Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Враждебна(гьола на летището)
-
- научил се да хвърля
Враждебна(гьола на летището)
Здравейте колеги!
Днес бях за пореден път на гьола на летището.
Като цяло много хора и тегав риболов(явно заради жегите) излизаха редки костурчета на рибенце и торен,редки каракуди и червеноперки на жито!
Излизаха и такива разбоиници на бял,който си отплуваха веднага
Но не затова пускам тема,а заради това!!!

Отдавна не бях виждал толкова голяма каракуда! за жалост я намерих мъртва във водата(прясно умряла с ясни очи) имаше дупка от едната страна на корема като отхапано!
Интересно ми е какво животно(можеби хищик) би сторило нещо такова на едра риба?
Зимата пак на същия гьол намерих умряла бяла риба около 3 кг. по същия начин отхапана от към корема!!!
П.п. Не съм снимал раната защото не е приятна гледка!
Днес бях за пореден път на гьола на летището.
Като цяло много хора и тегав риболов(явно заради жегите) излизаха редки костурчета на рибенце и торен,редки каракуди и червеноперки на жито!
Излизаха и такива разбоиници на бял,който си отплуваха веднага

Но не затова пускам тема,а заради това!!!
Отдавна не бях виждал толкова голяма каракуда! за жалост я намерих мъртва във водата(прясно умряла с ясни очи) имаше дупка от едната страна на корема като отхапано!
Интересно ми е какво животно(можеби хищик) би сторило нещо такова на едра риба?
Зимата пак на същия гьол намерих умряла бяла риба около 3 кг. по същия начин отхапана от към корема!!!
П.п. Не съм снимал раната защото не е приятна гледка!
- F@tboyslim
- новобранец
Re: Враждебна(гьола на летището)
Много добър екземпляр 
Предполагам че е от щука ухапването. Хващал съм 300 грамова щука на 15см. бабушка, така че нищо не може да ме учуди. 4-5 кг. щука спокойно може да я захапе тая каракуда.
Ако е дълбока раната може да е от костенурка, след смърта на рибата, но със сигурност не е от бяла риба. Колкото и да е голяма, никога няма да нападне каракуда над кило.

Предполагам че е от щука ухапването. Хващал съм 300 грамова щука на 15см. бабушка, така че нищо не може да ме учуди. 4-5 кг. щука спокойно може да я захапе тая каракуда.
Ако е дълбока раната може да е от костенурка, след смърта на рибата, но със сигурност не е от бяла риба. Колкото и да е голяма, никога няма да нападне каракуда над кило.
Кеф цена няма!
-
- научил се да хвърля
може да е видра
-
- ще става разбирач
Че е красота това линче 

Ами в тази мръсотия-нормално!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не познавам този гьол, но доста вероятно ми се струва да е била отхапана от видра. Не знам дали щуката би налетяла на голям екземпляр като този
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Колеги аз също съм виждал каракуда около 300-400 гр също гризната отдолу.Но на този водоем на който ходя знам че има само каракуди,шарани и костури.За друг вид риба не съм чувал да има...Не съм сигурен дали някой едър костур може да причини нещо на такава риба...А и за видри не съм чувал да има...
-
- научил се да хвърля
Лох Нес

-
- разбира нещата
Ако е видра защо ще я наръпа и остави няма ли да я изяде...???
-
- вече хвърля и на тежко
Видрата не с всяка атака успява да налапа рибата.Често под водата се случва рибата да се изплъзне.Това,че не виждат видрата не значи,че я няма.Такова тихо и потайно животно няма друго.Видра е!kaloyan Mladenov написа:Ако е видра защо ще я наръпа и остави няма ли да я изяде...???
много добър екземпляр,жалко че си я намерил мъртва а не ти е вдигнала адреналина докато я бориш с въдицата,но за съжаление има и такива моменти в природата!За да отхапе парче от рибата,щуката би трябвао да е панцерна(мисисипски зарган) а такива в България няма.Както са казали колегите по-горе,най-вероятния виновник е видрата.
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
- lfcpordim
- научил се да хвърля
А ако не е видра какво може да е ?
-
- научил се да хвърля
Интересно е,че не съм чувал за видри! а и има колеги които седят вечер до късно за бяла риба и никой от тях не е виждал видри!
Виждал съм корморани на гьола и незнам дали те биха могли да нанесът такива поражения върху едра риба?
Виждал съм корморани на гьола и незнам дали те биха могли да нанесът такива поражения върху едра риба?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Може би рак 
А тъй като най-големият хищник е човекът, способен да нарани по всевъзможни начини всяка жива ,а дори и мъртва твар, този вариант не трябва да се изключва. Начините са много - кука, тройки, харпун, живарник, пистолет, автомат... А не е изключено и някой психопат да я е захапал в коремната област...

А тъй като най-големият хищник е човекът, способен да нарани по всевъзможни начини всяка жива ,а дори и мъртва твар, този вариант не трябва да се изключва. Начините са много - кука, тройки, харпун, живарник, пистолет, автомат... А не е изключено и някой психопат да я е захапал в коремната област...
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Колеги миналата седмица бях свидетел как един колега
изпусна буквално пред брега щука която беше около 7-8 килограма направо ми събра погледа.И аз говорих с него станахме притяели и тои каза ,че в гиола има много големи чудовища.От 2 години ходя там хвърлял съм много пъти на тапа и дъно на рибе и то на това място но наи големия улов на щука там ми е 3кг така ,че може да е щука.
изпусна буквално пред брега щука която беше около 7-8 килограма направо ми събра погледа.И аз говорих с него станахме притяели и тои каза ,че в гиола има много големи чудовища.От 2 години ходя там хвърлял съм много пъти на тапа и дъно на рибе и то на това място но наи големия улов на щука там ми е 3кг така ,че може да е щука.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!