Копувам сонар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Копувам сонар

Мнение от nasco2 »

Търся да си закупя сонар втора употреба 200 - 400лв. зависи от модела. Лодката ми е гумена обикновенна надуваема. Мисля че моделите за от брега са по подходящи за мен. Посъветваите ме. Не ме интересуват много екстри, трябва ми да показва рибата и релефа. Очквам мнения и препоръки какво точно и от къде да си взема като нов ако не си намеря втора употреба.

Благодаря предварително
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Пиранята е модел на Хуминбърд.
За тези пари можеш да купиш съвсем приличен нов.
виж тези
http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=3
http://www.filstar.com/bulgaria/?filsta ... t=9&gro=29
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Пълен лаик съм на темата някои може ли да ми обясни как стои въпроса със захранването на батерий ли е или акумолатор и закрепването към лодката а за стоиката която колегата предлага ако ми потрябва ще се обадя. Благодаря за отговорите до тук очаквам още мнения.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Май се спирам на Fishfinder 140 Ако някои го е ползвал нека сподели. Видях адреса им за София Васил Лвски 80А но пише че там е офис дали мога да си го закупя от там и знае ли някои по близак магазин до Банишора.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И още едно питане. Доколкото разбирам сонара се състои от сонда и екран екрана все ще го измислим за закрепване а самата сонда как се закрепва за гумена лодка. Извинете за многото въпроси но дори не съм виждал сонар и как се работи с него.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Marco Polo написа:На Васил Левски им е централния офис, до турското посолство, в ляво от него. Мисля, че в "Алем" продават техните сонари, пробвай и там. Тази стойка, която ти показах има място за монтиране на сондата - тя трябва да е под водата, а екранът се монтира върху стойката. Където и да отидеш - ще ти покажат, ще ти обяснят. Виж дали в сайтовете някъде нямаше кратка инструкция. Според мен 140-ката е нормален сонар и става ;)
Какво и най вече къде е това Алем и какво ще искаш за стоиката.

Мерси за инфото до тук.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Обадих се току що в магазина и казаха че нямат и няма да получават, не се предадох и звънах в офиса на Васил Левски и за моя изненада казаха че имат. Утре най - вероятно по обяд съм там. Казваи кога ще пием бирата да го плоеем и да взема стойката ако не си се отказал, че няма да имам търпение да го тествам.

Мерси много за инфото и помоща.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Germin 140 e добър саонар като цена -качество .Аз ползвам120 от 2г. и нямам проблеми.Работи от 10.8-14в.и не е толкова капризен към тока .Показва и риби в термоклина, дъно и т. н. ,но си трябва практика за да го осъвършенстваш.Виш захвата за гумена лодка без транец си е проблем .Ползвай стоиката на колегата щом я е измислил.П.С.Не всичко под лодката /на сонара /се хваща,но помага много за многото нейзвестни под водата.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Купих си вече но garmin ff 250 като го тествам ще ви кажа резултата

Специални благодарности на Марко не само че ми даде скобата на картинката по - горе а и едно акомулаторче изнамери, не поиска и бира да пийне, но няма да му се размине.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Много добър избор!!!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Тествах го днес на чепинци и е супер много съм доволен от сонарчето не вярвах че има толкова риба там.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”