Река огоста

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

maikal3333
новобранец
новобранец

Река огоста

Мнение от maikal3333 »

Извинявам се ако дублирам темата но в търсачката търсих и не намерих прясна информация за пръв път съм на реката около село гложене каква риба излиза и на какво?
Аватар
Chr74
новобранец
новобранец

Re: Река огоста

Мнение от Chr74 »

Не съм ходил отдавна там - около 2 месеца.
Рибата в реката е основно клен, уклей, пръскач, каракуда.
По-рядко морунаж, скобар и още по-рядко щука.
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

морунажа на какво излиза че до сега не сам ловил такава риба и си нямам много голяма представа за скобар имам ама за морунаж давайте предложения и за захранки
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Ама и го оправихте човека с този морунаж по това време...
Глей сега,по Огоста всичко е божа работа.Примерно днеска отивам и правя мазало на рибата на плувка на изтичане,като храня и ловя само с попско варено жито.Нощеска нивото пада и утре сутринта на същото място хващам десетина рибета и към 9 часа се изнасям псувайки...
Сега на въпроса- в момента може да се направи страхотен риболов на мирна риба-най-вече бабушка,мъздруга и таранка.На отделни места има скобар и бели мренчета/последните се пускат обратно,щото са малко над педя/.Приготви си варено жито и бели червеи и дерзай.На малко рибе излизат костури или клен.Тази година щуката нещо я няма.Клен може и да хванеш на джанка на дъно.Но да търсиш целенасочено морунаж-забрави...А,да-избягвай да хвърляш захранки,или ако все пак се престрашиш гледай захранката да е много тежка и плътна.Вдигне ли се облак от нея-уклея пристига и край с риболова.Водораслите започнаха да изчезват лека полека...
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

Д-р Дулитъл написа:Ама и го оправихте човека с този морунаж по това време...
Глей сега,по Огоста всичко е божа работа.Примерно днеска отивам и правя мазало на рибата на плувка на изтичане,като храня и ловя само с попско варено жито.Нощеска нивото пада и утре сутринта на същото място хващам десетина рибета и към 9 часа се изнасям псувайки...
Сега на въпроса- в момента може да се направи страхотен риболов на мирна риба-най-вече бабушка,мъздруга и таранка.На отделни места има скобар и бели мренчета/последните се пускат обратно,щото са малко над педя/.Приготви си варено жито и бели червеи и дерзай.На малко рибе излизат костури или клен.Тази година щуката нещо я няма.Клен може и да хванеш на джанка на дъно.Но да търсиш целенасочено морунаж-забрави...А,да-избягвай да хвърляш захранки,или ако все пак се престрашиш гледай захранката да е много тежка и плътна.Вдигне ли се облак от нея-уклея пристига и край с риболова.Водораслите започнаха да изчезват лека полека...
Най сетне някои да помогне бял червей не знам дали ще мога да намера че ходих в един рибарски магазин и нямаше.... ще заложа на торен жито и царевица захранка си взех някаква за река ако не върви риболова ще я бъркам като се върна ще пиша какво е станало
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Като знам, че преди си тръгвах със по 2-3 щукички за 2-3 часа....Нощно време ходехме за кеф, хващахме сом, снимахме се и го пускахме....даже от ловно рибарската дружинка са били свидетели какви сомове сме ловяли....е разбира се не трофейно, но все пак не бяха под 3-4 килограмови- добри парчета :) Сега положението е тегаво. Буквално риба няма....мноого бракониери се навъдиха....пичове с харпуни...въобще трудно ще намериш едра риба :axe:
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Айде почна се -реката е ПЪЛНА с риба,но нивото е ниско,водата е бистра и няма кълване.И сомлетата са си там и шарковците,но шибания вец ги сбърка тотално.
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

Д-р Дулитъл написа:Айде почна се -реката е ПЪЛНА с риба,но нивото е ниско,водата е бистра и няма кълване.И сомлетата са си там и шарковците,но шибания вец ги сбърка тотално.
Да риба има и нивото е ниско и водата е много бистра. Видяхме в няколко бързея скобари над кило но не пипат има доста водорасли казаха че един вечерта извадил щука ние хванахме уклей един костур някакви като попчета кротушки предимно дребна риба илизат и каракуди на няколко пъти видях как костури се пускат към пасаж от дребна риба защото ги бяхме събрали от захранката доста риба играе и по дребни и по едри
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Прясна информация за р. Огоста. Вчера около 18-20 часа са хванати 2 щуки над 2 килограма на парче, вечерта едно сомле 3кг. Дъжра да подчертая, че рибата е върната освен едната щука. Щуката са я ловили като едно време, кордов повод с кука и уклей жив, техниката като на блесна, сомчето на дъно на жабета :shock: Мястото- с. Гложене . Добър риболов се е получил, рибата е хващана на : Щуката 200 метра преди моста, сома на Завоя. Скоро снимки :smt002

П.с Наистина водата е мноого паднала, до моста водата била до кокалчетата :lol:
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

mclsdreal написа:Прясна информация за р. Огоста. Вчера около 18-20 часа са хванати 2 щуки над 2 килограма на парче, вечерта едно сомле 3кг. Дъжра да подчертая, че рибата е върната освен едната щука. Щуката са я ловили като едно време, кордов повод с кука и уклей жив, техниката като на блесна, сомчето на дъно на жабета :shock: Мястото- с. Гложене . Добър риболов се е получил, рибата е хващана на : Щуката 200 метра преди моста, сома на Завоя. Скоро снимки :smt002

Точно там я мястото и аз там разбрах.Аз въртях блесни ама нищо ....
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

maikal3333 написа:
mclsdreal написа:Прясна информация за р. Огоста. Вчера около 18-20 часа са хванати 2 щуки над 2 килограма на парче, вечерта едно сомле 3кг. Дъжра да подчертая, че рибата е върната освен едната щука. Щуката са я ловили като едно време, кордов повод с кука и уклей жив, техниката като на блесна, сомчето на дъно на жабета :shock: Мястото- с. Гложене . Добър риболов се е получил, рибата е хващана на : Щуката 200 метра преди моста, сома на Завоя. Скоро снимки :smt002

Точно там я мястото и аз там разбрах.Аз въртях блесни ама нищо ....
По принцип риболова е бил с цел, да се види дали има още някаква риба....явно има, но условията са много жалки....трябва много търпение :|
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

нощем излизат сомчета на попово прасе в района на с.Гложене
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

io6kata написа:нощем излизат сомчета на попово прасе в района на с.Гложене
И на жабки 8)
dimitarnikodimov
фен клуб-скобар

Мнение от dimitarnikodimov »

Здравейте колеги, някой има ли прясна информация от реката? Тръгна ли зимния риболов? В събота смятам да я обиколя. Всяка информация ще ми е полезна. Най много ме интересува Хайредин и Гложене.
Поздрави.
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”