Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Що е туй СПАМ и има ли то почва във форума?
Модератор: sapuna
Що е туй СПАМ и има ли то почва във форума?
Здравейте модератори, модераторки, модераторчета, редовни и нередовни членове на форума. Напоследък доста редовно следя темите , даже си позволявам да пусна някоя по въпроси, които ме вълнуват, както и да изкавам, къде компетентно, къде некомпетентно мнение по различни такива. Много често забелязвам упреци към постващи колеги, в това число и към мене, от рода на цитирам "Но ако ти искаш да ОСПАМИШ темата, си е твоя работа." http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=32&t=52077. Ще помоля някой да ме светне по въпроса аджеба, кое се третира за СПАМ в настоящият форум, зада ми виси , като обеца на ухото и да внимавам да не ми дръпнат шалтера (четох нейде тука, че има и такава опция)? И разбира се , какво значи ОСПАМВАНЕ на дадена тема. Предварително благодаря.
Малко дефиниции:
Интернет ФОРУМ= дискусионен он-лайн сайт, където потребителите могат да провеждат разговори под формата на изпращане на писмени съобщения. Форума се различава от Чат стаите по това, че публикуваните съобщения се пазят ...
СПАМ (цитат Уикипедия)
"Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения. Най-известната форма на спам е под формата на съобщения с рекламно съдържание..."
Под спам в Интернет се разбира натрапването на нежелана информация на потребителите, най-често под формата на електронни писма. Понякога повече или по-малко,със същата дума означават всякаква нежелана информация, ако човек бива затрупван с нея, докато търси по коректен начин нещо друго в Мрежата.
Малко дефиниции:
Интернет ФОРУМ= дискусионен он-лайн сайт, където потребителите могат да провеждат разговори под формата на изпращане на писмени съобщения. Форума се различава от Чат стаите по това, че публикуваните съобщения се пазят ...
СПАМ (цитат Уикипедия)
"Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения. Най-известната форма на спам е под формата на съобщения с рекламно съдържание..."
Под спам в Интернет се разбира натрапването на нежелана информация на потребителите, най-често под формата на електронни писма. Понякога повече или по-малко,със същата дума означават всякаква нежелана информация, ако човек бива затрупван с нея, докато търси по коректен начин нещо друго в Мрежата.
По-голям шаран от рибаря няма...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Що е туй СПАМ и има ли то почва във форума?
Ами какво да ти кажа колега в този форум твоя проблем е често срещано явление. Много хора когато срещнат пост който се различава и противоречи на техния бързат да го обяват за спам и реват пред модераторите.
п.п. Лична позиция! Не ангажирам никой с него.
п.п. Лична позиция! Не ангажирам никой с него.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Ето затова искам точно определение за СПАМ и ОСПАМВАНЕ в този форум. Инак форума е на ниво, много неща научих и продължавам да уча тук.
-
- кандидат преподавател
Пачо а аз на свой ред да те попитам,защо намесваш модераторите,не виждам в темата която си посочил да има намеса от модератор
Въпросът си можеше да насочиш към човека определил питането ти като спам,мисля че само той може да ти обясни доводите си.От тая тема нищо няма да излезе можеше да се разбереш с колегата на лични ,а не да пускаш провокативни теми ,това е моето мнение и то не е спам 
П.П А иначе спам е всичко което не е свързано с естеството на дадена тема.

П.П А иначе спам е всичко което не е свързано с естеството на дадена тема.

Ми нали модераторите определят правилата и дефинират условията, затова питам Вас. Ако има ясна дефиниция от Ваша страна е друга работа. После четох по форума апели към модераторите да баннат някой друг колега, щото СПАМВАЛ темите, т.к. Вие сте хората които пускат и дигат шалтера...
Щом смяташ, че нищо няма да излезе изтрий я...
-
- кандидат преподавател
Пачо аз ти написах моето мнение ,що е туй спам .А и не гледай кой за какво ни призовава,ние сме хора са с глави на раменете си 

- barutchiata ©
- Администратор
По принцип СПАМ е нежелани съобщения, реклами и др., но тук във форума под СПАМ се разбира и всеки един пост който няма нищо общо с темата и променя нейното съдържание и насоченост.В интерес на истината това се нарича offtopic.
10х, ще го имам в предвид.
- barutchiata ©
- Администратор
pacho69 написа:Ми нали модераторите определят правилата и дефинират условията, затова питам Вас. Ако има ясна дефиниция от Ваша страна е друга работа. После четох по форума апели към модераторите да баннат някой друг колега, щото СПАМВАЛ темите, т.к. Вие сте хората които пускат и дигат шалтера...
Правилата на форума се определят от собственика на сайта и администраторите. Модераторите съблюдават за спазването на правилата! Колкото до банването го прави само администратор и глобалния модератор. Но най-добре ще е да прочетеш какво пише във Въпроси/Отговори и да получиш реални отговори на твоите въпроси. Иначе може да продължаваш да четеш постове на тоя или оня, които нямат нищо общо с истината.
Мда там ясно са очертани ролите на администратор и модератор. Модераторите да ме извинят че ги сложих на топа. Молбата ми сега е, ако е възможно във въпроси и отговори да се дефинира СПАМ, или offtopic, та да е ясно на всеки за какво иде реч, на мен ми се изясни, за което благодаря и 

- barutchiata ©
- Администратор
Бате, то дали offtopic или spam на някои хора никога няма да им светне крушката. Във форумите има хора които не четат а предимно пишат. Някои не знаят и в кой форум пишат, важно е да го правят.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пачооооооо , ма утре са при теб бре!!!
Ай стига спами вече... почвай да off-каш! /ма с обозначение/
Нищо не разбра нали?
Нищо не разбра нали?

аха, нищоsapuna написа:Пачооооооо , ма утре са при теб бре!!!
Нищо не разбра нали?

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Начи си наред - не се бой.pacho69 написа:аха, нищоsapuna написа:
Нищо не разбра нали?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
КИРО написа:Начи си наред - не се бой.pacho69 написа:аха, нищоsapuna написа:
Нищо не разбра нали?