение от kaptax77 »

arilus написа:
то аслъ който е тръгнал с мрежите да не чакаме да се съобразява с забрани и билети. жалко за хубавото място. а мрежарите там ходят на такива тумби, че не знам кой ще им се опъне :(
Мисля че Г-н Калашников ще им дойде добре :lol:
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Това видях миналата събота http://www.youtube.com/watch?v=3sKt9-y4m8Q
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...
Така или иначе, питанки имам много за себе си, но ако имам възможност отново да го посетя, не бих се поколебал - красив и дълбок язовир, хубави сенки.

О да, разбира се, картинката с боклуците по бреговете е повече от отвратителна! Какви хора са това, бе мамка му, НЯМА място, което да не е осрано тотално ... от нашето място събрах 2 хубави торби с боклуци и почти не се усети ... нямам думи просто. Докога ще продължава масата да паразитира за сметка на всичко от заобикалящия ни свят не знам ... :twisted:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

mita4eto написа:Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...
Така или иначе, питанки имам много за себе си, но ако имам възможност отново да го посетя, не бих се поколебал - красив и дълбок язовир, хубави сенки.

О да, разбира се, картинката с боклуците по бреговете е повече от отвратителна! Какви хора са това, бе мамка му, НЯМА място, което да не е осрано тотално ... от нашето място събрах 2 хубави торби с боклуци и почти не се усети ... нямам думи просто. Докога ще продължава масата да паразитира за сметка на всичко от заобикалящия ни свят не знам ... :twisted:
Докато живеят хора със ориенталски манталитет в България,това не може да се изкорени,за най-голямо съжаление,така ще е. Българина го боли най-много,когато му бръкнеш в джоба.А тук няма кой да го стори.
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

mita4eto написа:Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...

Докато живеят хора със ориенталски манталитет в България,това не може да се изкорени,за най-голямо съжаление,така ще е. Българина го боли най-много,когато му бръкнеш в джоба.А тук няма кой да го стори.
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Аз мисля да подходя идната седмица откъм реката /с.Манолич/ с каяк - по-скоро за разходка, отколкото риболов. Ще трябва обаче да взема мачете, защото много пъти съм виждал реката преградена или да се прегражда от подпийнали шкембелии, шумно разположили компаниите си край реката. Пфу!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”