Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Днес на езерото в Казашко,от 15.30 до 20.00 2 кг елария и едно прилично парченце към 600грама.Един колега на плувка два дни подред тоест и вчеа и днес на плувка към 19.30ч вади по едно парче кило а може и повече да е.
- недялко радков
- ще става разбирач
Този пост е за 3 теми,затова хванах първата и там
Днес следобед в Аспарухово се случи това:
Подробности-в Морски риболовни излети!

Днес следобед в Аспарухово се случи това:
Подробности-в Морски риболовни излети!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Бравост! Три в едно. Обичам такива излети!недялко радков написа:Този пост е за 3 теми,затова хванах първата и там
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Днес сутринта на Черноморец,на потъваща бомбарда,някой ловиха ,други само снимаха.
Pe6o_Tikvata беше от ловящите

Ма начи ,мноо го напечи.

10,00часа се обезбирих
и си бихме пръта и към къщи.

Pe6o_Tikvata беше от ловящите

Ма начи ,мноо го напечи.

10,00часа се обезбирих

Аз там съм пораснал...
-
- научил се да хвърля
Днес на петрол беше манифестация обаче само 3-ма хванахме ( които бяхме на камъните, а за тетраподите незнам) Другите двама колеги хванаха по малко по малки, явно днес ме споходи по голям късмет.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
С образователна цел. Винаги се питам какво улових - илария или платерина. Та затова почвам да ги снимам в профил и анфас, за разпознаване. Най-дясната е 31 см..

И да е по темата-от днес на Дружба, като сам си давам оценка 3.5 (имаше и за 6+)
И да е по темата-от днес на Дружба, като сам си давам оценка 3.5 (имаше и за 6+)
-
- научил се да хвърля
Днес в езорото двама човек 34 парчета, предимно по педя.
- ribarshe
- ще става разбирач
Гацата е задължителна .Новото е ,че почна да взема и на скаридаberk0199 написа:С гаца или неribarshe написа:Вчера привечер на Зеления фар доста риба излезе - средна и дребна . Само на плувка
- ivalpetkov
- разбира нещата
След обяд по никоето време 14 часа-отидох до жезъла...още метнах и бам-една тупалка-хубава платерина.ИИИ...до там-после само кандидат бръснарски ножчета-вреше от тях...С други думи-На бомбарда-новоизлюпен чернокоп...На дъно-1 брой платерина и три лапини.Ужасно море,силен вятър,водорасли...По едно време завря от илария влязла в залива на завет-ама не яде.С един колега слагахме пред носа и бомбарда,плувка,предлагахме два вида червеи,чепаре...ама не щеше да яде 

- недялко радков
- ще става разбирач
rap66 написа:С образователна цел. Винаги се питам какво улових - илария или платерина. Та затова почвам да ги снимам в профил и анфас, за разпознаване. Най-дясната е 31 см..
Всичките са платерини,иларията няма жълто петно на хрилните капаци и рядко достига повече от педя.От нея все още има по северното черноморие,но тя обича дълбоки чисти води,каквито няма от Каварна до Созопол.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аз знам че кефала няма жълто петно, но и платерината, и иларията имат. То и затова трудно ги различават. А за размета - на билета пишенедялко радков написа: Всичките са платерини, иларията няма жълто петно на хрилните капаци и рядко достига повече от педя.От нея все още има по северното черноморие,но тя обича дълбоки чисти води,каквито няма от Каварна до Созопол.
Морски кефал (Mugil cephalus) 25 см
Платерина (Liza aurata) 25 см
Илария (Liza saliens) 22 см
Та ако си прав, в 50% (поне) от случаите сме в издънка

За днешния улов-10 бр. същия размер и вид, минаха без фото, от 6.00 до 8.30 основно на плаваща.
-
- научил се да хвърля
Според повечето източници и иларията и платерината имат жълто петно на хрилния капак, различавали се по устата(закръглена или конична). Аз също не мога да ги различавам. Варненци винаги говорят за илария а бургазлили за платерина(като цаца и трицона
).

ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- ribarshe
- ще става разбирач
Повечето варненци разделяме рибите според размера им.Дребната - илария, около 400 - 500г - платерина ,кефала го познаваме по тъпата муцуна . А мене ме избива на смях ,когато бургазлии пишат за 20сантиметрови платерини / никого не искам да обидя/ 

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой ходил ли е към Белослав ,чух някви приказки за платерини ,кефали ... 

- недялко радков
- ще става разбирач
Приказките и аз ги слушах,ама в минало време...Рибата е била преди 5-6 дни,сега има само дребна след Белослав под Повеляново в големи количества,но с лодка на 300-400 м. от брега.Големи кефали има,но не посягат.От брега може да се лови на второто рибарско селище и на Балтата.