яз.Съединение/Бистра/

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Rino , вчера наистина ходих на "Пчелина" , там са два язовира , старият и новият . Старият преди години след голям дъжд скъса стена и беше източен до минимум и на практика стана блато с върбалаци и папур . Добри хора го зарибиха с щука , а другите риби си бяха там , защото на практика не е оставал без вода , лошото е че два дни преди срещата в "Жребчево "хора от общината отвъртяха крана до край и в момента има около 50 см. вода ,и е много трудно да се лови с въдица , а там сигурно има много едри екземпляри от хищници и мирни риби . Да ти кажа досега ги спасяват само върбалаците от поголовно изстребване .
А за новият какво да ти кажа , също има всякакъв вид риба ( без толстолоп ) , при това килограмите са почти трофейни ( макар че рядко кълват ) , защото си има риба от години , а и ИАРА-та уж зарибяват , казвам така защото по тяхна информация са зарибили сом , но да ти кажа , още ни съм видял , ни съм чул някой да е вадил подобно нещо , та какво са зарибявали само те си знаят .
За риболова , може да се лови вечер след 6 часа и рано сутрин до към обяд , защото особено през лятото се къпят , има си заведение , водни колелета и т. н. . Утре ще се опитам да ги снимам , и ако е рекъл господ ще добиеш и визуална представа за тях , а колкото до рибите , в галерията си имам доста от тях , и то точно от тези язовири , няма какво да крия , аз си ги тача много ...
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Положението на яз.Съединение е стимолиращо.След двудневен излет се прибрах вчера вечер и отчетох два изтървани удара.Рибата е много плаха и риби по 6-7кг. кълват като каракуди да се чудиш какво да правиш.Предполагам че всичко се дължи на променливото време и голямото количество вода което влезе в язовира след обилните валежи.Все още има надежди за успешни излети там.Не знам колегите от Варна какво са направили на Бели лом.Надявам се да кажат нещо.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Мълчим като задници! :oops: :oops: :oops: отложихме излета за по стабилно време откъм хектопаскали и метереология!
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Мите,мерси за инфото,като реша да дойда,ще се разберем,и ако искаш може да съчетаем нещо :wink: НАСЛУКА!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Май тази седмица и аз ще съм там!Утре ми предстои двудневно пътуване в южна България,но върна ли се ще пиша за уикенда.Имам ви телефонните номера/на Митака и на Дидо/,така,че ще се обадя допълнително да се разберем!
Успех и нАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Ми ако решите да идвате насам тази събота и неделя мога да ви заведа на тази прословута Бистра , на мястото на което изпуснах и двата си удара.Лошото е че и двата дена ще съм на работа и не мога да стоя при вас.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Качил съм снимки на двата язовира край Разград и предполагам ,че всеки ще си направи изводите сам . Ако нещо ви интересува питайте , стига да го знам ще ви кажа .
Ама да ви кажа как ме е яд сега като гледам снимките на стария , шахтата дето се вижда , преди седмица си беше под вода , все пак имаме късмет , че повече това ниво на водата (поне засега ) се задържа ...
А колкото до "Бистра" там съм нещо като " вълка дето изял едно агне на една поляна , и години след това все я обикаля " , така че винаги ще съм на разположение !
xristobg
новобранец
новобранец

Мнение от xristobg »

Колеги Сряда и Четвъртък бяхме на Бели Лом.Язовира е добър.резултата от риболова е по 2 кофи червеноперка всеки( на плувка ).За съжаление не удари нищо друго.Ако има почитатели на риболов на сулка това е мястото за тях.До нас имаше няколко рибари които направо я скъсаха на рибки и на блесни.Хванаха бая но само 2 се отличаваха едната 4 кг. другата 5,600гр.другите са стандартни около кило.
Дано на някой да му послужи информацията.
Чао
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Днес бях на яз. Бистра и почти съм доволен . Каракудата вече се обажда на кюспе , макар и рядко , но не е мъртвило както преди две седмици , а на рибенце костура взема веднага , но повечето е около стотина грама , но след подбор има и прилични . Бялата риба не се обажда , но днес като че ли от средата на язовира извадиха на герим една бяла риба , едричка , защото се виждаше с просто око . Това бяха една група от палатки които май си стоят от откриването и ние си мислехме че това в средата е шамандура на захранката , но на практика се оказа края на герима ...
Както и да е , едно е сигурно , за да извадиш някой шаран или амур , трябва да висиш седмица , че и повече . Колега от Търговище сподели , че старият арендатор не само продължава да си кисне мрежите , но изкупува риба и от други мрежари . Не знам защо , но си мисля че е напълно прав , както и това , че ИАРА-та е част от играта ... !
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Ами Мите,значи си се убедил сам :wink:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Даже пуснах и две снимки , но момента когато вадеха герима го изпуснах , но на едната снимка се вижда лодката с двамата "герои" като се прибират към бивака , та снимките ще минат като пейзаж от язовира .
Иначе ако погледнем от другата страна на нещата сега има много по - удобни места за риболов и бивакуване .
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”