Съвети за начинаещи гмуркачи

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвети за начинаещи гмуркачи

Мнение от Jack Daniels »

Че тоя ураган АйрЯн ,дето помете щатите от де мислиш че се пръкна? Като взех да си бъркам айрян за мастиката се създаде един такъв вихъъъъъъъъъррррррр и .....видяхте кво стана :lol:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

ildobrev написа:
Булти написа:...не се движи водата , ами се местят рибите :lol: ...получена от вятъра ...а той получава енергия от гларусите , щото много махат с крилата ...
:wink:
Митак, може би нямаш представа колко си прав. :) Сигурно си чувал за "ефекта на пеперудата", формулиран от основателя на теорията на хаоса - ако една пеперуда размаха крилца в Китай, това може да предизвика ураган в Тексас, или нещо такова.

:)
Те сега вече си дойдохме на думата. Пък ако в същия тоя Китай, всички китайци се качат върху столчета и едновременно скочат на земята, в Щатите ще се появи приливна вълна от най-малко 60 млн.тона (http://amoreclub.eu/Znaete-li-cheako-vs ... at-_9898_j) :wink: :lol:
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...кавказка , девета вълна , за малко да отнесе Бургаския мост :shock: :

Изображение

...приятелю Манук , майтап да става ...

:D :D :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...а сега един практически съвет за начинаещите колеги от Бургас . Както каза колегата Манук , ако си на плаж , трудно ще разбереш дали има мъртвак...затуй в Бургас , аз проверявам тук :

Изображение

...и видя ли туй :

Изображение

...начи не е добре рабтата :?

... а на колоната под стълбите , проверявам бистротата :

Изображение

- на снимката в момента - нула метра видимост :lol:

:drinkers:
Последно промяна от Булти на Вто Авг 30, 2011 1:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ildobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ildobrev »

Pretor написа: Те сега вече си дойдохме на думата. Пък ако в същия тоя Китай, всички китайци се качат върху столчета и едновременно скочат на земята, в Щатите ще се появи приливна вълна от най-малко 60 млн.тона (http://amoreclub.eu/Znaete-li-cheako-vs ... at-_9898_j) :wink: :lol:
Пък ако се изпикаят едновременно какво ще стане, направо не ми се мисли! :)
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Леле:)
Полудехте бе, Хора:)

Объркахте ме тотално - не, че е много трудно да го направите:)
Какви пеперуди, какви китайци?:)

Аз, като изляза на скалите, да си репетирам с кавала, гледам вълните и потрепервам, като си помисля, какво е долу.
а, днес, след двете денонощия вятър, наистина погледнах и към скалите. На фона на относително спокойно море и дълги, мазни вълни, на скалите не се стои - целите са мокри и в пяна.
А по средата на залива, към Косата - устието на Велека, навътре, на 200-300 метра - голямо светло петно - само ще да е от размътен пясък.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...е , току що ми създаде много яка визуализация ...
...благодаря за което...

:drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Духът ти е бил за момент на Синеморец?
Като казвам голямо = около четвърт квадратен километър е голямо петното - кой знае каква валявица е долу?

Ала, към 4 часа гледах последно - вълните бяха взели да се улягат съвсем.
Сега даже и не духа
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
jeko_k9
новобранец
новобранец

Мнение от jeko_k9 »

Булти написа: п.с. ...това за деветата вълна е мит :D , коя поред ще е , зависи от дължината на вълната и от много други фактори , които , всеки път са различни
gmurkacha написа:Ела да бройм вълните колега...Това е Черно море!!!!!Аман от капацитети дето по веднъж за 5 дни виждат морето...
Още еден път евала на хора като Булти и gmurkacha,
Но едно съм сигурен че като деца сте отглеждали аквариумни рибки .
Ха сега вземете един аквариум от по-големичките дето са по метър, напълнете го до половината с вода и го разклатете надлъжно.
Виждате ли че водата в краищата се издига нагоре а в средата е в равновесно положение.
С други думи няма двжение на водата в средата и то в едно аквариумче.
Ами неизброимите тонове вода на морето, които земното притегляне държи здраво.
Точно това показва филмчето с махалата, че земното притегляне спомага, махалата в средата да не се движат а само да предават импулса на енергията от първото махало, на последното., и обратно до затихване.
По същия начин се държи и водата в морето по бреговете му се появяват мъртвите вълни.
И как пък ....Това Черно море!!!!! , капацитете като вас, казват че не се подчинява на космическата енергия на слънцето, която подържа и вашия и моя живот-както на всичко живо на планетата земя.
Ха да ми отговорите на това въпросче.
И двамата забравяте, че има и явление наречено Инерференция.
Защото тя интерференцията, точно показва че деветата вълна не мит а реалност.
Препоръчвам ви вимателно да прочетете(Линкче за вас) и да не мътите главите на хората, че учените създават разни митове, както че деветата вълна е мит.
Ако ви мързи да четете ето ви най-важното изречение от линкчето:
"Интерференцията е явление, при което в резултат на едновременното разпространение на вълни в една и съща среда се получава вълна с постоянно във времето увеличаване на амплитудата в определени места и намаляване в други места."
Ако не ви мързи - коментирайте
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...Жеко , добре видя , че ти отговорих в другата тема , но продължаваш да ровиш и тук ...може би търсиш ...внимание :D :D :D ....

последно да обощим...начи , тук на морето не е духал западен и северозападен от месеци ...за сметка на силния и продължителен североизточен тези дни , който причини ...м-ъ-р-т-в-а-к-а :

http://novatv.bg/news/view/2011/08/27/2 ... %B0%D1%81/

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4071551

http://www.novini.bg/news/18536-%D0%B2% ... D0%B8.html

http://www.focus-news.net/?id=n1560460

http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... ertvi.html

....а той причини смърт :? ...
...за какви отразени вълни говорим - сами виждате , че тоя теоретичен модел не работи :!: ...чуйте спасителите , а не професорите - те няма да дойдат да ви спасяват - след силен продължителен вятър бъдете внимателни :!:

...за харпунистите не ме страх , а повече за децата - тва лято спасих едно , въпреки , че аз самия в момента , имах нужда от помощ ....и съм доволен от себе си :D ... ако сте харпунист и имате деца , по добре пропуснете гмуркането в мъртвака и стойте близо до тях :!:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Булти написа: ... ако сте харпунист и имате деца , по добре пропуснете гмуркането в мъртвака и стойте близо до тях :!:
:prayer: :drinkers:
Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Мен даже мъртвак ми не требе - все още разбирам колко съм зле.
Смятам, че щом още не съм се удавил, значи нещо може и да се получи от мен.

Искренно се надявам някой ден, да спра да разбирам колко "гола вода" съм и да почна нещо да "зафатам":)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
jeko_k9
новобранец
новобранец

Мнение от jeko_k9 »

Колега Булти , не търся внимание, а просто искам де не объркваме хората.
Линковите които си дал не казват нищо ново, само потвърждават казаното въвъ форума от manuk, да се плува успоредно на брега.
Мисля че е хубаво да се мисли логически.
Първо отрекохте , че мъртвите вълни се пораждат импулсивно, не обяснихте как се появяват при липса на вятър, логиката подсказва че няма друг начин те да се появят щом няма вятър. Добре примера с аквариума и махалата подсказва че явлението е затихващо и може да продължи с дни.
Сега всеки след обед духа лек изток и сутрин като отидете на морето няма вятър а при скалите има вълна.
Откъде идва тя? Нали сугринта не духа вятър?
Отрекохте и деветата вълна. Напълно сериозно питам дали твърдите че всички вълни са с еднаква сила мерено в продължение примерно на половин час. :D
Последно промяна от jeko_k9 на Пет Сеп 09, 2011 4:47 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

А ти можеш ли да пръднеш 2 пъти с еднаква сила мерено в продължение примерно за половин час :lol:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Jack Daniels написа:А ти можеш ли да пръднеш 2 пъти с еднаква сила мерено в продължение примерно за половин час :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”