Коварни шарани на мач и фидер у вятъра

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Коварни шарани на мач и фидер у вятъра

Мнение от Коце © »

Здравейте приятели на реболова!

Днес сме за гъсти шарани на мач и фидер с Андрей. Мястото е Доганово. Риби има няколко тона. Подготовката е повече от силна...Да обаче вчера един дож едно чудо, шашава история. В нашия квартал все едно се беше спукал пожарен кран, валеше с уникален дебит! Явно и на рибите се беше отразило - цел ден изкецана работа, безброй кълванета, малко риби. Малко, ама спасихме резила...едвам обясних на майките в градинката...заеби...

Водата
Изображение

Матряла.....не е кат да нема
Изображение

Андрей и рибите
Изображение

Изображение

На мен не ми връзваше днес, и реших да приводня фидеро...естествено да хвана и аз нещо КИ КИ КИ КИ КИ :lol: :lol: :lol: и ние сме чуек дет се вика...
Изображение

В момента държа 100% от улова си за деня
Изображение

Та, така...цел ден нерви и монтажи, 7-8 изпуснати и скъсани, Андрей - 3, аз - 1. Срам и позор драги зрители! Ама кво да правиш - тва атмосферно налягане, вятър, слънце, земетресението в Гоце Делчев споменах ли го? .......

Айде скоро па, живи и здрави!
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Коварни шарани на мач и фидер у вятъра

Мнение от Mr.Barry »

Суперче, а храната не беше ли "малко" :lol: :lol:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Онзи ден след поредното полукапо на Огняново наминахме да разгледаме платеното в Доганово. Изобщо не съм забелязал кога се е появило. Откъм природа нещо не ми хареса- на снимките тук изглежда по-голямо.Така и не попитатахме за условията.На табелите освен дежурните шаран и толстолоб, пише че има сом и бяла риба и ми стана едно съмнително дали обезрибяването на язовира случайно не е свързано с околните платени гьолчета.... :?: :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Коце, а лайна слагахте ли, хахах евала за излета, ама щом си барал и фидера , верно каръщина.
Да звъннеш те дни да взема малко и за мен, знаеш кво, а забравих да ти звънна и купих Шиманото. :drinkers: леко синее , но не е толкова синьо като твойто. :wink: предполагам е заради два пъти по евтината му цена. :lol:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Абе бива си ги 100 -те процента !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

naskobo написа:......пише че има сом и бяла риба и ми стана едно съмнително дали обезрибяването на язовира случайно не е свързано с околните платени гьолчета.... :?: :idea:
Колега, твоето изказване изобщо не е на място! Ако познаваш Венци, ще знаеш за какво иде реч и колко пари са хърлени за да може НИЕ риболовците да запалим колата и просто да отидем да ЛОВИМ риба! Откъм природа водоемчето ще стане - предстои озеленяване, навеси, кръчмата се строи...но за всичко трябват пари! Там е започнал от нулата, и нека да не го упрекваме! Ти колко водоема си направил? Защото на него това не му е първият! :wink:
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Коце поздрави за риболова :bear: ама гиола е жесток кенеф...истинска риболовна клоака в целия смисъл на думата...са че манем кенефо и у дупката че пущим 5 шарана между гомната и юруш да ловиме,нема никва ни природа ни кеф,туй то е лично мое мнение :P
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Mr.Barry написа:Суперче, а храната не беше ли "малко" :lol: :lol:
остана малко :lol:
TRANSKI RIBAR написа:Коце поздрави за риболова :bear: ама гиола е жесток кенеф...истинска риболовна клоака в целия смисъл на думата...са че манем кенефо и у дупката че пущим 5 шарана между гомната и юруш да ловиме,нема никва ни природа ни кеф,туй то е лично мое мнение :P
Ше ти нарежем гумите на колата ей :lol: :lol: :lol: Ше стане бе брат, само търпение! Ти как мислиш у Англия им е се толкова зелена тревата?
fatije
новобранец
новобранец

Мнение от fatije »

Колеги какви са усовията там и каде се намира това? Благодаря!
ddica
новобранец
новобранец

Мнение от ddica »

Здравейте и от мен.Досега не съм писал много,но всеки ден съм във форума и чета за вашите риболовни подвизи.Но днес видях ,че Коцето ползва от храната за шарковци на фирмата в която работя,и ми стана много интересно и реших да драсна и аз някой ред.
По принцип тази храна я продаваме много на хора които имат рибарници и не мислех, че
някой изкусен риболовец като Коцето я ползва.Все пак аз я ползвам за захранване на петно на свободни язовири , като добавям и суха царевица и за стръв пак царевица.
Ще пробвам и аз този метод с постоянно захранване с прашка на гранули,ама съм новобранец
така, че ще съм благодарен ако някой ми обясни как точно се практикува този вид риболов.
:D :D :D
Мъж се връща от риболов. Жена му казва:
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво за излета Коце, мястото е супер за рекорди.

Що се отнася до Венци, ами всеки, които го познава знае, че лъже дори на сън, а също така от години мрежи Огняново.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

ddica написа:Ще пробвам и аз този метод с постоянно захранване с прашка на гранули,ама съм новобранец, така, че ще съм благодарен ако някой ми обясни как точно се практикува този вид риболов :D :D :D
Колега, радвам се, че попита. Точно поради факта, че я продавате на рибарници съм я купил и аз. На един водоем до София си е направо задължителна, но аз я ползвам на доста места. Като състав пелетите ми харесват. Като начин на работа също.
Относно начина на работа - първоначално захранваш с няколко прашки. След 10 мин тази пелета се е размекнала, след 20 до 30 мин вече се разпада и прави на дъното "килим". Целта е да събереш риби и да ги задържиш на петното. Гледай да не я прехраниш. Задължително стрелям и сладка царевица от консерва и варено жито. Прекрасно се комбинират точно с тези пелети. Щом работиш в тази фирма знаеш какво слагате вътре. Когато ги ползвам най-често слагам на куката сладката царевица. На самото петно преобладават пелетите, а царевицата е в по-малки количества, но шарана си я обича много и я търси ако си хранил с нея! Ако трябва да избира между пелета и царевица, най-често избира царевицата - проверено многократно.
Също така я ползвам за метод фидер - накисвам ги за 5 минути, след това изсипвам водата и чакам да набъбнат. Получава се паста, която слагам в хранилката. Може да добавиш и други компоненти към сместа.
chirusa_bg написа:Браво за излета Коце, мястото е супер за рекорди.

Що се отнася до Венци, ами всеки, които го познава знае, че лъже дори на сън, а също така от години мрежи Огняново.
Мястото е добро, но не и вчера...
А за Венци няма да коментирам, но в единия водоем е пуснал да развъжда 150 000 дребни шаранчета и амури. Белопоци си е труден и специфичен водоем и повечето хора не вярват, че има риба. Да бяха дошли да я видят когато се беше дигнала горе всичката в жегата...Айде да не ме оплюете за рикламъ! :lol:
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Плюф-плюф-плюф.....аре стиа толко :D :D :D
Еййй,не се запре цело лето..... :-D :yawinkle: :smt023
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Бисо написа:Еййй,не се запре цело лето..... :-D :yawinkle: :smt023
...мастики мастики :lol: :lol: :lol:
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Добър излет. Дано водоема се развива в положителна посока и не бъде за сметка на яз. Огняново. Колеги, какви са условията за риболов?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”