Язовир Логодаж

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Язовир Логодаж

Мнение от drebens »

Здравейте колеги,знам че е гадно така на готово да искам инфо,но дали някой ще каже как са нещата на водоема в момента,дали излиза нещо.Аз не съм го посещавал никога,но имам желание това да стане другата седмица.Интересуват ме шаранджийски места,и ако може стръв и тактика.
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Колега това е труден въпрос. Аз ще ти напиша как стояха нещата при нас поне последните пъти на язовира пък ти ще си направиш изводите за себе си. Значи преди 2 седмици ловяхме в дълбоките места и имаше няколко удара и едно късане на колегата. Обаче след това нещата тръгнаха на зле. За стръв ползвахме топчета с аромат на мида и риба и царевица. Обаче последните две съботи и недели нямаше никакъв резултат. Дали заради жегата дали заради времето незнам. За тая събота и неделя мислим да се ориентираме към по плитко място а за стръв мисля отново да заложа на царевица и на топчета но тоя път мисля да взема нещо по сладко.Повечето от колегите ловят от страната на селото и може би там са по добрите места но аз мисля да отида във втория залив след като минеш язовирната стена.А иначе за любителите на риболова на сом препоръчвам язовира. За 12 часа видях три сома които да играят на повърхноста два от които бяха доста едри. А ако ловиш на плувка то пшеницата и царевицата са задължителни. Успех и се надявам да се похвалиш с добър улов скоро!!!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Колеги,
препоръчвам ви непременно да си хванете от милионите кубинки там и да опитате с тях за стръв! :idea:
Преди години,с брат ми бяхме там и решихме да метнем 1 въдица за сом със кубинка за стръв?
След няма и час въдицата се разтресе,но неуспяхме да го засечем. Нов опит и след 10 минути пак удар,брат ми извади шаран.Останахме учудени! След ново зареждане и презамятане-пак удар и пак шаран.Така ги закръглихме на 6 броя,като рибите си бяха класни!
В същото време,на всички други въдици,заметнати за шаран на царевица с разни аромати,нямахме пипане.
Опитайте! Проверено е и работи!

Все се каня да го посетя този язовир и все не успявам,все не му идва ред!
Явно ще трябва да го сложа в програмата с приоритет!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Колеги,
дайте малко актуално инфо за язовира?
Преди ми беше любим,сега не съм го посещавал десетина години?!
Места,стръв,риби-вичко ще ми е от полза?
Мисля да го посетя в края на седмицата?
Благодаря и :drinkers: !
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

За съжаление последната седмица пропуснах но разбрах че някакви момчета са хванали три сома между втория и третия залив не от страната на селото а от другата след като минеш по язовирната стена. Единия от тях е бил около 1. 50 м дълъг. Това само знам но на каква стръв не можах да разбера. А иначе шарана поне при мен не върви, а за другите колеги незнам
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Как мина риболова колега?
Аватар
snejeco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от snejeco »

Здравейте колеги, искам да попитам, дали този водоем е свободен за риболов с билет, че вече само реката май остана неарндована...? Благодаря.
tchenkete
новобранец
новобранец

Мнение от tchenkete »

Свободен е колега. Все още не е арендован
Аватар
snejeco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от snejeco »

Благодаря tchenkete. Мисля да го посетя за 3-4 дни в началото на Октомври и затова питах какъв е статута на водоема. Ще се радвам, ако някой сподели тактика за шаран на Логодаж през есеннинте месеци (може и на ЛС), не съм ходил там до сега, а ми изглежда много атрактивно място за шаранджийски риболов. Благодаря предварително на отзовалите се :drinkers:
metodi_metodiev
новобранец
новобранец

Мнение от metodi_metodiev »

12-дни 150кг-царевица и 3-шарана от 2 до 5кг това беше.
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Последните два дни от отпуската бях на язовира - към 90 каракуди на плувка от лодката на жито, като подхранвах от време на време с по малко жито.Тук таме излиза и някоя по-едра.
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Привет колеги! Ето едно клипче от язовира, но риба само на сонара (като изключим каракудите по педя на жито). :D
http://youtu.be/5p5TrUEEx70
vshtarbev
новобранец
новобранец

Мнение от vshtarbev »

Колега чудесно видиео. Само да те питам шарана къде се намира сега в дълбокото или още не се е преместил, на каква дъблочина и въобще всичко за което мислиш че ще е от полза. Мерси и успех
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

vshtarbev написа:Колега чудесно видиео. Само да те питам шарана къде се намира сега в дълбокото или още не се е преместил, на каква дъблочина и въобще всичко за което мислиш че ще е от полза. Мерси и успех
Съжалявам колега, но за шарана немога да ти дам никаква информация. Просто никога не съм го търсил.Виж по - нагоре в постовете има малко инфо от колеги дето са го ловили на язовира. Предполагам че са колеги с опит в риболова на шаран.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

bokser написа:Привет колеги! Ето едно клипче от язовира, но риба само на сонара (като изключим каракудите по педя на жито). :D
http://youtu.be/5p5TrUEEx70
браво за видеото!
Пробва ли да влачиш?
Миналата година юни ходихме на Логодаж (Ст. Лисичково) с преспиване и доста часове повлачихме, но без резултат... Един-двама колеги кльонкаха и те без риба...
Ловихме каракудки на плувка, а един сом 2-3 пъти изпляска в продължение на вечерта... Но беше насред голяма туфа водорасли...

Язовирът е с много чиста (бистра) вода и нещо рядко срещано - няма костур!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”