Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
s_v_gergov
новобранец
новобранец

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от s_v_gergov »

Според мен ако не е Shimano, Rapala iили Power Pro НЕ СТАВА. :lol:
Малко сериозно... Едно WD-40 ще върши доста подобна работа. Като има и доста други плюсове!
人 川
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

s_v_gergov написа:Според мен ако не е Shimano, Rapala iили Power Pro НЕ СТАВА. :lol:
Малко сериозно... Едно WD-40 ще върши доста подобна работа. Като има и доста други плюсове!
WD-40 е доста агресивна и лично аз не бих рискувал да я пръскам точно върху брейд.
ivanteo
новобранец
новобранец

Мнение от ivanteo »

брейд на Berkley - Whiplash Crystal струва 56 лв. Та мисля сега да си взема 0,06...издържа 10,6 кг...някакво мненеие.???
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

ivanteo написа:брейд на Berkley - Whiplash Crystal струва 56 лв. Та мисля сега да си взема 0,06...издържа 10,6 кг...някакво мненеие.???
Абсурд е на това сечение да има 10кг издържливост. За whiplash-а не един път е писано, че е доста по-дебело от обявеното.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

fn1p написа:Някой пробвал ли е...
По принцип това е най-успешната смазка която може да намериш . Аз ползвам такава зимно време на тънки брейдове и определено върши работа . Лятно време не се занимавам с глюпости от сорта да мацотя брейда :wink:
ivanteo написа:... Та мисля сега да си взема 0,06...издържа 10,6 кг...някакво мненеие.???
Нито е 0.06 мм ( виж инча , да ) , нито издържа на 10.6кг. ( виж либри , да ) :P За 56лв. има много по-добри брейдове на нашият пазар - Сънлайн , Сасаме , ПП и пр.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Павел Иванов написа:
Нито е 0.06 мм ( виж инча , да ) , нито издържа на 10.6кг. ( виж либри , да ) :P За 56лв. има много по-добри брейдове на нашият пазар - Сънлайн , Сасаме , ПП и пр.
Аз съм се спрял на първото, но ме притеснява, че е останал само зеления цвят. Това няма ли да притеснява и рибоците?
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз съм се спрял на първото, но ме притеснява, че е останал само зеления цвят. Това няма ли да притеснява и рибоците?
Що да ги притеснява, зеленият цвят на сънлайн е много благ..
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Saviour
новобранец
новобранец

Мнение от Saviour »

Здравейте,
може ли да ми препоръчате добро плетено влъкно за около 30 лв. ?
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

За под 30лв виж влакната на Climax на този сайт:
http://altmex.com/
Имай предвид, че са много по-дебели отколкото пише. Иначе са доста здрави.

PowerPro също можеш да си намериш за тези пари, но от ebay , от човек и т.н. По БГ магазините е малко по-скъпо.

На мен лично PP-то ми харесва малко повече от климакс, най-малкото защото на последния дори и най-тънкото сечение пак е дебело. А и PP-то ако го намериш на добра цена, ще ти излезе още по-евтино , защото е 135м о общо взето май няма по-добро на такава цена.

И както е написал по-горе Павката:

За една идея повече пари, това:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868

А за още една идея повече това:
http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html

Аз лично в момента ползвам PP и Sasame, но следващото, което ще си взема най-вероятно ще е Sunline, което само съм го виждал, но изглежда доста по-качествено от гореизброените. А и всички го препоръчват.
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

franky написа:За под 30лв виж влакната на Climax на този сайт:
http://altmex.com/
Имай предвид, че са много по-дебели отколкото пише. Иначе са доста здрави.

PowerPro също можеш да си намериш за тези пари, но от ebay , от човек и т.н. По БГ магазините е малко по-скъпо.

На мен лично PP-то ми харесва малко повече от климакс, най-малкото защото на последния дори и най-тънкото сечение пак е дебело. А и PP-то ако го намериш на добра цена, ще ти излезе още по-евтино , защото е 135м о общо взето май няма по-добро на такава цена.

И както е написал по-горе Павката:

За една идея повече пари, това:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868

А за още една идея повече това:
http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html

Аз лично в момента ползвам PP и Sasame, но следващото, което ще си взема най-вероятно ще е Sunline, което само съм го виждал, но изглежда доста по-качествено от гореизброените. А и всички го препоръчват.
Аз пък лично от Сасамето не съм доволен , а това Сънлайн мислех да го пробвам ама моят авер с който ходим си взе скоро и той хич не е доволен и даже ми го дава за 30 кинта на 4,5 рибилова и се чудя дали да го взимам 8 лб зеленото !
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пичове , баси дългата тема съм сътворил и па ....
Тъй , Сасамето ако ще се ползва и с въртележки си се взима на 0.15мм минимум а Сънлайна на 15либри , пак минимум :idea: После от това недоволни , от онова , ама без да се правят съпоставки с други брейдове при подобни реални диаметри и тест .

Павел Иванов
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колега Тачев,

Сънлайна който е взел приятелят ти и не е доволен е прекалено тънък. 8 либровият е около 0.12-0.14мм. реално. Немислимо е да го ползвате с въртележки и то в река с течение.
Павел Иванов правилно е споменал че за спинингови цели 15 либри/поне, може и нагоре/ . 15 либровия е със сечение 0.20-0.21.мм.
Във Варна някой колеги ползват дори 6 либров Сънлай, но за чепаре. Аз ползвам 10либров, които е със сечение 0.16-0.165 и мятам по малко от тях.

Пробвал съм с моя плетеняк на блесна по Тунджа, но се усуква. И не е от макарата, с Риоби Ексия съм/реди перфектно/. :D
Saviour
новобранец
новобранец

Мнение от Saviour »

Благодаря за съветите колеги,
мисля да събера още малко пари и да си взема това:
http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html с издръжливост 20lb/9kg
Дали ще се справя добре с 8 грамови воблери и по-големи?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

20 либри си е сериозно влакно , за Янтра , Росица , Йовковци и пр. 15 либри е предостатъчно :wink: Нямаш никакъв проблем с 8гр. че и доста по-тежки воблери и пр. примамки . По принцип оптималното влакно се избира според пръчката и макарата . Ако пуснеш какви са параметрите на въдицата , на каква макара ще го ползваш и какви риби основно ще търсиш мисля че ще имаш по-конкретни отговори :wink:

Павел Иванов
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

По принцип оптималното влакно се избира според пръчката и макарата
Определено е добре да се споменава, а е добре също когато някой се оплаква от някое влакно, да споменава с каква макара го е ползвал, щото може да се окаже, че проблемът не е в брейда.

При мен 5lb PP не се усуква на река с въртележки. Въртележките са до 3-ти номер по Мепс. Ясно, че е повече от 5lb, но не е и 15. Макарата е abu garcia soron STX10. Преди същото влакно беше на шимано нексейв 1000 и се усукваше.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”