За up - овете и тем подобните

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lukas65
ще става разбирач
ще става разбирач

За up - овете и тем подобните

Мнение от lukas65 »

Здравейте,колеги!
От доста дълго време се каня да поставя на вашето внимание две тенденции във форума "продава риболовни",които от край време ме дразнят и ето,че моментът дойде.То в моя случай си е направо предложение към модераторите,което се надявам да подкрепите.
1)Има хора,които явно не са добре запознати с правилата на въпросния форум, а на всичкото отгоре и забравят още в самото начало,че се намират в подфорума "продавам риболовни", та започват своята обява с "продавам".Моля най-учтиво такива теми просто да не бъдат допускани до страницата.В края на крайщата останалите не сме малоумни,за да ни напомнят,че ще продават,а не купуват или подаряват.
2)Имам не една или две обяви,че продавам неща,които не са ми необходими,но никога не съм използвал up,за да си придвижвам темата на предни позиции.Има колеги,които го правят многократно в рамките на една обява.Считам,че не е колегиално и призовавам модераторите също да премахват такива обяви.
Моля за вашето мнение по въпросите.Може пък нещо аз да бъркам в разсъжденията си.
Много здраве и наслука за всички желая от сърце.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: За up - овете и тем подобните

Мнение от ExTaZzY »

Логиката е,че нещата вече не ти/им трябват а пари им трябват и логично гледаш твоето/тяхното да се продаде не виждам кое е лошо да си up-ваш темата верно не колегиално е,но все пак и ти искаш да си продадеш нещата както всички останали затова на пазара или на плаже ман**лите викат разни изчудени фрази да привличат вниманието на народа :)
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
M54
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от M54 »

Нищо против нямам ;up; но понякога найстина става банално :evil:
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Лично аз съм против ъпването така както е разрешено - на 24 часа. Добре че малко колеги се възползват от тази възможност, а и голяма част от тях ъпват през по-голям период от време. Посещавам един форум, в който , ако искаш да си ъпнеш обявата, единствения разрешен начин е да намалиш цената. Като примерно до 20 лв. минималната стъпка е 50 ст. , от 20 до 100 лв. - 1 лв , над 100 лв. - 2,5 лв. Добавянето на допълнителна информация, относно предлагания артикул, е разрешена само в първия пост, като темата не се ъпва по този начин.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Модератор съм - нямам правомощия!
Имам обява - никога не UP-вам!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Поредната лишена от смисъл тема.Ами като те дразни не влизай в раздела и всичко е ок.Или мисълта ти е в друга насока"че ъповете изместват твойта тема на заден план".Форума си има правила,дали те са нарушени или не има кой да го реши.Не може с даден потребител да се съобразяват останалите!!!
Това че ти не правиш или използваш нещо си (в случая up-a)не значи че останалите няма да го ползват или че това е погрешно.Всичко що е съобразено с правилата на форума си е на място.Друг е въпроса че винаги ще има недоволни,ама то е така-различни хора,различни мнения.
Поздрави.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

joko75 написа:Поредната лишена от смисъл тема.Ами като те дразни не влизай в раздела и всичко е ок.Или мисълта ти е в друга насока"че ъповете изместват твойта тема на заден план".Форума си има правила,дали те са нарушени или не има кой да го реши.Не може с даден потребител да се съобразяват останалите!!!
Това че ти не правиш или използваш нещо си (в случая up-a)не значи че останалите няма да го ползват или че това е погрешно.Всичко що е съобразено с правилата на форума си е на място.Друг е въпроса че винаги ще има недоволни,ама то е така-различни хора,различни мнения.
Поздрави.
А по-леко...
Сигурно ти е много добре,когато отвориш магазина,първите десетина обяви са с дата от преди сто години,"N".-на брой постове......отвараш и освен първия пост,където е обявена стоката /обикновено некъв боклук на магазинска цена /,всичко останало от трите страници,са некви емотки "ЪП"- ове.....бати тъпнята.
И интересно,всички подобни обяви са на почти едни и същи ......"колеги"

Аз също не ъпвам обява,и съм против подобна простотия макар,че я има в почти всички форуми.

Виж с това,съм много съгласен :
tcekata написа: ,ако искаш да си ъпнеш обявата, единствения разрешен начин е да намалиш цената. Добавянето на допълнителна информация, относно предлагания артикул, е разрешена само в първия пост, като темата не се ъпва по този начин.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

Има ли значение от колко време ти е обявата, нали все пак всеки трябва да си продаде стоката. Тва, че някой виси постоянно в раздела "продавам" и са му банални повечето обяви незначи, че на колеги които не влизат често ъпването няма да им се набие на очи. Това си търговски трик така, че да си имаме разбирането и уважението.х Ако не ъпваш вероятноста да ти видят обявата е нищожна, така , че не бъдете егоисти и ако нещо не ви трябва не значи, че друг колега не би се възползвал ... така че ъпваните теми са си една възможност за прочитане от по голям брой потенциални купувачи. :wink:
Има си правила за ъпване, така че спазват ли се, мисля, че нещата са си ОК. :wink:
:D :D :D :D :D
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

konty написа:
Има си правила за ъпване, така че спазват ли се, мисля, че нещата са си ОК.
Ако сега нещата са ОК, то не е защото се спазват правилата, а понеже малко продавачи се възползват от тази възможност, пък и няма много обяви. Ако всички започнат да ъпват по един път на ден, както е позволено, няма да е приятно и за продавачите и за потенциалните купувачи.
Примирно, пускаш си обява рано сутринта, но след теб, като си ъпне обявата всеки продавач, твоята като нищо може да се окаже последна. На другата сутрин ъпваш, но след някой час пак си на опашката. Другия вариант - ставаш сутрин, преглеждаш обявите и отиваш примерно на работа, я по-добре за риба. :lol: Вечерта сядаш пред компа и :shock: по всички обяви има нови постове. В момента, в раздел Продава (риболовни), има 291 обяви. Да приемем че 41 са заключени /аз ще проверя и тях, след като има нови постове/, остават 250 и се започва - отваряш обява , нищо ново, само UP, следващата - пак същото. От всичките обяви, най много в 30 - 40 ще има някаква промяна. Ще изгубиш доста време за да прегледаш всичките. На другия ден - пак така, а след някой ден ще почнеш и да не влизаш в този раздел.
Неминуемо при създалия се хаос, някои колеги ще почнат да ъпват и по честичко. Ще се отвори доста работа на модераторите - ще има да цъкат и да смятат дали някой не е подранил с UP-ването . :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”