Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Кърджали...,шарани и бели риби!
- Vesko1
- сериозен играч
Яз.Кърджали...,шарани и бели риби!
Вчера към обяд решихме да осъществим един дълго плануван риболов и да използваме почивните дни за нещо полезно.Към 13ч...отпрашихме към яз.Кърджали...там имахме вече агенти ,които бяха запазили мястото и бяха захранили с тенденция за разпъване да гоним шаран.На брега разтоварихме багажа и на 2 курса с лодката се придвижихме до заветното място.

Оттам нататък нещата са ясни...разпънахме "циганията"...и зачакахме ,с тенденцията нещо да удари....но до към 17 ч-нищо.

Към 17,30...решихме да пробваме на жива рибка за бяла риба...и хоп,начинанието се увенча с успех-забърсах една към кило и половина.Приятелите взеха да вадят и по едри...и така до към 19ч....и спря!

После се отдадохме на ядене и пиене....скара и ракия...

Легнах си аз да спя...но с едно ухо слушам...и към сутринта някъде..единия сигнализатор запя....но спря...и аз си викам нещо дребно ще е не обърнах внимание..Към 6 сутринта станах и пуснах пак на жива рибка...и след малко ...хооп...ето тази 3 кг-мова красавица беше в кепа.65 см е дълга...3,2кг тежка.

Приятелите един по един...реализираха удари от подобни риби...и към 9спря тотално.След кафето и закуската...викам чакай да се поразтъпча малко...и точно на 20 метра от моите пръчки....сигнализатора на една от шаранските пръчки запя.Бърз спринт ...засечка...и алеле майко...нещо тежко идва към мене..бори се.По едно време се закачи на закачките,влезнахме с лодката да откачим...и приятелчето вика..."Има риба...голямо е,май е амур".И така...борба полвин час..докато в кепа влезе този красавец.64см е дълъг 4,1кг.

Повече на мойте пръчки не удари...и се отдадох на пиене на бира,и пушене на цигари...все пак имах 2 едри риби-стигат ми.Към 17ч...си събрах багажа и тръгнах ,че утре съм на работа...но приятелите останаха и в момента са там...и ги късат яко!Яд ме е че нямах възможност да остана още 1 ден,но такъв е живота-пълно щастие няма.
Наслука колеги!

Оттам нататък нещата са ясни...разпънахме "циганията"...и зачакахме ,с тенденцията нещо да удари....но до към 17 ч-нищо.

Към 17,30...решихме да пробваме на жива рибка за бяла риба...и хоп,начинанието се увенча с успех-забърсах една към кило и половина.Приятелите взеха да вадят и по едри...и така до към 19ч....и спря!

После се отдадохме на ядене и пиене....скара и ракия...

Легнах си аз да спя...но с едно ухо слушам...и към сутринта някъде..единия сигнализатор запя....но спря...и аз си викам нещо дребно ще е не обърнах внимание..Към 6 сутринта станах и пуснах пак на жива рибка...и след малко ...хооп...ето тази 3 кг-мова красавица беше в кепа.65 см е дълга...3,2кг тежка.

Приятелите един по един...реализираха удари от подобни риби...и към 9спря тотално.След кафето и закуската...викам чакай да се поразтъпча малко...и точно на 20 метра от моите пръчки....сигнализатора на една от шаранските пръчки запя.Бърз спринт ...засечка...и алеле майко...нещо тежко идва към мене..бори се.По едно време се закачи на закачките,влезнахме с лодката да откачим...и приятелчето вика..."Има риба...голямо е,май е амур".И така...борба полвин час..докато в кепа влезе този красавец.64см е дълъг 4,1кг.

Повече на мойте пръчки не удари...и се отдадох на пиене на бира,и пушене на цигари...все пак имах 2 едри риби-стигат ми.Към 17ч...си събрах багажа и тръгнах ,че утре съм на работа...но приятелите останаха и в момента са там...и ги късат яко!Яд ме е че нямах възможност да остана още 1 ден,но такъв е живота-пълно щастие няма.
Наслука колеги!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Яз.Кърджали...,шарани и бели риби!
Супееееееееер! Смазване
Браво! 

На кое място е това ако не е тайна?На Русалско ли е?
Георги Тенев
- Vesko1
- сериозен играч
Мерси Mr.Barry!
Мястото е под Сухово georgi30, такъмите са шарански пръчки със повод неподвижно олово с 2 куки и жълти мъниста.Топчетата са заради раците.Предварителна захранка между 2 шамандури и разпъване на 150-160м от лодка.За бялата риба...жива рибка с олово 30гр и отпуснат аванс.Взима много плахо в началото и усети ли съпротива-плюе рибата.
Това е.

Това е.
Последно промяна от Vesko1 на Сря Сеп 07, 2011 6:38 am, променено общо 1 път.

- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
хубаво си изкарал,а рибите които си хванал са невероятни!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Браво супер риби 

- Vesko1
- сериозен играч
Мерси колеги,наслука и на вас!Аз се радвам ,че все още се намират в природата такива едри екземпляри,не уловени от мрежи и ток от бракониерите.Видяхме една гадина с лодка...ток пускаше мама му стара,викнахме му..даже приятеля вика"Ей ся ще запаля джета е ще му разкатая фамилията на тоя...",но бракониера на бързо си обра крушите.
Гадини мръсни,една хване-500 малки унищожи...за такива ЗАТВОР!!!!
Гадини мръсни,една хване-500 малки унищожи...за такива ЗАТВОР!!!!

Чудесна слука!Поздравления! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ribarshe
- ще става разбирач
Браво , хубави риби на хубаво място
-
- ще става разбирач
А някакъв шанс ако се иде без лодка имам ли?
Ще търся шаран и бяла риба.

- Vesko1
- сериозен играч
Без лодка-никакъв шанс за шаран...за бяла риба може,тя се хващаше на 25-30 метра от брега.Но шарана няма как да стане,защото мястото се избира със сонар да е най дълбокото...поставят се шамандурите,след това се захранва...чака се поне 12-15часа рибата да намери храната..за да може да ти налапа изкуствените топчета.И как ще си закараш багажа без лодка...това са сенници ,палатки.. захранки ...чадъри ...пръчки ...стойки..акумулатор ...лампа...хладилни чанти...храна..вода...шаранския стол..спални чували..и още 53 неща!!!!На земята ли ще спиш,вече става студено.А без лодка няма и как да разпънеш 160 метра навътре.Атанас Катцарски написа:А някакъв шанс ако се иде без лодка имам ли?
Това е колега.

-
- ще става разбирач
Ами то няма ли място където да се слезе пеа или с кола и там да се лови?
Аз досега не съм ходил!Затова питам.
Аз досега не съм ходил!Затова питам.