Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Мерси за снимките колега. Според мен такива изцепки не са нормални, колкото и да е евтина една пръчка.... И то от фирма, чиито макари на възрастта на дядо ми още въртят добре...
А дали някой може да сподели впечатления от сертчето с дължина 1.50 ? Малко ми е трудно да си представя толкова къса пръчка, но имам усещането, че ще мога да замятам от/на по-недостъпни с други пръчки места.
Според мен, определено 1.80 е по-добре, особено ако има много растителност наоколо. Това при положение, че пръчките от 2-те дължини са еднакво читави... Възможно е тази, с дължина 2.10 по някаква друга причина да е по-дорба...Здравейте кой от Сертовете (ехсиид)е по-подходящ според вас за пъстърва 210с тест 2-7гр. или 180 с със същият тест,като се има предвид че риболовствам по малки балкански реки и съм 176см.
А дали някой може да сподели впечатления от сертчето с дължина 1.50 ? Малко ми е трудно да си представя толкова къса пръчка, но имам усещането, че ще мога да замятам от/на по-недостъпни с други пръчки места.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- новобранец
Благодаря за съвета колега обаче серт на 180 е свършил навсякъде и затова си закупих 210 но дръжката ми идва малко дълга и се питах дали има начин да я намаля(резна)
ако някои знае как се прави моля да го сподили?
Поздрави...
ако някои знае как се прави моля да го сподили?
Поздрави...
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
Здравей колега,franky написа: А дали някой може да сподели впечатления от сертчето с дължина 1.50 ? Малко ми е трудно да си представя толкова къса пръчка, но имам усещането, че ще мога да замятам от/на по-недостъпни с други пръчки места.
имах това сертче два пъти,защото първия път го счупих с едно грубо изпълнение

Хубаво е пръчлето,не е лигаво,дръжката е малко по-дълга отколкото на мен ми се искаше,с риби до около 300-400гр. се справя без проблем,но си мисля,че няма да съм проблем и по-големи

Накратко за мен имаше два кусура,че ме дразнеше дръжката и,че не е чувствителна.Все пак дръжката не е чак толкова дълга и е поносимо,а чувствителността се изразява в по-голяма сума за съжаление

Поздрави и успех!
-
- кандидат преподавател
Писах май и пак твърдя,че дръжката на 2,10 не е никакъв,ма никакъв проблем,даже с нея замятам много по-точно именно бляскави врътливи дребночи № 0 и №1.Става и за №00,ама е малко пресилено,поставяйте си реални цели и не искайте свръх пуризъм от точно тази пръчка.
-
- новобранец
Днес ходих да пробвам серта в началото малко ме дразнеше дългата дръжка но след половин час(за моя голямя изненада)и свикнах даже започна да ми допада
благодаря на колегата INCUBUS ,че ме спря да направя тази глупост(да отрежа дръжката) 

Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси колега, снощи прочетох мнението ти и днес се изтрелях да си взема пръчлето(Sert Exceed 1.50, 0.9-5gr)имах това сертче два пъти,защото първия път го счупих с едно грубо изпълнение
Хубаво е пръчлето,не е лигаво,дръжката е малко по-дълга отколкото на мен ми се искаше,с риби до около 300-400гр. се справя без проблем,но си мисля,че няма да съм проблем и по-големиТова не защото е грубо,напротив доста тъничко и фино е.Просто е гъвкаво и добре бори рибките
Въртях с него и дребни блеснички от порядъка на 0 или 00.Няма проблем с изхвърлянето(имай впредвид,че съм ловил само с монофил),единствено чувствителността не е на ниво,но това по принцип е ясно за пръчка от този клас
Накратко за мен имаше два кусура,че ме дразнеше дръжката и,че не е чувствителна.Все пак дръжката не е чак толкова дълга и е поносимо,а чувствителността се изразява в по-голяма сума за съжаление![]()
Та да си кажа първоначалното мнение.
Пръчката е като бонсайче и определено си струва парите.
Действително, не изглежда кой знае колко чувсвтителна и въпреки тънката бланка, според мен върхът е дебеличък, като за такава пръчка. Мисля, че отива към параболик, което няма как да не е така, за да изхвълря леките примамки при този връх. Това е лично мое мнение, не съм сигурен, че е вярно, ако греша, нека спецовете да ме поправят.
Пак според мен, справянето с по-големи риби не би трябвало да е проблем за такава пръчка, която ще поеме натоварването с голяма част от бланката и ако се счупи, определено няма да е при върха.
От качеството на изработката мисля, че има още какво да се желае, като я сравнявам с 2 колмика от същия ценови клас. За момента мога да коментирам по-скоро прецизността на изработката, а не качеството, което ще се види с времето. С това визирам изрязания леко накриво корк, което само по себе си не е никакъв проблем.
Дължината на дръжката лично на мен ми допада. Водачите са сравнително добре заляти, на едно място има леко замацано, но изглежда здраво.
Като цяло съм доволен от покупката и нямам търпение утре да я вкарам в действие.
Успех с новата придобивка!franky написа: Като цяло съм доволен от покупката и нямам търпение утре да я вкарам в действие.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси колега, вече мога да си напиша и впечатленията си от полевите тестове на сертчето.Успех с новата придобивка!
Съчетах го с придобитата ми наскоро макара Abu Garcia Soron STX10, която е малко под 230гр, но поради липса на по-лека и тази става. На макарата е намотано PP 5lb.
Пръчлето изхвърля добре леките примамки, при силен замах - не особено точно. Усещането при водене не е най-доброто. Както стана въпрос по-горе, това не е най-чувствителната пръчка, но за сметка на това, лично на мен ми дава усещане за здравина и дуракоустойчивост.
1-вият тест беше от лодка, за костур, на малки силикончета и зимни блесни. Контактът с дъното се усещаше, но все пак беше от лодка, на дълбочина до 2-3м. С рибки до педя, каквито лових, се справяше отлично и ги изваждаше силно задъхани.
2-рият тест беше на 2 пъстървови реки, едната по-голяма, другата по-скоро поточе. Най-леките примамки, които използвах бяха блесни 1-ци, по номерацията на мепс. Изхвърля ги много добре, при водене с/у течението даже се усещат

С пантер мартин номер 3 и 4 щях да изловя кравите на поляната от другата страна на реката. За капак се пребих, изпуснах пръчката в/у едни камъни, от там падна в един вир, скочих с дрехите да я спасявам, но нищо и нямаше.
За по-голямата река, в която ловях нагазил във водата, дължината от 1.50 ми беше достатъчна. Но за поточето, което не беше обрасло и трябваше да замятам далеч от брега приклекнал, с дължина 2.10 или повече, щеше да ми е по-лесно.
За жалост, извадени рибки в истинския смисъл нямах, но една се откачи на камъните и избяга обратно, други 3 ми се откачиха съвсем в краката, та успях да придобия представа за поведението на пръчката със закачена пъстърва. Многото откачания явно бяха заради по-слабото засичане от моя страна, защото съм свикнал с доста по-бърза пръчка. Та с тази пръчка явно трябва да се засича по-силно. По груба преценка, най-голямата рибка , която ми се откачи, беше около 25-28см и пръчлето се справи изключително добре с неутрализирането на съпротивата й , за сметка на засичането, в което и аз имах пръст

Друго, което явно трябва да се има предвид, е че при риболов с много къса пръчка по камениста река от брега, е много по-вероятно да си изпочупим воблерите. Имайки предвид този неприятен факт - сертчето е по-подходящо за блесни, при това от по-ефтините

Преимуществата на пръчката се усещат, когато сме приклекнали под надвиснал над нас клон и трябва да заметнем под дървото от другата страна, където падат буболечките. Недостатъците се усещат, когато изваждайки примамката , установим, че не сме обърнали внимание на леко потопения дънер, който прегражда пътя на примамката на метър и нещо пред нас

И накрая , заключението ми с няколко изречения е следното: пръчлето има много добър кастинг за дължината си, не е особено чувствително, горната граница на теста е занижена, твърдоустите риби трябва да се засичат по-силно, авансът да е малко по-натегнат, преборва добре жертвите, качеството е добро, цената е повече от добра, транспортирането е изключително лесно. Пръчката е подходяща за роболов от лодка и когато сме нагазили в реката. За риболов от брега на река - само ако по бреговете има много растителност.
-
- кандидат преподавател
За късотия,при описаните от franky особености на риболова ,ползвам една древна спининг-пръчка от две части "Гермина",с работна дължина 1,70м,на която ми монтираха хубави водачи.Теста е до 15 грама,ама едва ли това е реалния показател -при 7 грама блесна в течение вече се гъне и предава всяко трепкане.Явява се смрът за кефалюгите по кофти места 

Колеги някой има ли мнение за http://fishing-market.com/shop/product/ ... -70-m.html.Ще се ползва на р.Дунав може да и взема една Ryobi Ecusima
- Vid
- кандидат преподавател
От днес съм горд собственик на ето тази перфектна щукарка - Sportex Carboflex NG дължина 2,40, акция 15-35, тегло 175 гр., гаранция 10 г., цена 188 лв. http://altmex.com/sportex/2011.html.
Въдицата е с бърз строй клонящ към модерейт, изработката е изключително качествена. В сравнение с TRS86MHF2, какъвто имах, смея да твърдя, че е със същите показатели т.е. горната акция 35 е малко завишена, но бие Триумфа като качество на изработка и здравина. Единствено теглото на Carboflex-а е със 20 гр. по високо от това на Триумфа, което не е болка за умиране, а по скоро е оправдаващо по-голямата здравина на Спортекса.
Много се изписа по отношение на произхода на въдиците Спортекс, къде са направени бланките, къде се сглобяват, в Китай или Германия? За мен това е без значение, защото изработката е наистина качествена.
Кастинга с Carboflex-а е по-голям отколкото с други въдици които съм ползвал с аналогична акция, което може би се дължи на големия 1-ви водач или пък като цяло на по-широките водачи... Въдицата е чувствителна и добре работи с малки примамки. Пробвах я с блесни 2-3, воблери на Салмо и Ъгли 3-4 см.
Ето няколко снимки. Снимките са правени с телефон за което се извинявам... ама кВо да се прави, жената ми замъкна на някъде фотоапарата и ми каза, че тя е по-важна от тъпите ми въдици и риби..

Добър баланс със Заубер 3000

Поздрави, и успехи в риболова на всички колеги
Въдицата е с бърз строй клонящ към модерейт, изработката е изключително качествена. В сравнение с TRS86MHF2, какъвто имах, смея да твърдя, че е със същите показатели т.е. горната акция 35 е малко завишена, но бие Триумфа като качество на изработка и здравина. Единствено теглото на Carboflex-а е със 20 гр. по високо от това на Триумфа, което не е болка за умиране, а по скоро е оправдаващо по-голямата здравина на Спортекса.
Много се изписа по отношение на произхода на въдиците Спортекс, къде са направени бланките, къде се сглобяват, в Китай или Германия? За мен това е без значение, защото изработката е наистина качествена.
Кастинга с Carboflex-а е по-голям отколкото с други въдици които съм ползвал с аналогична акция, което може би се дължи на големия 1-ви водач или пък като цяло на по-широките водачи... Въдицата е чувствителна и добре работи с малки примамки. Пробвах я с блесни 2-3, воблери на Салмо и Ъгли 3-4 см.
Ето няколко снимки. Снимките са правени с телефон за което се извинявам... ама кВо да се прави, жената ми замъкна на някъде фотоапарата и ми каза, че тя е по-важна от тъпите ми въдици и риби..

Добър баланс със Заубер 3000

Поздрави, и успехи в риболова на всички колеги
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Честито и само големи щуки ти пожелавам
да вадиш с новата пръчка.
Наслука.
да вадиш с новата пръчка.
Наслука.
- te4osoma
- разбира нещата
И сомове ,и сомове

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Честито колега Vid!
Добър избор си направил и нека да ти служи дълго и безаварийно, пък големите риби сами ще дойдат...

Първо много благодарности на Сестрата за страхотната тама и страхотната презентация на спининг въдиците на Berkley .От три дена съм горд собственик на Berkley Cherrywood pro 2.40 8-25гр. Взех я главно за улов на костури на Мандренското езеро и Малко Шарково . Имах малко съмнения относно блесните 1 номер на Mepps относно чуствителноста но след страхотната тема която изчетох с голям интерес всичко е ОКЕИ
Много благодарности за информацията защото в Бургас по риболовните магазини те гледат като 100 лева и всичко което пипнеш се отговаря ДА СТАВА СТРАШНО Е.Може да те обхване ЛУДОСТ.Успешен улов на всички.