Момчета моля да ми обясните как става ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Момчета моля да ми обясните как става ?

Мнение от Иво Вълов »

Така днес ходих та си купих дозатор от тези с които се проверява колко олово трябва да се сложи на линията тоест закачва се на плувката прилича на конус и после слагаш едно по еднооловата докато плувката не достигне желаната позиция. Или казано с други думи не потъне до там дето искаме да потъне.
Има един проблем, значи слагам си аз плувката и го пускам във водата,но плувката ми потъва до половината , слагам примерно 2 оловца от 0.3 грама и стига до работно положение но не ми се вярва плувката да тежи 0.6. Има вид на 1.3 1.5 нещо подобно.Та ме интересува колко тежи тоя дозатор.
Изображение
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Момчета моля да ми обясните как става ?

Мнение от плувката2006 »

Ако е с метален кил плувката е с по-обемисто тяло,поради това,че металния кил е по-тежък от карбоновия.На плувката не пише ли колко грама е.Вместо да си играеш с
Изображение
напълни един тубус/50-60см/ с вода и си утежнявай в него плувките.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Плувките съм си ги правил аз и всичките са с карбонови килчета едни къси други дълги
Та за това питам гледал съм някаде как става ама де да знам аз сега каде беше как беше та за това питам моля кажете колко тежи това чудо
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Джажата е с нулева плаваемост.
Колко тежи е без значение!
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Нема такова нещо пускам го във водата и потъва като ютия смисал тежко е нее да кажеш че не тежко е и когато закача плувката към дозатора си ми я потапя до половината
Сега си мисля,че е направена обаче за купешки плувки тоест да им досложиш колкото ти е нужно и да видиш как става а не е направено за домашни такива тоест скапаният дозатоер не ми върши работа или, ако някой даде акъл де да знам как да го измислиме >
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ами...прецакал си се! Дозатора не бачка.Изхвърли го!
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Щом потъва го води в магазина да ти го сменят с истински :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

При наличието на класни плувки в магазините в Испания на цени от 1,5 до 2,50 евра ти си хванал да се занимаваш с неща ,които не са ти ясни.Като монтираш плувка на дозатора много ясно,че ще потъне до някъде,а за да потъне до антената нали трябва да добавиш съчми.Я първо си купи някаква свястна плувка и задължително свястни съчми и тогава пак задавай въпроси.В минали години използвах същото приспособление и си утежнявах плувките безпроблемно с него.Сега не използвам нищо-редя си съчмите по линията и си смятам колко да сложа и какви.Много рядко коригирам такъма,но купувам само доказани съчми и плувки.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Izvinqvam se za shrifta ama sam na chujo pc ta nqma bulgarski ezik. Udovostvieto das si napravq sam pluvkite e neshto strahotno ne , che nemoga d asi kupq moga no ne iskam. Iskam da vidq moite kolko struvat. Taka za skapaniq dozator dadoh 18 leva ili 9 evro epa da mu mamicata.... i sq kakvo drugiqt variant e da si go zapaza i ako nqkoi den si kupq pluvka markova tam s gramajite na neq d asi go polzvam drugo ne vijdam :( Kakvo da se pravi taka e !!!1 Da mi e za urok !!!
Izvinqvam se na vsichki kolegi i moderatori za shrifta, no ne sum na moqt kompiutur a na chujd i ne mojah da se zdurja da se pribera do vkushti i da otgovorq. Molq, ako nqkoi mi otgovori dobre a, ako ne neka temata da bude zakliuchena, osven, ako nqkoi ne iska da napishe neshto po vaprosta. Blagodarq !!!
Pluvkata2006 Men ti kade si bre, v Spein ili Bulgaria ?

Модерирано от barutchiata ©. Това, че нямаш кирилица не е извинение! Правилата са за всички без изключение!

http://www.kredor.com/lat2bg/Default.aspx
http://5ko.free.fr/bg/sites.html
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Стой сега, това чудо за 18лв трябва като го пуснеш във водата ни да плува ни да потъва.
Това е идеалния вариант. Зарязваш го на 5см под повърхността и то си виси във водата.
Край с идеалните работи :D , ако плува или потъва винаги може да го направиш по-тежко или по-леко. Накараш ли го да зависне само, вече е време за плувките и сачмите.

Имай едно на ум, че дори да си балансираш перфектно такъма в тесен съд, то на язовира ще има разлика. Казват, че това е заради някакво повърхностно напрежение или нещо подобно, което се появява при работа с течности в тесни съдове, колби, рязани шишета и тн.

И за финал, за какво ти е да си правиш такъмите у вас. Не се състезаваш, няма да правиш стотици готови линии, нищо не ти пречи да правиш всички настройки и измервания на брега :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

chirusa_bg написа:Стой сега, това чудо за 18лв трябва като го пуснеш във водата ни да плува ни да потъва.
Това е идеалния вариант. Зарязваш го на 5см под повърхността и то си виси във водата.
Край с идеалните работи :D , ако плува или потъва винаги може да го направиш по-тежко или по-леко. Накараш ли го да зависне само, вече е време за плувките и сачмите.

Имай едно на ум, че дори да си балансираш перфектно такъма в тесен съд, то на язовира ще има разлика. Казват, че това е заради някакво повърхностно напрежение или нещо подобно, което се появява при работа с течности в тесни съдове, колби, рязани шишета и тн.

И за финал, за какво ти е да си правиш такъмите у вас. Не се състезаваш, няма да правиш стотици готови линии, нищо не ти пречи да правиш всички настройки и измервания на брега :D
Оп много ми е здрасти,Хубаво ми е да се занимавам в къщи с тия неща, пък и аз като малките деца гледам филми чудесии , та видях в един филм спецелизиран за риболов, как се построява линията в дадени ситуации за какви риби при вятър при силно и бавно течение, та водещият ако мога така да го нарека ползваше прозрачен тубос и дозатора в магазина обаче, викам си и в къщи става пък и така пише в опитването за прецизна настройка на плувките в домашни условия. Така отрязъх дъното и вътре имаще едно парче метал с цилиндрична форема плътно около 1 см дълго и 0.8 широко. Опитах да пусна сондата без него но не потъваше, за това сложих няколко съчми за да направя така, че да потъне 1 2 см под повърхността на водата. и се си мисля че сега ще бъде по прецизно вие как мислите ?
Изображение
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

VidinskoRibarche написа:
chirusa_bg написа:Стой сега, това чудо за 18лв трябва като го пуснеш във водата ни да плува ни да потъва.

Оп много ми е здрасти,Хубаво ми е да се занимавам в къщи с тия неща, пък и аз като малките деца гледам филми чудесии , та видях в един филм спецелизиран за риболов, как се построява линията в дадени ситуации за какви риби при вятър при силно и бавно течение, та водещият ако мога така да го нарека ползваше прозрачен тубос и дозатора в магазина обаче, викам си и в къщи става пък и така пише в опитването за прецизна настройка на плувките в домашни условия. Така отрязъх дъното и вътре имаще едно парче метал с цилиндрична форема плътно около 1 см дълго и 0.8 широко. Опитах да пусна сондата без него но не потъваше, за това сложих няколко съчми за да направя така, че да потъне 1 2 см под повърхността на водата. и се си мисля че сега ще бъде по прецизно вие как мислите ?
за секи случаи ще е по добре от преди когато ти е потапяло плувката ;) :smt023
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”