Заяло коляно на директен!

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Заяло коляно на директен!

Мнение от bantumi »

Здравейте!След днешния ми излет,може би поради високата температура,2рото коляно на директния заяде и не иска да се прибира,пробвах,както обикновено с вода и сапун но не става!Имате ли някакви предложения,как мога да си разреша проблема?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Заяло коляно на директен!

Мнение от stich »

Трябва ти 2-ри човек.
На не твърда,но и не много мека повърхност поставяш проблемното място на директния.
Правиш въртеливи движения с лек натиск за прибиране на снадката докато другия леко почуква върху мястото с дръжката на чук примерно,която също да е увита леко в някакъв плат или каквото и да е подобно.
С премерени движения да не стане сакатлък!
Изображение
radobg1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от radobg1 »

stich написа:Трябва ти 2-ри човек.
На не твърда,но и не много мека повърхност поставяш проблемното място на директния.
Правиш въртеливи движения с лек натиск за прибиране на снадката докато другия леко почуква върху мястото с дръжката на чук примерно,която също да е увита леко в някакъв плат или каквото и да е подобно.
С премерени движения да не стане сакатлък!
А и ако плата е топъл ,например с топла вода навиваш го и почукваш ,не слагай мазни неща че после пак проблем ще има .
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Колега, не напъвай снадката, а увий проблемния участък с торбичка със замразен грах, царевица или нещо подобно и опитай отново след няколко минути, но внимателно!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lusox_iv
новобранец
новобранец

Мнение от lusox_iv »

Цялата работа се получава,когато сутрин при по-ниски температури въдицата се разпъва юнашката и в последствие,като напече и температурата се вдигне,карбона се раздува леко,от което се получават тези заклинваня.Та общо взето съветът на Мунчо е правилен,като вместо грах може и просто плик с лед за известно време да се наложи,за да се охладят колената и внимателно с въртеливи движения да се згънат снадките.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Пробвах с леда,но не мърда,като заварено е!Май ще трябва да приложа малко груба сила...
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

bantumi написа:Пробвах с леда,но не мърда,като заварено е!Май ще трябва да приложа малко груба сила...
И във фризера да го сложиш пак няма да стане.Колегата Stich ти е написал верния отговор,а той откъде го е научил само аз си знам :D Днес по правилния начин съм отВарил едно коляно.При вибрацията от ударите се отлепват колената,аз използвам гумено чукче,а ако стане някъде на излет използвам пълна бутилка минерална вода 1.5л.Нямам нито едно НЕотлепено коляно по тоя начин.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:smt023 :-D ... за което благодаря,
че и аз патих като колегата преди време.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

bantumi,stich,за какви директни става въпрос ?С моите съм ловил при 12 градуса под нулата,при ледено вятърче / това с Тубертини Проксима 02 6 метра и Тика Адвенчър 7 метра/ и при 37 над нулата цял ден под слънцето /пак с 6 метра Тубертинито и с Вега Серафик 5 метра/,но досега съм нямал такова запъване.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

6м Tica.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

При мен се получи на един джаксън,който ползвах за дръжка на кеп.
С директния немам грижи,а и Фнимавам,че бая тънкостенен Exclusive 7m.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ясно,то и аз се опитвам да внимавам,ама съм си михлюзин и след вашите уточнения, просто ми е чудно как още не съм се нахендрил на същия проблем.Дано колегата си го оправи,с най-добри чувства :drinkers:
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Колеги,пробвах,обаче не мърда!!! :axe: Ще се пръсна от яд вече...
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

bantumi написа:Колеги,пробвах,обаче не мърда!!! :axe: Ще се пръсна от яд вече...
Ако си пробвал по начина,който ти предложихме със Stich е невъзможно да не стане.Някъде нещо не правиш както трябва.Увий колената с парцал точно на снадката и дръж за едното коляно ,а някой помощник да хване другото,подпрете се някъде да не виси въдицата и я причукай с чукче по снадката.Увитото парче трябва да е толкова дебело,колкото да не нараниш коляното.Е чак яд ме хваща ,а няма как да го пратиш да го оправя.Иска помощника да държи с двете ръце и да пробва с въртеливо движение да я освободи при ударите ,които са последователно един след друг.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Чакай сега,удрям "сопата" отстрани или я разглобявам и удрям отгоре? Защото аз я разглобих и почнах отгоре да удрям леко :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”