Къде се намирам: 

Риболов

Сладководен раздел

Тактика

Стръв и захранка

naRiba.com
 Форум
 Риболов

Сладководен раздел

Тактика

Стръв и захранка

Грухтене за дъждовни червеи
Модератор: Paublo_Eskobar
- 
				Brain Adviser
 - новобранец

Грухтене за дъждовни червеи
Грухтенето за земни червеи е може би най-интересния начин за събиране на дъждовни (земни) червеи:)
Вижте за какво става дума:
[youtube1]<object width="420" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3ILoGcSxCAY?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3ILoGcSxCAY?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
После ще ми благодарите за това безценно ноу-хау

Вижте за какво става дума:
[youtube1]<object width="420" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3ILoGcSxCAY?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3ILoGcSxCAY?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
После ще ми благодарите за това безценно ноу-хау
- 
				okx
 - научил се да хвърля

Re: Грухтене за дъждовни червеи
Пробвал ли си го метода 

- 
				delio-haidutin
 - разбира нещата

да ти кажа ,червеите са под шумата и тревата ,така че вместо да стържеш с някъкав метал по дървета за същото време с една лопата или мотика ще се съберат повече червеи

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."

- dunavski
 - сериозен играч

- Обратна връзка:

Тоя метод го гледах по Дискавъри и там човека обясняваче че действа само на местния вид червеи. За наще дъждовни незнам дали ще даде резултат.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- 
				vlado-fidera
 - фен клуб-скобар

Веднъж блъсках с едно дърво ама не изкочиха гадовете.

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 
:D

- 
				INCUBUS
 - кандидат преподавател

А,а,тук в Родопите,си искат копане -понеже не са цивилизовани,планинските  дъждовни червеи-диваци се заравят дълбоко,не искат да излизат нито на грухтене,нито на сърбане,нито на примляскване.За целта, си имам два броя сапьорски лопатки-едната е резерв,а другата е в багажника на автомобила - когато ми потрябват тез тарикати за стръв,си ги копам без всякакво грухтене 

INCUBUS написа:А,а,тук в Родопите,си искат копане -понеже не са цивилизовани,планинските дъждовни червеи-диваци се заравят дълбоко,не искат да излизат нито на грухтене,нито на сърбане,нито на примляскване.За целта, си имам два броя сапьорски лопатки-едната е резерв,а другата е в багажника на автомобила - когато ми потрябват тез тарикати за стръв,си ги копам без всякакво грухтене
- 
				vladoto
 - ще става разбирач

- Обратна връзка:

Това не съм го пробвал. С ток,обаче  съм.За 20 мин . само един излезе.Мястото пълно с червеи.Специално поливано за целта.Сигурно нашия чернозем не провежда ток 

Лопата трябва

Лопата трябва
Риболовът не е слука,а наука!

- steven1969_bg
 - научил се да хвърля

Е,братле,ти ако 20 минути си им пускал ток те просто са се преселили на едно по-добро място...Извинете ме за спама...

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...

- 
				vladoto
 - ще става разбирач

- Обратна връзка:

Защо да е спам ?После най - внимателно и старателно си го разкопах мястото и си събрах живи и подвижни червеи. 

Риболовът не е слука,а наука!

Е те 20 мин.ги е тресъл тока няма как да не са подвижниvladoto написа:Защо да е спам ?После най - внимателно и старателно си го разкопах мястото и си събрах живи и подвижни червеи.
Иначе колеги "оно и тате и деду може, ма кравата си сака бик.." требе си копане с казмето
- chirusa_bg
 - учете се от него

- Обратна връзка:

http://www.youtube.com/watch?v=VjRxUVLxdYI
Е тие сите таковат червеи, че даже се и състезават в таковането

Е тие сите таковат червеи, че даже се и състезават в таковането
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- 
				Brain Adviser
 - новобранец

хехе 
 уникално 
някой от състезателите бяха истински професиналисти:)
а пък рекорда от 511 червея за 30 мин. си е умопомрачителен

някой от състезателите бяха истински професиналисти:)
а пък рекорда от 511 червея за 30 мин. си е умопомрачителен