Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
mitenceto89
новобранец
новобранец

Re: Воблери

Мнение от mitenceto89 »

franky написа:Мога да подаря известно количество 3мм очички от следните цветове - син, червен и жълт, по около 50бр. от цвят. Зелените ги изгубих някъде, а белите са ми малко, така че, мога да дам по 50-60бр от другите цветове и евентуално ако намеря зелените. Желателно е по около 10бр от цвят на човек, за да има за 5-6 човека :lol:
Така че, първите 5-6 човека, които напишат в темата "искам очички", получават по около 30 очички. Повтарям, че очичките са 3мм и са подходящи основно за малки воблерчета.
Ако съм се вместил в първите пет, няма да откажа по 10-тина бройки от сините и жълтите,а ако намериш и зелените.Ще чакам ЛС от теб колега, как мога евентуално да ги получа.
Поздрави.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

begleca_sv написа:ето го и моя терминатор кажете мнения :D
Направо го пращай в дискотеката да видим дали е уловист
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

скоро ще има и по цветни като зема некои лак :D ина4е по тоя бая метал има :lol:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

скоро ще има и по цветни като зема некои лак :D ина4е по тоя бая метал има :lol:
Приятел, хубав ти е воблера, особено като за първи опит.

И на мен боядисването ми е най-трудно. Първите бяха много грозни, сега ги пребоядисвам. За хора, на които не им се отдава особено рисуването, споделям личния си опит:
Рисуването по воблерите със свободна ръка трябва да бъде сведено до минимум. Всякакви опити за рисуване на перки с лак за нокти са обречени на провал :lol:
Най-простият начин за оцетяване е със спрейове и всеки може да го направи. Например, бял, син и оранжев. Оцветява се целия воблер с белия спрей, гърбът се напръсква със синия, корема с оранжения. Трябва да се пръска от по-голямо разстояние, за да прелеят цветовете. Ако след пръскането воблерът изглежда достатъчно добре, по-добре да не се пипа с четки и лакове за нокти. Ако трябва да се направят черни петна, линии, райета - най-добре да се боядиса воблера черен(или какъвто цвят искате), след това от хартиено тиско да се изрежат формите, да се залепят по него и после пръскането със светлите цветове. С използването на такива шаблончета , формите стават много по-правилни. С шаблоните може много да се импровизира - да се омотае с конец, да се наложат тревички, цветчета , различни мрежички и плетки и в/у тях да се пръска. Повтарям, че пръскането със спрейове от 5 кинта трябва да е от достатъчно разстояние, най-добре на кратки интервали, за да не се разтече боята и цветовете да преливат добре.
На ръка вече си позволявам да правя само точки, иначе ги прее*авам обикновено. Точките ги правя с акрилна боя и клечка. Топва се връхчето на клечката и се прави точка. За по-големи точки и петна, може да се използва клечка за уши, но най-добре с шаблончета.
Разбира се, хората, които имат художествени наклонности и могат да рисуват, могат да си го позволят.
С времето се откриват все повече трикове за красиви неща, без да се рисува на ръка.
3 цвята за пръскане, мрежичка за люспи, това е общо взето достатъчно - повечето купешки воблери са такива. Ако в едим момент стане еднообразно, има достатъчно стикерчета, фолиа и др. подобни, с които може да се постигне разнообразие.
Ако все пак се рисува, боята трябва да е акрилна и четките да са добри.

А най-доброто е аерограф. Аз чакам още известно време и ако не ми мине мерака, ще си взема. Има разни евтини аерографи, но трябва и компресорче или някакъв съд с клапа за регулиране, който да държи въздух под налягане. Чудя се дали няма да стане с автомобилна гума. Или газова бутилка.
Гледах едно клипче, как един дебел американски селтак боядисваше воблери с аерограф, а беше схванат в ръцете като българска блондинка. Но ги правеше добре, защото използваше съвсем прости прийоми и не се опитваше да прави неща, които не му се отдават.
Та това е според мен - усилията трябва да се насочват в посока намиране на технологични хитринки, а не да се опитваме да бъдем като Пикасо :lol:

Повтарям, че горенаписаното се отнася за тези, които се чувстват по-комфортно с нож или чук в ръката, отколкото с четка :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

така е колега това със спрея съм си го мислил че ще става бързо и безотказно ефикасно но ми мина и през ум колко спрея трчбва да накупя зада имам достатъчно цветова гама за боядисването на воблерите и сигорно бач пари ще трябват :(
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

begleca_sv написа:колко спрея трчбва да накупя зада имам достатъчно цветова гама за боядисването на воблерите и сигорно бач пари ще трябват :(
5-6 броя , като за начало. Бял, черен, жълт, зелен, червен.
Търси по желизариите спрей на DenBraven тук са по 3,5-4лв.
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Аватар
bobinho
новобранец
новобранец

Мнение от bobinho »

begleca_sv написа:така е колега това със спрея съм си го мислил че ще става бързо и безотказно ефикасно но ми мина и през ум колко спрея трчбва да накупя зада имам достатъчно цветова гама за боядисването на воблерите и сигорно бач пари ще трябват :(
Моя съвет е ако имаш някой познат автотенекеджия да го помолиш да ти зедели по 20-30 грама боя от даден цвят и да си ги пръскаш сам.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

супер ако са по толкова пари спреиовете :D иначе от автобояджия ако зема боя с кво ша я прускам :lol: а ти имаш ли си напредстава че тая боя е мн скъпа ??????
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Забравих да спомена нещо.
За основните цветове, с които ще се боядисва първоначално и изцяло воблера, няма нужда от спрей. Акрилна боя и се топи целия воблер в кутията. Или някаква друга боя. И в латекс да се потопи, сигурно пак ще стане :lol:
Така или иначе преди да започне украсяването е добре да се боядиса целия воблер в един цвят. Аз обикновено ги правя бели, понякога черни. Гледам, че и колегата spoon23 ги прави бели и май също ги топи.
За боите от автобояджия - после нали трябва с нещо да се пръскат... А ако има пръскалка, по-добре е с акрилни бои. Всичко става по-лесно , отколкото с ацетоновите бои. Акрилните бои вече са много напред, аз си боядисах дограмата с такава и стана много добре.
Но като няма аерограф, най-лесно и бързо е със спрей. Вече съм омазал целия балкон. Най-важните цветове според мен са оранжев или жълт, зелен и син. Черно и бяло - боя в кутия и се топи , както писах по-горе. После от нея се правят точки и петънца и точки. Червена боя съм си купил също акрилна, от художнически магазин, ползвам я малко само за точки и петънца.
За да става мазало като се пръска - взима се един кашон , слага се на масата на едната си страна, воблера вътре и така. Добре е предварително да имаме поставка с кукички за съхнене.
Лопатките преди пръскането ги облепям с хартиено тиксо. Не е добре да се пръскат във висящо състояние, защото спрейт ги мърда и не става подбре. Хващат се с нещо здраво и така.

Още един съвет за тези , които тепърва започват.
Не се захващайте да правите един воблер от начало докрай. Правете ги на серии - 1 ден само дялкане на тела, 1 ден монтаж на железата и лопатките, 1 ден боядисване и декорация т.н.
Не е лошо да се пробват на вода още при първите етапи, освен ако нямате нужда и от ключодържатели.
Аз ги пробвам в аквариума на костенурката, като последната даже налита някои.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

само спрея ще ми свърши работа стига да намеря ефтини десетина цвята ша взема бял,черен,жълт,зелен,червен,син,кафяв,сребърен има него задължително според мене по добре изцяло със сребърен цвят от колкото с бял ........
Аватар
bobinho
новобранец
новобранец

Мнение от bobinho »

begleca_sv написа:супер ако са по толкова пари спреиовете :D иначе от автобояджия ако зема боя с кво ша я прускам :lol: а ти имаш ли си напредстава че тая боя е мн скъпа ??????
Ако ти е познат(приятел) едва ли ще му е проблем да ти даде по-мъничко(20-30грама).Боядисването става с http://www.metacafe.com/watch/1030590/0_airbrush/ има и по-лесен варянт май се казваше полувелизатор за съжаление немога да намеря снимка да ти го покажа.Аз използвам автобои защото са ми безплатни.Разбира се със спрей е много по-лесно и почти винаги става много добре.Успех
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Аз ги топя в бяла основа използвана от автобояджиите и след това започвам да пръскам със спрей като спазвам правилото от светла към тъмна боя.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow: :roll: правя воблера от пенесто ПВЦ. След като го оформя, разцепвам го и поставям арматурата, която е цяла, без отделни части. Когато е поставена я нагрявам с поялник и притискам разцепения воблер. При нагряването арматурата си прави место във воблера. Лепя двете части на воблера със секундно лепило, правя дупки за отежнението и лопатка. Балансирам го. Китвам. Проба :arrow: при нужда правя корекция. На края оцветявам, като работя само с акрилни бой. За финал го цопвам няколко пъти в двукомпонентен полиуретанов лак.

:drinkers:
...и наслука
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

:arrow: :roll: правя воблера от пенесто ПВЦ. След като го оформя, разцепвам го и поставям арматурата, която е цяла, без отделни части. Когато е поставена я нагрявам с поялник и притискам разцепения воблер. При нагряването арматурата си прави место във воблера. Лепя двете части на воблера със секундно лепило, правя дупки за отежнението и лопатка. Балансирам го. Китвам. Проба :arrow: при нужда правя корекция. На края оцветявам, като работя само с акрилни бой. За финал го цопвам няколко пъти в двукомпонентен полиуретанов лак.
А как ги оцветяваш с акрилните бои, пръскаш ли с нещо или на ръка?
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

franky написа:...пръскаш ли с нещо или на ръка?
:roll: за сега на ръка, но смятам да започна с пръскане. Доста се чудя за един аерограф :roll: , но сега няма време за воблери - изникнаха малко проблеми и ... малко застой :(

:drinkers:
...и наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”