Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Нещо в тая връзка да допълня,какво забелязах това лято:
в участък от 5 км. по дунав наброяват множество корморани(поне 200-300).Тяхната популация се е размножила многократно,понеже са защитени(от Червената книга нещо подобно на циганете
)
http://www.zoomania.org/един-единствен- ... амур-17579
Та тая "птичка" ако изяжда по мин.2 кила на ден ,то 250бр.x2кг.=500кг-всеки ден .!А километри Дунав бол!Ми де го деба държавния орган "червена ли е ,защитена ли е шибаната книга" да го отпишат тоя натрапник от дунав и язовирите ,че нема да остане и помен, ни от шарковци ,амурчета,щукичи или други подобни хрибки.
И още нещо:: имат голям и вкусен черен дроб
А за бракониерите си знаеме 200 -500 килца\лодка, на ден- амуре ,шарковци ,сом ,
НО поне не са на гъсто .Крайно време е да се забрани ПРОМИШЛЕНИЯ риболов по Дунав 
в участък от 5 км. по дунав наброяват множество корморани(поне 200-300).Тяхната популация се е размножила многократно,понеже са защитени(от Червената книга нещо подобно на циганете

http://www.zoomania.org/един-единствен- ... амур-17579
Та тая "птичка" ако изяжда по мин.2 кила на ден ,то 250бр.x2кг.=500кг-всеки ден .!А километри Дунав бол!Ми де го деба държавния орган "червена ли е ,защитена ли е шибаната книга" да го отпишат тоя натрапник от дунав и язовирите ,че нема да остане и помен, ни от шарковци ,амурчета,щукичи или други подобни хрибки.
И още нещо:: имат голям и вкусен черен дроб

А за бракониерите си знаеме 200 -500 килца\лодка, на ден- амуре ,шарковци ,сом ,

- begleca_sv
- кандидат преподавател
тая година не само щуката е по малко ами като цяло няма нито киорава риба
а щуката и бялата риба тепърва излизат септември октроври тва е силата кой квот иска да си говори чче зимата калвял хищинка повече ярак както казват турците 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
така е защото миналата година имаше масова сеч на щуки..маломерки всякакви..изтребиха всичко....много рядко някои пускаше риба..всичко у торбата...а сега ревете за риба...е съжалявам ама няма..това е положението...наи на края трябва да се направи закон за тока и бои по кратуните на бракониерите....мамка и ....

- eroucma
- разбира нещата
Дайте малко информация как е положението покрай Батин, и като цяло къде са там перспективните места.
И още едно място ме интересува- като тръгнеш за село Батин малко преди селото се отклоняваш на дясто през една каменна кариер аи се излиза до стара ловна хижа. Там има нещо като каналче което се влива в Дунав и ми е интересно покрай това място може ли да има нещо интересно.
И още едно място ме интересува- като тръгнеш за село Батин малко преди селото се отклоняваш на дясто през една каменна кариер аи се излиза до стара ловна хижа. Там има нещо като каналче което се влива в Дунав и ми е интересно покрай това място може ли да има нещо интересно.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Един жокер-отпишия тази дестинация!
колеги мисля да ходя за 3-4 дена на дунава ,за което ако може да дадете малко инфо как е калве ли нещо и по специално за баикал и вадините. Ще тарся сом и шаран амур
Вземи си повече царевица за захранка. Излизат прилични амури, но трябва много хранене!За сом не се надявай особенно. Излизат рядко и дребни на попово прасе.bqlariba написа:колеги мисля да ходя за 3-4 дена на дунава ,за което ако може да дадете малко инфо как е калве ли нещо и по специално за баикал и вадините. Ще тарся сом и шаран амур
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
Колеги скоро ще ходя в свищов и мисля да направя няколко риболова на Дунава.Кажете ми какво да си взема, как да се подготвя и т.н.Попринцип съм почитател на спининга кажете ми какви примамки да си взема и дали изобщо какво излиза от брега
Поздрави
Поздрави

-
- научил се да хвърля
Русенската ИАРА е пуснала в Дунава 100 000 шаранчета с големина 1,5-2 см. Това прочетох в "Рибарски вестник".Шаранчетата не са дошли от Румъния,пускайте ги за да можем да си правим кефа като порастнат!
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
-
- разбира нещата
Не съм кой знае къв ихтиолог, ама Русенската иара не вервам да е дошла до Видин да пусне една част от тях , а съсъ сигурност не са дошли сами .Така че ние си имаме тазгодишни бебета може би влашки...може би не... 
Иначе браво за Иара Русе

Иначе браво за Иара Русе

Знаете ли Русенската ИАРА какво са пуснали-едни големи дудуци не им вярвам ни на весниците ни на нищо.Затова в региона няма една риба щото си вършат работата съвестно.
- MIR4EV
- ще става разбирач
колеги дайте да не се лъжем кви 100 000 хиляди бройки кви 5лева ква ИАРА такъв орган не съществува или ако съществува той е вполза на всички касапи по дунава но не и в полза на горката риба и не го казвам ей така а от лични наблюдения и опит
колегата много добре се е изразил пълни ДУДУЦИ 

Не знам, но май остана само платиката по тази река. В района на Никопол излизат само платики на устието на река Осъм. Гледам че вече и тези за промишлен риболов не излизат интересно ми е защо не се забрани реката за промишлен риболов. Мисля че не са проблемите в корморани, а рибарите за промишлен риболов ловят всичко по какъвто начин намерят
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Колега не изкам да защитавам ИАРА,но ще ти кажа нещо и го запомни (като незнаеш да говориш незнаеш ли да малчиш).ivo_barns написа:Знаете ли Русенската ИАРА какво са пуснали-едни големи дудуци не им вярвам ни на весниците ни на нищо.Затова в региона няма една риба щото си вършат работата съвестно.
Пуснати са шаранчетата и са от рибарниците на с.Басарбово ,собсвеника или арендатора без значение как се води ,дари шаранчетата за да се пуснат в река Дунав,няма да споменавам как се казва собсвеника но ми е съоченик ,приятел ,и колега.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Наистина са пуснати, приател е присъствал. Въпроса е дили са оцелели с тез размери 1 - 3 см. идеална захранка за хищници.
Приноса не е бил на ИАРА а по скоро на общината и гербаджии. Нунев е присъствал и лично е сипвал касите.
Относно работата на ИАРА Русе, идете на зимовника и вижте ква необезпокоявана сеч се вихри. То парашути и търмъци. Явно нямат пари за кочани с актове.
Приноса не е бил на ИАРА а по скоро на общината и гербаджии. Нунев е присъствал и лично е сипвал касите.
Относно работата на ИАРА Русе, идете на зимовника и вижте ква необезпокоявана сеч се вихри. То парашути и търмъци. Явно нямат пари за кочани с актове.