Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Питане за масло за Меркюри
Модератор: bobopeli
Питане за масло за Меркюри
Значи лодката ми има двигател 2Т на горепосочената фирма и подочух, че трябвало да се ползва масло единствено на Меркюри... това вярно ли е или мога да ползвам всякакво двутактово масло? Благодаря
Re: Питане за масло за Меркюри
Можеш да ползваш и други масла, но за извънбордови двигатели , а не за някакви резачки за дърва или за мотопедчета. Аз също съм с двутактово Меркюри но до сега съм слагал единствено и само масло Куиксилвър на Меркюри. Няма разлика в цената на маслата на другите фирми.
-
- сериозен играч
Може само да добавя да си погледнеш годината на производство,защото преди 2000 и след 2000 год. сместа е с различно количество масло.borandri написа:Можеш да ползваш и други масла, но за извънбордови двигатели , а не за някакви резачки за дърва или за мотопедчета. Аз също съм с двутактово Меркюри но до сега съм слагал единствено и само масло Куиксилвър на Меркюри. Няма разлика в цената на маслата на другите фирми.
Да. Това го изпуснах. Благодаря на колегата за добавянето.Може само да добавя да си погледнеш годината на производство,защото преди 2000 и след 2000 год. сместа е с различно количество масло.
- горан
- ще става разбирач
Аз три години карах стария си двигател Меркури модел 2005г. 2Т 5кс. с каквото двутактово масло ми падне, най-вече с такова за резачки на Хускварна или с българско от бензиностанциите и не съм имал проблеми, струва ми се че не се е отразило на качествата на мотора. Сега разбрах, че трябва да се налива специално масло 

-
- сериозен играч
Виж сега Горане,реномираните марки са създали и по-реномирани(по-здрави)мотори.Няма да блокират при най-малкото недоглеждане за маслото.Двутактовите масла са няколко вида.
1.За 2Т извънбордови мотори-осигуряват надеждно мазане(не отделят нагари) при ниски температури(мотора се охлажда директно от водата на водоема ,до 25-30 градуса).
2.За 2Т авто и мото двигатели-осигуряват надеждно мазане при високи температури 90-125 градуса в зависимост дали ДВГ с водно или въздушно охлаждане.
3.За резачкии и високооборотни 2Т мотори ,това са специални масла осигуряващи надеждно мазане при високи температури и свръхвисоки обороти на коляновия вал- 20 000 оборота.
По правило 2Т мотори са непретенциозни но с неподходящи масла създават ядове от сорта: трудно палят.много пушат,задръстват изпускателните тръби,цапат свещи,намалят ресурса(живота ) на ДВГ .Поздрави.
1.За 2Т извънбордови мотори-осигуряват надеждно мазане(не отделят нагари) при ниски температури(мотора се охлажда директно от водата на водоема ,до 25-30 градуса).
2.За 2Т авто и мото двигатели-осигуряват надеждно мазане при високи температури 90-125 градуса в зависимост дали ДВГ с водно или въздушно охлаждане.
3.За резачкии и високооборотни 2Т мотори ,това са специални масла осигуряващи надеждно мазане при високи температури и свръхвисоки обороти на коляновия вал- 20 000 оборота.
По правило 2Т мотори са непретенциозни но с неподходящи масла създават ядове от сорта: трудно палят.много пушат,задръстват изпускателните тръби,цапат свещи,намалят ресурса(живота ) на ДВГ .Поздрави.
и последно- лодката ми е 50 коня мотор... става ли за тролинг скорости, ще има ли драми с цапане на свещи, притрисане, и г/д Г/Д какъв разход да очаквам? Благодаря!
-
- сериозен играч
Обикновено в случай като твоя се използва и малък двигател 2-6 к.с. за тролинг.Не че не може и с 50к.с. но е екзотично,само баровци си го позволяват.На Ивайловград съм виждал да тролят с джет и с доста голяма яхта и хващаха но за разхода нямам идея.
- dedeff
- разбира нещата
Това масло си го бива колега,ефтинко,13 левчета литър,караш на воля,зелено на
цвят.Задължен си да караш с тяхно масло ако само единствено мотора е в гаранция,ако не е,никой не може да ти каже с кво масло да си караш мотора.Аз имах 2Т Меркюри и го крах с това масло,откара много часове и няма грижи.Поздрави.

цвят.Задължен си да караш с тяхно масло ако само единствено мотора е в гаранция,ако не е,никой не може да ти каже с кво масло да си караш мотора.Аз имах 2Т Меркюри и го крах с това масло,откара много часове и няма грижи.Поздрави.

Без жени можем,без риболов не можем!
- горан
- ще става разбирач
Благодаря за пояснението, ако ползвам за в бъдеще 2Т двигатели ще се опитам да ползвам и подходящо масл.HAZART написа:Виж сега Горане,реномираните марки са създали и по-реномирани(по-здрави)мотори.Няма да блокират при най-малкото недоглеждане за маслото.Двутактовите масла са няколко вида.
Поздрави.