Сънят на един разстрелян делфин ...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сънят на един разстрелян делфин ...

Мнение от Jechev »

Поредната тъжна картина ......и обичайната реакцията на "компетентните" органи и органчета..... :evil:
Нямам думи просто.... :(
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

стрелят, унищожават цели плантации с миди и рапани, понеже им късали мрежите, не плащат мизерните 150лв. годишна такса за мрежи, не си регистрират лодките не плащат и данъците за тях, а накрая убиват делфини и реват, че нямало риба. Заслужават да умрат от глад и мизерия, да ги последва съдбата именно на това животинче от снимката! Просто нямам никакви думи след видяното ... и това не е последния абсурд, който ще разберем драги колеги. За съжаление в България законите са само за определени хора!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Аз се изненадвам от реакцията на Орион ... Без да коментирам много ще кажа, че природата е така устроена, че се стреми към равновесно състояние във всеки един аспект. Липсата на равновесие май по някакъв начин говори, че има причина затова. Причината за не доброто състояние на ихтиофауната в Черно Море дали случайно не се корени в човешката намеса И там, Орион?! Ти гледаш на делфините като хищник, който ти изяжда рибата, която ти някога можеш да уловиш, а дали можеш да стъпиш едно стъпало по-нагоре ид а погледнеш малко по-отгоре? Тогава НЯМА да видиш делфина като "вредител" едва ли не, а просто като част от екосистемата на морето! Мен лично моментите, в който виждам с очите си тези безкрайно мили създания да плуват около мен (колкото и редки да са тези мигове) ме изпълват с незабравими емоции и много позитивизъм! Ако на теб един застрелян с автоматичен откос делфин ти носи задоволство, че едно гърло по-малко ще яде рибата - ами всичко свършва дотук!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

Шморхи написа:
orion30 написа:Интересни коментари.

В последно време популацията на делфини се е подобрила и дори е придобила застрашителни размери/, което е нормално все пак е върховен хищник в Черно Море, без естествени врагове/. Тази година имаше делфини във Варненското езеро и в почти всички гавани около буните. Лично на мен тройка дебели делфина ми развалиха един риболов на сарфид като изядоха целия пасаж пред очите ми. Обградиха го подло и водата завря-касапница. Горкия сафрид никой не плаче за него. А какво да кажем за черноморската скумрия която наистина е пред изчезване. :D

От стари рибари съм чувал че на чируз никак не е лош, от времето когато уловът му е бил разрешен. :D

Па ти не се ли замисли, че в техните очи мое си дебел натрапник а? И ква работа имаш в тяхното домакинство дали се сети да се запиташ?
Запомни, НИЕ сме гости там, в морето. ТЕ са домакини. НИЕ сме длъжни да уважаваме начина им на живот и прочие.
Горкия сафрид вика - знаеш ли от хайвера на сафрида колко рибки излизат? А знаеш ли, че делфина е бозайник и за разлика от кучето, ражда по едно малко на бременност.
Развалили му били риболова.......ай...да не ползвам по-тежки думи!!!
Много ме дразни това чувство на собственост, което приматите-рибари са развили. Морето е тяхно, всичко в тяхно, делфина е натрапник...
Па знаеш ли, че ако човеците се махнем за едни...50-а години от морето, колко по-добре ще стане а? Ма имам предвид, не само въдичарите. Промишлен риболов, нефтодобив, търговско плаване и все такива деяния ако се махнат. Ма нееее! Да ковнем днеска 10 сафрида и да рекнем, че и ние го умеем тва, да фатим риби, не само делфините.
Пфу!!!

П.П. Бъди рахат, скумрията не са я изяли делфините. Колкото и да хрупат, не могат да бият хората по лакомия. Ние я избихме и ние я изтровихме. И като казвам ние, слагам и себе си в кюпа, нищо, че когато скумрията е изчезнала, аз не съм бил роден още.
Чай те питам най-либезно...рибата тон в Черно Море, пак ли делфините я опапаха?
абсолютно вярно
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Гледал съм доста предавания за акулите, хора загубили близък човек не се сърдят и не обвиняват акулите, хората са нарушили тяхното пространство. Ако акулите излязат по улиците да ядат хора, тогава въпроса е друг.Същото е и с делфините, те са си в къщи а ние сме натрапниците :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Няма да разследват смъртта на делфина, изхвърлен от морето край "Корал"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4087691

цитат:" Причината е, че трупът на делфина е в напреднал стадий на разлагане и униформените не успели да установят със сигурност дали раните по тялото са от куршуми."

нали пишеше, че било с автоматично оръжие....противоречат си всеки ден.... :(
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Шморхи написа:Па ти не се ли замисли, че в техните очи мое си дебел натрапник а? И ква работа имаш в тяхното домакинство дали се сети да се запиташ?
Запомни, НИЕ сме гости там, в морето. ТЕ са домакини. НИЕ сме длъжни да уважаваме начина им на живот и прочие.
Горкия сафрид вика - знаеш ли от хайвера на сафрида колко рибки излизат? А знаеш ли, че делфина е бозайник и за разлика от кучето, ражда по едно малко на бременност.
Развалили му били риболова.......ай...да не ползвам по-тежки думи!!!
Много ме дразни това чувство на собственост, което приматите-рибари са развили. Морето е тяхно, всичко в тяхно, делфина е натрапник...
Па знаеш ли, че ако човеците се махнем за едни...50-а години от морето, колко по-добре ще стане а? Ма имам предвид, не само въдичарите. Промишлен риболов, нефтодобив, търговско плаване и все такива деяния ако се махнат. Ма нееее! Да ковнем днеска 10 сафрида и да рекнем, че и ние го умеем тва, да фатим риби, не само делфините.
Пфу!!!

П.П. Бъди рахат, скумрията не са я изяли делфините. Колкото и да хрупат, не могат да бият хората по лакомия. Ние я избихме и ние я изтровихме. И като казвам ние, слагам и себе си в кюпа, нищо, че когато скумрията е изчезнала, аз не съм бил роден още.
Чай те питам най-либезно...рибата тон в Черно Море, пак ли делфините я опапаха?
Нямам какво да добавя :smt023 От човека по-голям хищник няма :!:
Kiro Gorskiq
новобранец
новобранец

Мнение от Kiro Gorskiq »

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4087691
цитат: "Откритият мъртъв делфин край село Лозенец, за който се твърдеше, че е застрелян, е починал от удавяне, след като се е оплел в рибарска мрежа.

Това съобщи по телефона за БТА прокурор Кънчо Крумов от районната прокуратура в Царево."
ALWAYS ONE FISH AHEAD
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Както казва един мой добър приятел "сами ще се унищожим".......
Изображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Излезе журналистически кьорфишек тази работа :!: Дупките май били от канджа :idea: И аз се чудех ,какъв е този автоматен откос по хоризонтала на трупа ,по време на скок ли го уцелил :idea: и толкова нагъсто отверствията :idea: Все пак съм с военно училище :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Може да си с военно училище,ама за пехота!Каква права линия,дупките са в дъга и то по посока на движението на гмуркането на делфина,на равни интервали точно като изстрел на автомат.Как ще направиш толкова дупки с канджа на толкова еднакво разстояние и такава траектория дори и на умрял оплетен в мрежа делфин???
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

недялко радков написа:Може да си с военно училище,ама за пехота!Каква права линия,дупките са в дъга и то по посока на движението на гмуркането на делфина,на равни интервали точно като изстрел на автомат.Как ще направиш толкова дупки с канджа на толкова еднакво разстояние и такава траектория дори и на умрял оплетен в мрежа делфин???
Ако се е гмуркал дупките трябва да възходящи, а тези изглеждат така , все едно го е разстрелял при изскачане от водата :idea: Не знам колко си стрелял с автомат,но от опит знам,че само първият влизаше в мишената,другите високо и вдясно :idea: Така на често да са дупките трябва да е стреляно от упор-няколко метра и от клатеща лодката (все малко се е клатила) - голям снайперист ще е :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Ако си виждал наживо гмуркащ се делфин-движението е в почти идеален кръг,като най-дълго над водата е гърба,дупките са под гръбната перка посока към аналната перка в почти идеална дъга.Делфините често идват до самите лодки да се забавляват,аз съм виждал цели представления в морето,така,че може наистина може да е застрелян от упор от някой дрогиран или пиян новобогаташ,който се мисли за Господ...
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Военните скоро имаха учение може те да са го гръмнали. Имат и автомати.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Що не приемете,че извънземните са го... такова,елиминирали са му разума,да не вземе да влезе в контакт и разбирателство с човеците преди тях ?Една такава версия е точно толкова достоверна,колкото и лакардията,че е стреляно с автоматично оръжие.Още ли вярвате на журналистите и на снимките им?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”