Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Помощ эа пневматичен харпун
Модератор: nkolev66
-
- ще става разбирач
Re: Помощ эа пневматичен харпун
Иди на АРОХ.ru-ружья хUSSR
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте ,
искам да попитам каква марка пневматик бихте ми препоръчали ,мисля дължината да му е около 90 или 100 см. Благодаря предварително.Предполагам после ще питам и за по-къс
искам да попитам каква марка пневматик бихте ми препоръчали ,мисля дължината да му е около 90 или 100 см. Благодаря предварително.Предполагам после ще питам и за по-къс

- mares_sten1
- новобранец
Малко относително питане, но ще отговоря нали сме колеги
. Зависи до какви пари търсиш. Ако си търсиш до 300 лв. бих ти препоръчал Mares Sten и Omer Tempest (ти ще си избереш дължина и със регулатор или без. ) А ако търсиш нещо по-скъпо, бих ти препоръчал Omer Airbalete и Mares Cyrano
!
Поздрави и наслука !

Поздрави и наслука !
-
- ще става разбирач
За последните две пушки имаш ли лични наблюдения ?mares_sten1 написа:Малко относително питане, но ще отговоря нали сме колеги. Зависи до какви пари търсиш. Ако си търсиш до 300 лв. бих ти препоръчал Mares Sten и Omer Tempest (ти ще си избереш дължина и със регулатор или без. ) А ако търсиш нещо по-скъпо, бих ти препоръчал Omer Airbalete и Mares Cyrano
!
Поздрави и наслука !
-
- ще става разбирач
Аз имам Mares Sten na 15 години, и един cressi SL na 10 (може и по-стари да са, нямам точни спомени ) -сменял съм им само маслото и накрайниците на стрелите, никакви проблеми не съм имал с тях. Все пак имай предвид, че съм шопче и повече от месец ежедневна стрелба годишно не им се събираGalin Dimov написа:Здравейте ,

Как се зарежда пневматичен харпун?
По-точно трудно ли се зарежда стрелата?
Имам харпун с ластици, но едвам го зареждам.
За това смятам да си купя пневматичен, но ако имам същия проблем със зареждането няма да има смисъл.
Абсолютен аматьор съм и от време на време стрелям на плитко по попчета.
Имам харпун с ластици, но едвам го зареждам.
За това смятам да си купя пневматичен, но ако имам същия проблем със зареждането няма да има смисъл.
Абсолютен аматьор съм и от време на време стрелям на плитко по попчета.
Re: Как се зарежда пневматичен харпун?
Това малко ми звучи като: да си купя ли кола с автоматични скорости, че ръчните нещо не ги нацелвам
. Ако проблема не е във физическите ти възможности, то е или в техниката ти на зареждане или в ластиците. Хващаш здраво желъдите с две ръце и рязко придърпваш към себе си. Едновременно с това с помощта на гръбните и коремни мускули избутваш дръжката в обратна посока. Така вече си на първа засечка. След това повтаряш същото движение за да заредиш на втората засечка. За да ти кажем има ли нужда изобщо от смяна на ластиците и с какви, трябва малко информация за харпуна и стрелата.

Ластичния ми харпун е някакъв турски, но сега не се сещам за марката.
При зареждането основна трудност е шкембето ми.
А когато и не съм стъпил на камък докато се пъна бая вода изгълтвам.
Техниката ми на зареждане също я няма никаква.
Всъщност най-съм добър с бира в ръка и рибка в чинията, ама нали искам да затворя кръга на удоволствието.......
При зареждането основна трудност е шкембето ми.
А когато и не съм стъпил на камък докато се пъна бая вода изгълтвам.
Техниката ми на зареждане също я няма никаква.
Всъщност най-съм добър с бира в ръка и рибка в чинията, ама нали искам да затворя кръга на удоволствието.......
Ако е само за това, не си струва усилията
. Явно шкембето не е добра подложка, затова пробвай да опреш харпуна на някоя джапанка, така поне няма да се насиниш.

пневматичен не ти трябва , защото също така е трудно заредим а и плаши много рибата, ако ти е трудно за корема опри го в рамото ако ти е турски там има една пета малка над ракохватката и дарпаш ластика и зареждаш, вземи си представка тризабец под формата на триъгалник това е най одачно и си готов
аиде и да почерпиш някои попче

Добре, че питам. Иначе почти си бях купил пневматиката.
Само се чудех какво да излъжа жената, защото като си купих въздушната пушка казах, че е на един приятел. След една година жената ми вика "Не ти ли е неудобно вече цяла година да не върнеш пушката на момчето?"
Благодаря за мненията
Само се чудех какво да излъжа жената, защото като си купих въздушната пушка казах, че е на един приятел. След една година жената ми вика "Не ти ли е неудобно вече цяла година да не върнеш пушката на момчето?"

Благодаря за мненията

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
to_she написа:...
...

Позната история....и досега жена ми си мисли, че въздушната ми пушка е китайски боклук за 30 лв.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Ха ха. Май трябва да обменяме опит.
Чакам и други извинения

- bobboi
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз пък днес ходих да си купя харпунче, и голяма грешка, жената реши да дойде с мен та да помагала с избора. Накрая като видя цената косите и настръхнаха и веднага каза: А за мене какво ще има?
То човек да не реши да си купи нещо

То човек да не реши да си купи нещо

Понякога това е цената на спокойствието
. Аз вчера бях решил да си взема един Sporasub SP1 и за да е мирно селото, първо дадох на жената пари да си харчи и след това на спокойствие се обзаведох
. Дори още не е попитала колко струва
.