Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Съединение/Бистра/
Модератор: sapuna
- dimitar_
- сериозен играч
Rino , вчера наистина ходих на "Пчелина" , там са два язовира , старият и новият . Старият преди години след голям дъжд скъса стена и беше източен до минимум и на практика стана блато с върбалаци и папур . Добри хора го зарибиха с щука , а другите риби си бяха там , защото на практика не е оставал без вода , лошото е че два дни преди срещата в "Жребчево "хора от общината отвъртяха крана до край и в момента има около 50 см. вода ,и е много трудно да се лови с въдица , а там сигурно има много едри екземпляри от хищници и мирни риби . Да ти кажа досега ги спасяват само върбалаците от поголовно изстребване .
А за новият какво да ти кажа , също има всякакъв вид риба ( без толстолоп ) , при това килограмите са почти трофейни ( макар че рядко кълват ) , защото си има риба от години , а и ИАРА-та уж зарибяват , казвам така защото по тяхна информация са зарибили сом , но да ти кажа , още ни съм видял , ни съм чул някой да е вадил подобно нещо , та какво са зарибявали само те си знаят .
За риболова , може да се лови вечер след 6 часа и рано сутрин до към обяд , защото особено през лятото се къпят , има си заведение , водни колелета и т. н. . Утре ще се опитам да ги снимам , и ако е рекъл господ ще добиеш и визуална представа за тях , а колкото до рибите , в галерията си имам доста от тях , и то точно от тези язовири , няма какво да крия , аз си ги тача много ...
А за новият какво да ти кажа , също има всякакъв вид риба ( без толстолоп ) , при това килограмите са почти трофейни ( макар че рядко кълват ) , защото си има риба от години , а и ИАРА-та уж зарибяват , казвам така защото по тяхна информация са зарибили сом , но да ти кажа , още ни съм видял , ни съм чул някой да е вадил подобно нещо , та какво са зарибявали само те си знаят .
За риболова , може да се лови вечер след 6 часа и рано сутрин до към обяд , защото особено през лятото се къпят , има си заведение , водни колелета и т. н. . Утре ще се опитам да ги снимам , и ако е рекъл господ ще добиеш и визуална представа за тях , а колкото до рибите , в галерията си имам доста от тях , и то точно от тези язовири , няма какво да крия , аз си ги тача много ...
- kosatkata
- ще става разбирач
Положението на яз.Съединение е стимолиращо.След двудневен излет се прибрах вчера вечер и отчетох два изтървани удара.Рибата е много плаха и риби по 6-7кг. кълват като каракуди да се чудиш какво да правиш.Предполагам че всичко се дължи на променливото време и голямото количество вода което влезе в язовира след обилните валежи.Все още има надежди за успешни излети там.Не знам колегите от Варна какво са направили на Бели лом.Надявам се да кажат нещо.
- dimitar_
- сериозен играч
Качил съм снимки на двата язовира край Разград и предполагам ,че всеки ще си направи изводите сам . Ако нещо ви интересува питайте , стига да го знам ще ви кажа .
Ама да ви кажа как ме е яд сега като гледам снимките на стария , шахтата дето се вижда , преди седмица си беше под вода , все пак имаме късмет , че повече това ниво на водата (поне засега ) се задържа ...
А колкото до "Бистра" там съм нещо като " вълка дето изял едно агне на една поляна , и години след това все я обикаля " , така че винаги ще съм на разположение !
Ама да ви кажа как ме е яд сега като гледам снимките на стария , шахтата дето се вижда , преди седмица си беше под вода , все пак имаме късмет , че повече това ниво на водата (поне засега ) се задържа ...
А колкото до "Бистра" там съм нещо като " вълка дето изял едно агне на една поляна , и години след това все я обикаля " , така че винаги ще съм на разположение !
Колеги Сряда и Четвъртък бяхме на Бели Лом.Язовира е добър.резултата от риболова е по 2 кофи червеноперка всеки( на плувка ).За съжаление не удари нищо друго.Ако има почитатели на риболов на сулка това е мястото за тях.До нас имаше няколко рибари които направо я скъсаха на рибки и на блесни.Хванаха бая но само 2 се отличаваха едната 4 кг. другата 5,600гр.другите са стандартни около кило.
Дано на някой да му послужи информацията.
Чао
Дано на някой да му послужи информацията.
Чао
- dimitar_
- сериозен играч
Днес бях на яз. Бистра и почти съм доволен . Каракудата вече се обажда на кюспе , макар и рядко , но не е мъртвило както преди две седмици , а на рибенце костура взема веднага , но повечето е около стотина грама , но след подбор има и прилични . Бялата риба не се обажда , но днес като че ли от средата на язовира извадиха на герим една бяла риба , едричка , защото се виждаше с просто око . Това бяха една група от палатки които май си стоят от откриването и ние си мислехме че това в средата е шамандура на захранката , но на практика се оказа края на герима ...
Както и да е , едно е сигурно , за да извадиш някой шаран или амур , трябва да висиш седмица , че и повече . Колега от Търговище сподели , че старият арендатор не само продължава да си кисне мрежите , но изкупува риба и от други мрежари . Не знам защо , но си мисля че е напълно прав , както и това , че ИАРА-та е част от играта ... !
Както и да е , едно е сигурно , за да извадиш някой шаран или амур , трябва да висиш седмица , че и повече . Колега от Търговище сподели , че старият арендатор не само продължава да си кисне мрежите , но изкупува риба и от други мрежари . Не знам защо , но си мисля че е напълно прав , както и това , че ИАРА-та е част от играта ... !
- dimitar_
- сериозен играч
Даже пуснах и две снимки , но момента когато вадеха герима го изпуснах , но на едната снимка се вижда лодката с двамата "герои" като се прибират към бивака , та снимките ще минат като пейзаж от язовира .
Иначе ако погледнем от другата страна на нещата сега има много по - удобни места за риболов и бивакуване .
Иначе ако погледнем от другата страна на нещата сега има много по - удобни места за риболов и бивакуване .