Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Скаленско Езеро
Модератор: sapuna
Скаленско Езеро
Здравейте колеги. На 3 август мисля да направя един излет на този водоем. Та въпроса ми е, някой може ли даде достоверна информация какви риби обитават във водоема. Четох една тема за езерото, но тя беше от 2007 година, така че ще се радвам на по прясно инфо.
П.С: Благодаря ви предварително!
П.С: Благодаря ви предварително!
Re: Скаленско Езеро
За водоема в района на Сунгурларе ли става въпрос? Там, преди години имаше едри екземпляри, но сега не знам как е. През август се каня и аз да го навестя. Успех!
Да, точно за този водоем става въпрос. 

-
- ще става разбирач
хваща се костур едар но по малко миналата седмица ходехме и хванахме 3 но по 400-500гр на малкия язовир само сланчевка и някои каракуда
- YordanDanev
- сериозен играч
Много мрежи се пускат там колега, през ноща става нещо страшно.

-
- ще става разбирач
не само през ноща а и през деня и наи - лошото е че не се крият а ти я пускат пред тебе 

Явно ще си търся друга дестинация за риболов
. Направо се отчайвам. Навсякаде е едно и също! 

Днес си направих Великденски излет на Каябъшкото езеро. Първо отидох на големия водоем, но след кратка проба и никакъв признак за живот във водата, се отправих към стената на малкото езеро. Имаше двама колеги, които се бяха ситуирали по-рано. След близо час проби с воблерче, бял и торен, започнаха да излизат дребни костурчета като това:
които веднага бяха върнати да растат.
Към обяд започна да духа, а и пристигнаха "братята" от близкото село, които започнаха да атакуват с парашути и реших, че това е край на хубавия ми излет.

които веднага бяха върнати да растат.
Към обяд започна да духа, а и пристигнаха "братята" от близкото село, които започнаха да атакуват с парашути и реших, че това е край на хубавия ми излет.

По-прясно инфо: Вчера решихме да посетим водоема с надежда за хищни риби. Той е охраняем. Таксата е 5 лева на човек. Уловената риба остава за риболовеца. На въпрос какво се лови, момчето от фургона показа голяма глава на бяла риба, захапала една греда. Каза, че преди два дни е хваната. Пуснах каяка и започна едно обикаляне с воблер, блесна, силикон. Вятърът обаче отвя всички мераци за успешен риболов. За 4 часа нищо не клъвна, независимо, че сонарът показваше и едри риби. Най-дълбоките места бяха от порядъка на 6 метра. Рибата стоеше някъде по средата. Отвратителен вятър! По-късно се пренесохме на малкото езеро, което е далеч по-живописно, но обрасло. Там, според мен, би имало успешен риболов на костур и вероятно щуклета, но друг път, когато вятърът го няма.
А някой знае ли дали въобще има риболов там от брега? И какво се лови?
bboy написа:А някой знае ли дали въобще има риболов там от брега? И какво се лови?
колега ако питаш за малкото езеро. колкото и пъти да отида там а не са малко, все едно и също, маломерни костурчета и нищо друго, това от брега.