Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
- pacho109
- сериозен играч
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Виж тематаМойта почивка на Цигов чарк или нещо подобно беше-и там ги има рацитеkoce sm написа:Мога да кажа само, че от язовирите които посещавам Доспат, Широка поляна, Въча, Цанков камък и Кърджали единствено на Кърджали съм хващал раци на перото. Може би в високопланинските язовири или не са дошли или не виреят тези пущини.chestarfield написа:Бившия ни кмет псувай той докара раците тукада му изсъхнат ръцете на тоя дето пусна раците !!!![]()
Но положението с раците не само тук е плачевно но и 80% от язовирите ни вече са пълни с тях, те са като хлебарките утърване от тях няма, слънчака ряпа да яде.
До година две май само раци ще хващаме.![]()
На Тракиец направо аванси земат раците.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ясно..имаме желание да направим няколко излета там!Иначе свободен ли е за всеки риболовец?chestarfield написа:Ми то по-принцип собственика е някъв баровец от Смолян той на язовира изобщо не стой![]()
![]()
![]()
Така че трудно някой ще ти помогне.
Аз специално не мога, освен ако някой ходи и да пита пазача.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ТРАКИЕЦ-28-29-08-2011
Вчера отидох на гости на мойте авери на яз.Тракиец хапване пиене е и малко рибка хванахме два дена пълен релакс си направих.
Не носих дънни то там си имаше достатъчно
земах си походното легълце карповото столче и новия уип 8м на Миди
да го сефтосам на екстремни мутирали перки, арни кефали и средни каракуди.
И двато дена духаше ужасно много на язовира както разбрах така е било и 4-те дена там в 9 почва и в 8 вечерта утихва луда работа.
На дъно от 5.30 до 9 сутринта удари на едри каракуди,мутирали 700-800г перки
и маломерни шаранчета, и празни куки оглозгани от раците 99% от дъното е раци СТРАШНА РАБОТА>
На перо си избрах едно заливче на километър от бивака много тихичко и закътано първия ден ги попилях перките и кефалита и едър костур излезна и шаран и кефал също.
Втория ден почна обещавашто до трета топка захранка посли освен раци друго не излезна.
Имало си и причина де някой беше заложил капани за раци по цялото крайбрежие на залива поне аз намерих 7-8 капана, естествено ги изпразних в моята кофа
и му ги нахвърлих отново.
Явно бяха нахвърлили мърша понеже вунеше страшно около залива и буквално беше черен от раци
.

Трофей на големи амури и шарани няма но пък излета си беше на шест отсякаде
ха със здраве
Вчера отидох на гости на мойте авери на яз.Тракиец хапване пиене е и малко рибка хванахме два дена пълен релакс си направих.
Не носих дънни то там си имаше достатъчно

И двато дена духаше ужасно много на язовира както разбрах така е било и 4-те дена там в 9 почва и в 8 вечерта утихва луда работа.

На дъно от 5.30 до 9 сутринта удари на едри каракуди,мутирали 700-800г перки

На перо си избрах едно заливче на километър от бивака много тихичко и закътано първия ден ги попилях перките и кефалита и едър костур излезна и шаран и кефал също.
Втория ден почна обещавашто до трета топка захранка посли освен раци друго не излезна.

Трофей на големи амури и шарани няма но пък излета си беше на шест отсякаде
ха със здраве

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да свободен е като си платиш таксата 10кинта и накрая и рибата шаран, амур, сом 6 лева килото,другото е свободно.Боката написа:Ясно..имаме желание да направим няколко излета там!Иначе свободен ли е за всеки риболовец?chestarfield написа:Ми то по-принцип собственика е някъв баровец от Смолян той на язовира изобщо не стой![]()
![]()
![]()
Така че трудно някой ще ти помогне.
Аз специално не мога, освен ако някой ходи и да пита пазача.
Нощно време май не дават да се лови-не съм сигорен инак трофейни риби колкото ти се иска.
Другото малко е лош пътя около 2 километра преди язовира истинки офроуд ако не са го оправили де,не съм ходил от 4-5 месеца.

- pacho109
- сериозен играч
Откъм Петелово си бил гледам
Много раци ,много нещо.знам,че излизат шарковци,ама дребни,дано си ги връщат
След 1-2 години ще са таман 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Утри кервана пак е на път
малко рисковн излет предприемаме понеже имах инфо че язовира е отровен уж бил
Но око да види ръка да пипне
дето се казва, ако положението е отчайващо ще слезним за ден два на Пясъка. 

Но око да види ръка да пипне

-
- сериозен играч
Е, кой е въпросния водоем,който "око да виде,ръка да пипне"?chestarfield написа:Утри кервана пак е на пътмалко рисковн излет предприемаме понеже имах инфо че язовира е отровен уж бил
![]()
Но око да види ръка да пипнедето се казва, ако положението е отчайващо ще слезним за ден два на Пясъка.

- pacho109
- сериозен играч
Тракиец,най-вероятно 

-
- сериозен играч
Вчера на Избегли от15ч.следобед до 19ч каракуди около 250 грама едрата само на дъно.На плувка кефалчета 4см не дават да хвърлиш като напаст са и 3 ситни костурчета.Всичко на бял.
Здравейте колеги, искам да ви попитам какво е положението на яз.Мечка, ще се хваща на плувка и дънни, къде по язовира да се насочим, захранки, стръв, на която да търсим рибоците, а също за малкия язовир преди с.Червен Артемис май беше, условията какви са? 
Oпс. обърквация с таксата за Леново

Oпс. обърквация с таксата за Леново

Последно промяна от technolog на Чет Сеп 01, 2011 5:09 pm, променено общо 2 пъти.
Да живее България!!!
Че таксата на Мечка кога е била 8 лв.?Мисля че доста е паднала водата.
Георги Тенев
На мен ми се струва че ако слезним от Тракиец няма да се озовем на Пясъка сигурно е някъде другаде.pacho109 написа:Тракиец,най-вероятно
Георги Тенев
Колега, в неделя бяхме с бат Бойко и Митака на Мечка. Та таксата е 5 лв., колкото си е от доста време. Излизаха доста червеноперки и маломерни кефалчета. За съжаление въпрека захранките и тактиките нищо едро не се обади. Червеноперките са доста добри, като взимаха и на жито,бял и царевичка.Поне според мен си потърси друга дестинацияtechnolog написа:Здравейте колеги, искам да ви попитам какво е положението на яз.Мечка, ще се хваща на плувка и дънни, къде по язовира да се насочим, захранки, стръв, на която да търсим рибоците, таксата 8лв ли си е, а също за малкия язовир преди с.Червен Артемис май беше, условията какви са?

Не е Тракиецpacho109 написа:Тракиец,най-вероятно

Значи, ако има стъкло и аз ще издам.Но по важното е хващат ли риба.
Георги Тенев