Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Ако не ти е късно ...
Реката е добра, леко пресечена като цвят, което е по-добре от "бистрак" - расперите са трудни, което е нормално за това време, кефалите си вземат "по устав" досами брега - имам впредвид мухи, но поне моите далеч не са по-малки от примерно "ружно паче" 4-ка
[/quote]
Изобщо не ми е късно... след 30 мин.тръгваме.Благодаря за инфото,обещавам да споделя резултата от разходката!
Реката е добра, леко пресечена като цвят, което е по-добре от "бистрак" - расперите са трудни, което е нормално за това време, кефалите си вземат "по устав" досами брега - имам впредвид мухи, но поне моите далеч не са по-малки от примерно "ружно паче" 4-ка

Изобщо не ми е късно... след 30 мин.тръгваме.Благодаря за инфото,обещавам да споделя резултата от разходката!
понеже обешах прясно инфо от излета:Росен написа:Ако не ти е късно ...knbis написа:колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
-на Owner C'ultiva Bug Eye Bait 7-8 мерни кефала,а най-голямата радост ми донесе EcoGear CK 50F09 color 334-ЩУКА 4.5КГ обещавам снимки съвсем скоро!
- Whassup
- ще става разбирач
Браво колега. С нетърпение чакам снимките. Радвам се, че хищника по Янтра е тръгнал 

ето я и хубавицатаknbis написа:понеже обешах прясно инфо от излета:Росен написа:Ако не ти е късно ...knbis написа:колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
-на Owner C'ultiva Bug Eye Bait 7-8 мерни кефала,а най-голямата радост ми донесе EcoGear CK 50F09 color 334-ЩУКА 4.5КГ обещавам снимки съвсем скоро!
- Прикачени файлове
-
- 2.jpg (243.6 KiB) Преглеждано 1558 пъти
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво! Достоен трофей от любимата река!
Това място е разкошно - държи в много големи количества и много трофейни екземпляри едновременно и от распер, кефал и щука. Не знам дали знаете, но точно там щеше да бъде стената на ВЕЦ-а, ако го бяха направили преди две години.
knbis, снимката е страхотна, единствено попрочети или поразгледай за държането на рибата при снимка, това е единственото, което би й попречило да е за корица на списание. Пожелавам ти още много добри риби от Янтра!
Това място е разкошно - държи в много големи количества и много трофейни екземпляри едновременно и от распер, кефал и щука. Не знам дали знаете, но точно там щеше да бъде стената на ВЕЦ-а, ако го бяха направили преди две години.
knbis, снимката е страхотна, единствено попрочети или поразгледай за държането на рибата при снимка, това е единственото, което би й попречило да е за корица на списание. Пожелавам ти още много добри риби от Янтра!
Браво уууаааааааааууууууу , ако може само да опишеш как беше борбата с този звяр че се размечтах и на мен да ми се случи
- Whassup
- ще става разбирач
Малий, голем змей бре 

-
- научил се да хвърля
браво, хубава топалка, ама много си се удървил и ти...

Честно да си призная имаше толкова адреналин при правенето на снимките че въобще в момента не се замислих как да я хвана,пък и имам лоши спомени от зъбите на доста по-малки щуки,после като гледах снимките ми дожаля за животинката,но....!!Росен написа:Браво! Достоен трофей от любимата река!
Много добър улов. Нашата групичка в неделя по Янтра се задоволи с 2 щуки по 2 килограма, хубав распер 1.5кг и много дребни расперчета и кефалета, това от 2 след обед до привечер 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес бях на Янтра в района на Д. Студена...основна цел-риболов фидер и директната седмица. Доволно се получи-около 3кг шарена риба(каракуда, морунаж, облез). Мъчих я основно на царевица, че на всичко друго дребния облез (много е ама много) просто не дава на перото да се изправи. Имах и две откачвания на добри риби и едно късане на повод 0,14...предполагам някое заблудено шаранче, но просто не можах да го вдигна със 7-мака до повърхността да го видя(ластик нямам)
На фидера ги мъчих до обяд, пак на царевичка, там се обадиха по едри морунажи(600-700гр) след обяд реката почна да влачи треви и и опънах седмичката
Захранвах само с жито и царевица....
Доволно се получи днес
На фидера ги мъчих до обяд, пак на царевичка, там се обадиха по едри морунажи(600-700гр) след обяд реката почна да влачи треви и и опънах седмичката

Захранвах само с жито и царевица....
Доволно се получи днес

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Янтра отново се доказва като една от най-добрите реки у нас!
Мухарската развносметка от празниците са два распера 60-ки (2 кг по таблицата-статистика) и няколко кефала 43-45-46 см - кило и канче + много още между 25-40 см.
Една извадена мрежа + протокол от ИАРА за нея. Ще помоля всички приятели, които ходят редовно по Янтра да не подминават явните признаци на бракониерство, а да сигнализират ако не на ИАРА поне на нас, ние ще се заемем от там-нататък, за да не си разваляте риболова ... - Сигнали - Мухарски Клуб 'Стримерите'
Поздрави и нека връщаме расперите в реката - даже отдавна имам идея да започнем да ги маркираме
П.П. knbis, адреналина е жесток, пожелавам го на всеки постоянно да го изпитва
Съвсем добронамерено искам да покажа как може със съвсем малко мисъл за снимката да се направят страхотни снимки с подобни красиви и трофейни риби 
Мухарската развносметка от празниците са два распера 60-ки (2 кг по таблицата-статистика) и няколко кефала 43-45-46 см - кило и канче + много още между 25-40 см.
Една извадена мрежа + протокол от ИАРА за нея. Ще помоля всички приятели, които ходят редовно по Янтра да не подминават явните признаци на бракониерство, а да сигнализират ако не на ИАРА поне на нас, ние ще се заемем от там-нататък, за да не си разваляте риболова ... - Сигнали - Мухарски Клуб 'Стримерите'
Поздрави и нека връщаме расперите в реката - даже отдавна имам идея да започнем да ги маркираме

П.П. knbis, адреналина е жесток, пожелавам го на всеки постоянно да го изпитва

Спортен риболов
Някой ще сподели ли малко инфо за Писанец , как е положението , или ако не там къде може да се направи добър спортен риболов на шарани около Русе на 100 км
Наслука
Наслука
Някой ще сподели ли малко инфо за Писанец , как е положението , или ако не там къде може да се направи добър спортен риболов на шарани около Русе на 100 км
Наслука
Наслука