Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ИМА ЛИ СЪМИШЛЕНИЦИ
Модератор: bobopeli
- петър власев
- разбира нещата
ИМА ЛИ СЪМИШЛЕНИЦИ
КОЛЕГИ МИСЛЯ ЧЕ В БГ. ИМАММЕ ПРЕКРАСНИ РЕКИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ПЪСТЪРВОВ РИБОЛОВ САМО ДЕТО Е МАЛКО ТЪЖНО ЧЕ В ТЯХ ПЪСТЪРВА НЯМЯ КАТО ГЛЕДАМ ПО НЯКОИ ПРЕДАВАНИЯ ХОРАТА КАКВИ РЕКИЧКИ ИМАТ А КОЛКО РИБА В ТЯХ И НАПРАВО СЕ ПОБАРКВАМ ТАКА ЧЕ АЗ ИМАМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ АКО ИМА ХОРА КОИТО МИСЛЯТ КАТО МЕН НЕКА ПИШАТ ТО СЕ Е ВИДЯЛО ЧЕ НАШИТЕ ИНСТИТУЦИИ НИШТО НЕПРАВЯТ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА РИБОЛОВА ИЛИ ПОНЕ ДА ЗАРИБЯВАТ КАКТО ТРЯБВА ТА ПОНЕ НИЕ РИБОЛОВЦИТЕ ДА ВЗЕМЕМ И ДА СИ ЗАРИБИМ ЕДНА ДВЕ РЕКИ С ПЪСТЪРВОВИ РИБИ МИСЛЯ ЧЕ СМЕ ДОСТА И АКО ВСЕКИ СЪВЕСТЕН РИБАР ОТДЕЛЯ ПО 2 ЛВ. НА ГОДИНА ЗА ТАКОВА НЕШТО СЛЕД 2-3 ГОД. ШТЕ ИМАМЕ ПОНЕ 1-2 РЕКИ НА КОИТО ШТЕ МОЖЕМ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ НА ТОЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН РИБОЛОВ ЗАШТОТО ИНАЧЕ СКОРО МАЙ НЯМА ДА ИМАМЕ ТОВА УДОВОЛСТВИЕ
я чувствась себя очен хорошо
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Като идея ми харесва,и не само за реки.Спокойно това може да се направи и с най-често посещаваните язовири.Криво-ляво ще се съберат пари,някак си ще се зариби,но от там нататък ще настъпи рай за бракониерите,а не за нас риболовците.Докато органите,"бдящи" над рибното богатство не се поразмърдат,идеята няма да има смисъл.За съжаление...
- ivanka
- Модератор
- Обратна връзка:
За съжаление и аз мисля като KARAMEL. Сумата, която трябва да се отдели за зарибяване не е кой знае колко голяма и непосилна и идеята наистина не е лоша, но е факт, че от това ще спонсорираме само бракониерите. Мисля, че причината за безрибието не е толкова лошото зарибяване, колкото абсолютното безхаберие на отговорните институции, дори съм склонна да вярвам, че именно хора от тези институции се облагодетелствани от ситуацията 

Аз пък съм склонен да вярвам, че за ситуацията по водоемите ни вина имаме всички - кой в каква степен е друг въпрос. Че няма контрол е факт, но това е само част от проблема. Впрочем не вярвам някъде да е създадена контролна инситуция, способна да бъде на всеки гьол и до всяка тръстика постоянно... Докато всеки един от нас не се научи да се грижи и пази това, което имаме ще я караме все така, че и по-зле.
Българинът не се научава на ред, докато не му се бръкне в джоба! Може да има закони и закончета, и наредби и наредбички, но не се ли прилагат можем само да си пишем по форумите и да си мечтаем! Само със съзнание не става - винаги си има и мърша в стадото, но ние не можем да я изчистим! Какво мога да направя аз на онзи с мрежата, джипа и пушката? Тези които трябва да ги ловят, се правят че не ги виждат, а ние какво да направим? ИДЕЯТА СТАВА САМО НА КНИГА НА ТОЗИ ЕТАП, ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАТ НЯКОИ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА И ДА СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПАРИТ, КОИТО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ!!! Ако си гледат работата нали парите, които даваме за билети са много повече от тези 2лв. за които предлагаш?
Браво беNiky написа:Българинът не се научава на ред, докато не му се бръкне в джоба! Може да има закони и закончета, и наредби и наредбички, но не се ли прилагат можем само да си пишем по форумите и да си мечтаем! Само със съзнание не става - винаги си има и мърша в стадото, но ние не можем да я изчистим! Какво мога да направя аз на онзи с мрежата, джипа и пушката? Тези които трябва да ги ловят, се правят че не ги виждат, а ние какво да направим? ИДЕЯТА СТАВА САМО НА КНИГА НА ТОЗИ ЕТАП, ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАТ НЯКОИ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА И ДА СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПАРИТ, КОИТО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ!!! Ако си гледат работата нали парите, които даваме за билети са много повече от тези 2лв. за които предлагаш?

- dzigy
- научил се да хвърля
Re: ИМА ЛИ СЪМИШЛЕНИЦИ
Петре, много си прав за това. мислиш глобално. но я си представи следното: няколко човека го направят това нещо и обикновено както е в българия друг събере плодовете как ще се почувстваш? самосъзнанието ни още не е готово за това нещо. пралино ли е това?
- петър власев
- разбира нещата
хора мерси за всички мнения много съм ви благодарен но и малко разочарован штото като чета виждам типичното за българина черногледство не казвам че всичко ште бъде ок. но все пак е редно да се опита пак и хората на запад си ги правят тези работи и пак май само ние българите чакаме всичко на готово чъкаме с език гледаме отстрани и недоволстваме аз лично ште пробвам 10 риби да оцелеят от всички които ште пусна пак е нешто така че който желае и той данаправи нешто некапише във форума пак после ште се свържем и по тел.
я чувствась себя очен хорошо
Петре чети тук и след това кажи според теб какво е останало от всичко това http://www.nafa-bg.org/03-01-zaribiavane.html И ако кажеш че нищо не е останало мислиш ли че е благодарение на нас риболовците или повече заслуга имат мрежарите?
- Local
- учете се от него
Здравейте на всички колеги!!! Наскоро разбрах за тези форуми и много се зарадвах като преочетох всичките ви коментари. Откакто се помня съм все по реките и язовири ( от 3-годишен) , сега съм на 19г.
През всичките тези години съм обиколил почти всяко поточе в нашата красива България. Членувам в екологично сдружение и съм член на Българския рибарски съюз . Споделям на всички ви мнението че трябва сами да направим нещо . Както са казали старите хора : " Помогни си сам , та и Господ да ти помогне!" Искам специално да се обърна към Петър Власев и да го поздравя за зададената тема . Не са много нещата , които ние можем да направим , но като за начало нека поне оставяме след себе си чисти местата , където сме били на излет.
Днес се върнах от рибилов на пъстърва и съм доста доволен . Става въпрос за една река , която е близо до родния ми град Асеновград .
Хванах 11 пъстърви , и то балканки , на пясъчник . Смело мога да заявя , че от 5-6 години насам имам изключително големи успехи , може би защото познавам тази река като на длан , а може би защото е от стръвта . Най-големия ми улов е 1.850 балканска пъстърва .
Не искам да ви изглеждам като поредния самохвалко , но колко от вас са пробвали да хващат на пясъчник ??? Ако някой иска да ме попита за нещо оставил съм си всички възможни контакти . Наслука на всички , пъстървите на Доспат тепърва почват !!!

През всичките тези години съм обиколил почти всяко поточе в нашата красива България. Членувам в екологично сдружение и съм член на Българския рибарски съюз . Споделям на всички ви мнението че трябва сами да направим нещо . Както са казали старите хора : " Помогни си сам , та и Господ да ти помогне!" Искам специално да се обърна към Петър Власев и да го поздравя за зададената тема . Не са много нещата , които ние можем да направим , но като за начало нека поне оставяме след себе си чисти местата , където сме били на излет.
Днес се върнах от рибилов на пъстърва и съм доста доволен . Става въпрос за една река , която е близо до родния ми град Асеновград .
Хванах 11 пъстърви , и то балканки , на пясъчник . Смело мога да заявя , че от 5-6 години насам имам изключително големи успехи , може би защото познавам тази река като на длан , а може би защото е от стръвта . Най-големия ми улов е 1.850 балканска пъстърва .
Не искам да ви изглеждам като поредния самохвалко , но колко от вас са пробвали да хващат на пясъчник ??? Ако някой иска да ме попита за нещо оставил съм си всички възможни контакти . Наслука на всички , пъстървите на Доспат тепърва почват !!!

Клавиатура риба не лови!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: ИМА ЛИ СЪМИШЛЕНИЦИ
Тъй ся , в момента в магазина на Алем ( както помеждувпрочем и всяка година ) се събират пари за зарибяване с пъстърва . Всеки който желае може да се включи ! Отделно всеки който реши може на свой разноски да зарибява ( е с пъстърва малце трудно щото се изисква по специфично транспортиране ) с всякаква риба ! Малце кофти ми звучи това - Дайте да не зарибяваме щото видите ли ще мине бай Мангал , бай Цветко или Жоро алтавото и ще излови рибата по бракониерски . Във всяко едно начинание има смисъл стига да се прави а не само да се словоизлиава по него ! Преди време клуб " Стари видри " организира среща с ИАРА на която беше поставен въпроса - Ако ние на собствени разноски зарибиме дадена река с липан ще може ли да бъде забранена тя за риболов за срок от две години докато липана се развие в дадената река ? отговора беше - Ми това не зависи от нас ! Требва да се съгласува с две министерства ! Те това най ме е дразнело в нашего брата - пълната безинтересованост ! Защо да правим нещо като друг може да го развали ? Защо да се абим като може и да не се абим ? А защо копаме седнали ?!? Приветствам всякакви идей за зарибяване , почистване , опазване на наще реки и водоеми !петър власев написа:КОЛЕГИ МИСЛЯ ЧЕ В БГ. ИМАММЕ ПРЕКРАСНИ РЕКИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ПЪСТЪРВОВ РИБОЛОВ САМО ДЕТО Е МАЛКО ТЪЖНО ЧЕ В ТЯХ ПЪСТЪРВА НЯМЯ.... ТА ПОНЕ НИЕ РИБОЛОВЦИТЕ ДА ВЗЕМЕМ И ДА СИ ЗАРИБИМ ЕДНА ДВЕ РЕКИ С ПЪСТЪРВОВИ РИБИ МИСЛЯ ЧЕ СМЕ ДОСТА И АКО ВСЕКИ СЪВЕСТЕН РИБАР ОТДЕЛЯ ПО 2 ЛВ. НА ГОДИНА ЗА ТАКОВА НЕШТО СЛЕД 2-3 ГОД. ШТЕ ИМАМЕ ПОНЕ 1-2 РЕКИ НА КОИТО ШТЕ МОЖЕМ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ НА ТОЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН РИБОЛОВ ...
Ми точно зарат такива мнения хората не искат да зарибяват и обвиняват за всичко институциите без да се погледнат самите себе си !Local написа:Хванах 11 пъстърви , и то балканки , на пясъчник . Смело мога да заявя , че от 5-6 години насам имам изключително големи успехи , може би защото познавам тази река като на длан , а може би защото е от стръвта .
МммммДа ! Те точно за това мисля че форума има нужда от действащи модератори !old fox написа:А на това мамарец ли му викат, че нещо недовиждам
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От наблюдения - когато се зарибява Гребния канал в Пловдив.Пуснат рибата,хайвана ошашавен,събере се на едно място,види малко "ярма" и полудее,и се почва една сеч...за седмица,две и айдеее...рибата почти се излови.Ей затова си мисля,че след като се зариби даден водоем на рибата и трябва време,за да се пригоди към новите условия.Това без забрана не става.
зарибяване
Много мнения прочетох трябва да измислим доход за да успеем да зарибяваме я спонсорство я някое издание на книга от някаде да идват пари иначе само сме силни на думи но на дела никои не отделя и лев (отнася се и за мене) а колкото до това къде и кога да зарибяваме всички знаем кои водоеми се проверяват най често за билети там ще зарибяваме и то преди забраната за да могат зарибителния материал да свикне и да се опомни преди да доидем ние и други като нас. Засега това което прочетох за АЛЕМ ООД най ми допада най мащабно е. А без да е мащабна инициативата нищо няма да се получи. Колкото до това кои от нас къде е зарибявал на собствени начала. И аз съм го правил на места които уж няма много риболовци от егоистична гледна точка да мога да ходя да си ловя и от този си опит знам че нищо не се получава по една или друга причина. Ако успеем да станем достатъчно мащабни можем да се надяваме на специализирана помощ от страна на държавните институций едва ли ще ни откажат. Ще го пусна и като нова тема с цел повече самишленици да го прочетът. Колкото до пастървовия риболов ще ми се да се науча да боравя с мухарка.