Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич
Здравейте колеги ! Разбрах , че от тази година риболова на това неземно красиво място е забранен. Та искам да ми кажете дали това е истина или просто някаква шега. Моля ако някой знае със сигурност какво е положението за там да ми каже.
Мерси предварително
Успех !
Мерси предварително
Успех !
-
- ще става разбирач
Re: Въпрос относно Луда Камчия и по-точно село Манолич
За язовир Камчия знам, че е забранен, ама за реката не см сигурен.
- smok.1971
- научил се да хвърля
...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим
- arilus
- ще става разбирач
то аслъ който е тръгнал с мрежите да не чакаме да се съобразява с забрани и билети. жалко за хубавото място. а мрежарите там ходят на такива тумби, че не знам кой ще им се опънеsmok.1971 написа:...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим

-
- научил се да хвърля
Значи това райско кътче наистина е забранено.... Е явно товя лято ще трябва да търся нова дестинация за риболов 

-
- вече хвърля и на тежко
Тъжно, ама е истина!smok.1971 написа:...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим

- каридата
- учете се от него
Язовира е забранен но реката със сигурносъ не е.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- melvinantani
- новобранец
Информацията която имам е че язовирът е забранен за риболов в отсечката до въженият мост под село Манолич и то за период от 4 години
Изглежда е направено голямо зарибяване основно със шаранови видове и целта е популацията да се опази. Да се надяваме само че и контролът ще е на ниво 

''Отново на реката !!!"
-
- новобранец
Колеги извинявам се,че вкючвам толкова късно, но не бях попадал в този форум и на тая тема.Язовир Камчия е един от най-любимите ми язовири.Когато чух ,че язовирът е забранен тъкмо се бях прибрал от риболов от същия язовир. Винаги съм се възмущавал на мрежите от страната на с. Манолич. И аз като колегата коментирах с други колеги,че след забраната бракунерите ще действат по спокойно.Ако действително язовирът е бил зарибен с малки шаранчета те вече са унищожени от мрежарите.Местните разправят ,че са се засилили проверките по язовира, но не ги закачали като ги видели с поедна въдица ,гонели само мрежарите.
Мисля че Г-н Калашников ще им дойде добреarilus написа:то аслъ който е тръгнал с мрежите да не чакаме да се съобразява с забрани и билети. жалко за хубавото място. а мрежарите там ходят на такива тумби, че не знам кой ще им се опънеsmok.1971 написа:...а местните рогачи не си вадят мрежите от язовира. Явно за това го забраниха: да не им пречим

Това видях миналата събота http://www.youtube.com/watch?v=3sKt9-y4m8Q
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...
Така или иначе, питанки имам много за себе си, но ако имам възможност отново да го посетя, не бих се поколебал - красив и дълбок язовир, хубави сенки.
О да, разбира се, картинката с боклуците по бреговете е повече от отвратителна! Какви хора са това, бе мамка му, НЯМА място, което да не е осрано тотално ... от нашето място събрах 2 хубави торби с боклуци и почти не се усети ... нямам думи просто. Докога ще продължава масата да паразитира за сметка на всичко от заобикалящия ни свят не знам ...
Така или иначе, питанки имам много за себе си, но ако имам възможност отново да го посетя, не бих се поколебал - красив и дълбок язовир, хубави сенки.
О да, разбира се, картинката с боклуците по бреговете е повече от отвратителна! Какви хора са това, бе мамка му, НЯМА място, което да не е осрано тотално ... от нашето място събрах 2 хубави торби с боклуци и почти не се усети ... нямам думи просто. Докога ще продължава масата да паразитира за сметка на всичко от заобикалящия ни свят не знам ...

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Докато живеят хора със ориенталски манталитет в България,това не може да се изкорени,за най-голямо съжаление,така ще е. Българина го боли най-много,когато му бръкнеш в джоба.А тук няма кой да го стори.mita4eto написа:Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...
-
- новобранец
Докато живеят хора със ориенталски манталитет в България,това не може да се изкорени,за най-голямо съжаление,така ще е. Българина го боли най-много,когато му бръкнеш в джоба.А тук няма кой да го стори.mita4eto написа:Преди около седмица приятел ме заведе за пръв път на яз. Камчия (под Подвис, където пътя е определено за джип). Бил позволен ... аз с очите си го виждам, че е в забранения списък, но му се доверих и отидохме. Много се изненадах, като заварихме над 30 коли на язовира, като всички бяха за риба (не на пикник), брегът беше пълен с хора, явно забраната е нещо мъглява. Но по-странното бе, че ИАРА-та мина поне 5 пъти около нас с лодката, обикаляха доста надлежно из язовира и никого не изгониха, което май показва, че забраната или я няма, или е в друг участък от язовира. Всеки казваше, че са направили много стабилно зарибяване с шаранови риби - нямам си идея доколко е така ...
Аз мисля да подходя идната седмица откъм реката /с.Манолич/ с каяк - по-скоро за разходка, отколкото риболов. Ще трябва обаче да взема мачете, защото много пъти съм виждал реката преградена или да се прегражда от подпийнали шкембелии, шумно разположили компаниите си край реката. Пфу!