Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболова около Русе

Мнение от Николай-Русе »

Ето една добра новина :D

"На 1 септември от 5 часа е проведена акция от инспектори на сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА - Русе по река Дунав от Русе до о. Бръшлян. Открити са 2 броя бракониерски немаркирани мрежи с обща дължина 170 метра в района на Лимана на Дунав мост. Извършителят е неизвестен и са иззети с констативен протокол. В района на землището на град Мартен са установени две мрежи с обща дължина 200 метра и "око" 40 мм. Те са конфискувани с констативни протоколи и засега извършителят е неизвестен. Рибата, хваната в тях е пусната в реката. "
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

nick71 написа:Ето една добра новина :D

"На 1 септември от 5 часа е проведена акция от инспектори на сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА - Русе по река Дунав от Русе до о. Бръшлян. Открити са 2 броя бракониерски немаркирани мрежи с обща дължина 170 метра в района на Лимана на Дунав мост. Извършителят е неизвестен и са иззети с констативен протокол. В района на землището на град Мартен са установени две мрежи с обща дължина 200 метра и "око" 40 мм. Те са конфискувани с констативни протоколи и засега извършителят е неизвестен. Рибата, хваната в тях е пусната в реката. "
Браво на органите дано има повече проверки.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
delig
новобранец
новобранец

Мнение от delig »

Това хубаво, но трябва да се напънат още малко и да издебват и хващат и собствениците им и да ги съдят, така ефекта ще е много по-голям.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Абе малко се и излагат. Преди 3-4 седмици бяха направили акция на Текето и са направили, ако не се лъжа 12 акта за нощен риболов по 200 лв.
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

[quote="kasabinho"][quote="nick71"]Ето една добра новина :D

Колега, kasabinho, как се разви риболова на Щръклево?
Аз вчера бях там - дребни до средни каракуди + 3, 4 около 600-700гр и няколко дребни шаранчета.
Имах едно късане на фидера(мятах го пред шаварите) рибата взе царевицата и директно в тръстиката. на плувката само на жито и царевица вървеше рибата, като на царевица по нарядко ама по едри. Чалъма е постоянно стреляне на жито и царевица прашката...по-малко ама редовно :) И едно здраво вземане на плувката имах, засякох, тръгна на една страна, болото се сгъна, аванса писна, ама се откачи...
Утре пак съм там
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
kasabinho написа:

Аз вчера бях там - дребни до средни каракуди + 3, 4 около 600-700гр и няколко дребни шаранчета.
Имах едно късане на фидера(мятах го пред шаварите) рибата взе царевицата и директно в тръстиката. на плувката само на жито и царевица вървеше рибата, като на царевица по нарядко ама по едри. Чалъма е постоянно стреляне на жито и царевица прашката...по-малко ама редовно :) И едно здраво вземане на плувката имах, засякох, тръгна на една страна, болото се сгъна, аванса писна, ама се откачи...
Утре пак съм там
Ееееее, да беше дошъл да се запознаем :). При мене само няколко дребни шаранчета. Говорих с един от местните и той ми каза, че миналата година са били пуснати малките шаровци от някакъв рибар.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
kasabinho написа:

Утре пак съм там
Ееееее, да беше дошъл да се запознаем :). Не вярвам да не си ме видял, личеше си къде съм :). Иначе при мене само дребни шаранчета и много тен, вече мога да мина за местен жител :). Говорих с един от местните и той ми каза, че миналата година са били пуснати малките шаровци от някакъв рибар и че в язовира редовно се биело с ток и се мрежало и заради това язовира станал обран бустан. Сформирали групичка и само чакали да барнат мрежар или токаджия :).
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
kasabinho написа:

Утре пак съм там
Ееееее, да беше дошъл да се запознаем :). Не вярвам да не си ме видял, личеше си къде съм :). Не съм сигурен, но мисля че беше точно от ляво, където разпъвах. Иначе при мене само дребни шаранчета и много тен, вече мога да мина за местен жител :). Говорих с един от местните и той ми каза, че миналата година са били пуснати малките шаровци от някакъв рибар и че в язовира редовно се биело с ток и се мрежало и заради това язовира станал обран бустан. Сформирали групичка и само чакали да барнат мрежар или токаджия :).
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
kasabinho написа:

Утре пак съм там
Ееееее, да беше дошъл да се запознаем :). Не вярвам да не си ме видял, личеше си къде съм :). Не съм сигурен, но мисля че ти беше точно вляво на мястото, където разпъвах. Иначе при мене само дребни шаранчета и много тен, вече мога да мина за местен жител :). Говорих с един от местните и той ми каза, че миналата година са били пуснати малките шаровци от някакъв рибар и че в язовира редовно се биело с ток и се мрежало и заради това язовира станал обран бустан. Сформирали групичка и само чакали да барнат мрежар или токаджия :).
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

kasabinho написа: Ееееее, да беше дошъл да се запознаем :). Не вярвам да не си ме видял, личеше си къде съм :). Не съм сигурен, но мисля че ти беше точно вляво на мястото, където разпъвах. Иначе при мене само дребни шаранчета и много тен, вече мога да мина за местен жител :). Говорих с един от местните и той ми каза, че миналата година са били пуснати малките шаровци от някакъв рибар и че в язовира редовно се биело с ток и се мрежало и заради това язовира станал обран бустан. Сформирали групичка и само чакали да барнат мрежар или токаджия Ью :).
Аз бях до самотното дърво, както ти беше застанал (не вярвам някой друг да е пускал лодка з захранка :) :) ) точно отсреща под лек диагонал. Такъв тен и на морето не хванах :) Ама така е като забравих чадъра....
А относно токаджиите, преди да си тръгна се заговорих с един пич с постоянен тъмен цвят на кожата и той каза, че много ги биели и вика:"Само да хвана некой такъв, бате, бухам го у водата и му пускам тока" :D :D А иначе той каза че имало и едри шарани ама много нплашени били...ще видим утре, ,че и вдругиден сигурно пак-нали съм отпуска и не ми се седи в нас, пък гьола е наблизо ;) :)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Kaloyan87
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan87 »

От днес прясно инфо за щръклево има ли колеги, че утре нямам никакви ангажименти и мисля да ида, да помятам на директния за някой каракуд :D
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flash1 »

knbis написа:колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=240
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Kaloyan87 написа:От днес прясно инфо за щръклево има ли колеги, че утре нямам никакви ангажименти и мисля да ида, да помятам на директния за някой каракуд :D
Днес след обяд за набързо ходих (2-3часа) с директния и две шепи жито - труден риболов, събрах само дребосъци 10-15бр.
Две циглета ме гледаха като оттървани тъй като риба не съм вземал и от куката обратно във водата: "Бате, бате ' що пускаш рибата, бате'" :D :D
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

knbis написа:колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
Ако не ти е късно ...
Реката е добра, леко пресечена като цвят, което е по-добре от "бистрак" - расперите са трудни, което е нормално за това време, кефалите си вземат "по устав" досами брега - имам впредвид мухи, но поне моите далеч не са по-малки от примерно "ружно паче" 4-ка ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”