Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Блесни и воблери за щука
Модератор: sapuna
- eroucma
- разбира нещата
Блесни и воблери за щука
Колеги споделете с нас начинаещите кой на какво лови щуките с изкуствена стръв.
Ще помоля за снимки на блесните и воблерите и ако може имена на латиница.
Благодаря предварително на всички отзовали се
Ще помоля за снимки на блесните и воблерите и ако може имена на латиница.
Благодаря предварително на всички отзовали се

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- научил се да хвърля
Re: Блесни и воблери за щука
Номер 1 блесна за щука според мен Mepps Lusox 3ти номер сребристо с червено.
След това поставям Mepps Aglia и DAM Effzett класическата
, не и знам точно модела ..
Oтносно воблерите там имаш голям избор ... на мен ми харесват Hornet на Salmo , на Rapala 1-2 модела който не им знам имената , сега ще потърся снимки
След това поставям Mepps Aglia и DAM Effzett класическата

Oтносно воблерите там имаш голям избор ... на мен ми харесват Hornet на Salmo , на Rapala 1-2 модела който не им знам имената , сега ще потърся снимки

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Meps Cyclops,Модели на Moska тип лъжица и клатушките,

Без риболов няма любов !
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен основното при избора на примамка за щука е типа на водоема. Тъй като доста често водоемите, в които се лови са много обрасли, примамката трябва да може да се води в повърхностините слоеве, т.е. ако е блесна, трябва да е лека. Трябва също да позволява по-бавно водене. И веднага стигаме до най-разпространената специализирана блесна за щука Mepps Lusox:

Червеният пискюл придава обем на сравнително малката блесна, спомага за по-бавното водене, когато блесната се намокри става по-тежка и кастингът е по-добър. Има и червен шлаух, който и помага да стои изправена. Дали пискюлът привлича щуката - не знам. Но върши доста черна работа.
Някои казват, че тази блесна е прехвалена, което според мен произлиза от факта, че ловят на водоеми, за които просто не е подходяща. Лека е, води се бавно в горните слоеве и за мен е фаворит номер 1 за плитки обрасли водоеми. В голям дълбок водоем не виждам смисъл да се използва, там вършат работа всички качествени въртящи и клатещи се блесни.
При воблерите имам някакви наблюдения, че щуката поредпочита играещи с по-голяма амплитуда, позволяващи бавно водене, с паузи. Не, че ако е активна няма да налети на каквото и да е....
Модели на воблери няма да пиша, защото използвам самоделки.

Червеният пискюл придава обем на сравнително малката блесна, спомага за по-бавното водене, когато блесната се намокри става по-тежка и кастингът е по-добър. Има и червен шлаух, който и помага да стои изправена. Дали пискюлът привлича щуката - не знам. Но върши доста черна работа.
Някои казват, че тази блесна е прехвалена, което според мен произлиза от факта, че ловят на водоеми, за които просто не е подходяща. Лека е, води се бавно в горните слоеве и за мен е фаворит номер 1 за плитки обрасли водоеми. В голям дълбок водоем не виждам смисъл да се използва, там вършат работа всички качествени въртящи и клатещи се блесни.
При воблерите имам някакви наблюдения, че щуката поредпочита играещи с по-голяма амплитуда, позволяващи бавно водене, с паузи. Не, че ако е активна няма да налети на каквото и да е....
Модели на воблери няма да пиша, защото използвам самоделки.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
по темата да попитам:
дали салмо хорнет 4 см е прекалено малък за щука и кой друг модел на салмо е подходящ за щука
дали салмо хорнет 4 см е прекалено малък за щука и кой друг модел на салмо е подходящ за щука

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Един доказал се не само при мен, а и много евтин:
SPRO Crank 70
Още един доказан модел, пак сравнително евтин:

River 2 Sea v-joint

SPRO Crank 70
Още един доказан модел, пак сравнително евтин:
River 2 Sea v-joint
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- вече хвърля и на тежко
Малко в страни, но:
За да не се закачат една в друга тройките, Спро-то иска да му се смени поне едната тройка с по-малък размер или да се заменят и двете с такива с късо рамо - несъразмерно подбраните тройки спрямо дължината на тялото на воблера се забелязва и от снимката. Те наистина са толкова големи, уви.
За да не се закачат една в друга тройките, Спро-то иска да му се смени поне едната тройка с по-малък размер или да се заменят и двете с такива с късо рамо - несъразмерно подбраните тройки спрямо дължината на тялото на воблера се забелязва и от снимката. Те наистина са толкова големи, уви.
- danev69
- сериозен играч
От воблерите,аз най-много успехи имам с тези .
Ето ти линк,от къде може да ги поръчаш http://www.bent-fishing.com/V-JOINT-75-SU-product-447 От клатещите блесни,най-много успехи съм имал с тези http://www.voblershop.com/1864/Mepps.Syclops/ номера 1 и 2. Тези също са много добри http://www.voblershop.com/1765/Blue.Fox.Inkoo/грамажи 18гр и 26 гр.От въртящите блесни ето тези http://www.voblershop.com/1863/Mepps.Lusox/ номера 2 и 3 и тези http://www.voblershop.com/1768/Mepps.Aglia/ номера 4 и 5. Късмет със щуките.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- научил се да хвърля
При мене още не се е доказалfranky написа:Един доказал се не само при мен, а и много евтин:
![]()

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила