Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stancom
- ще става разбирач
Re: Плетено влакно - Брейд
Много държа да видя влакно което не се усуква с въртележки ! Пробвал съм какво ли не и с какви ли не макари и си се усуква. Като държа да спомена, че въпросния soron не съм го пробвал. Пробвал съм обаче и с доста по-висок клас макари и си се суче ! Също така съм пробвал и доста различни вирбели, и си се суче ! От определен диаметър нагоре не е чак толкова фатално, но го има .
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма никакъв проблем да направим съвместен излет и да го видиш.
Аз може да не съм се изразил съвсем правилно... То може и да се суче , но не прави бради и на практика не го разбирам и не ми пречи. Ловя си с него и съм доволен. Освен него, имам едно 8lb PP, купувано от друго място, което също не ми прави никакви проблеми. Както споменах, ползвам ги с въртележки максимум 3-ти номер по Мепс на относитено малки реки. А по-големи на по-големи бързеи е много вероятно да се разсъхне тази идилия
Преди Сорона, имах въпросното шимано, една Тика, едно Sasame, на тях се получаваха доволно бради. Имам и една Excia, но нея не съм я пробвал с по-тънки брейдове.
Аз може да не съм се изразил съвсем правилно... То може и да се суче , но не прави бради и на практика не го разбирам и не ми пречи. Ловя си с него и съм доволен. Освен него, имам едно 8lb PP, купувано от друго място, което също не ми прави никакви проблеми. Както споменах, ползвам ги с въртележки максимум 3-ти номер по Мепс на относитено малки реки. А по-големи на по-големи бързеи е много вероятно да се разсъхне тази идилия

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- вече хвърля и на тежко
Във връзка с усукването от въртележки , да питам :
Daiwa Saltiga Surf Braid, 15 lb, дали се суче от тях, гледам доста хора го ползват ?
Говоря за Mepps - Aglia Long Heavy 2 и 3 и Aglia Long Cast 4 и 5 номера.
Daiwa Saltiga Surf Braid, 15 lb, дали се суче от тях, гледам доста хора го ползват ?
Говоря за Mepps - Aglia Long Heavy 2 и 3 и Aglia Long Cast 4 и 5 номера.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако го ползваш на макара с достатъчно широка шпула спрямо тялото и добре лагерована ролка на бигела не би трябвало да имаш проблем със Surf брейдовете . Виж ако го намотаеш на макара с тясна шпула ........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Имам 18лб. салтига навито на сирио 2000 и при въртележките се пресуква на моменти,но когато шпулата не е препълнена не ми създава никакви проблеми пресукването 

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сега се замислих, че усукването, само по себе си, не би трябвало да зависи от макарата и от това докъде е навити влакното. Зависи от течението, блесната, скоростта на водене, вирбела, брейда, но нещата се случват след върха на пръчката. От макарата би трябвало да зависи как се ще се справи с усуканото влакно и дали ще му позволи да направи бради, но не виждам как би могла да попречи на влакното да се усуче някъде на майната си.
А в момента се замислям как блесната решава на коя страна да се върти
Би било логично, ако замятаме в идеални условия и влакното е осукано в една посока, блесната да се завърти в противополжната. И така според усукването, да да си мени посоката на въртене и да изпадне в безкраен цикъл
Някой има ли някакви наблюдения по този въпрос?
А в момента се замислям как блесната решава на коя страна да се върти

А за моя Премиер МЛ колко лб мога да си позволя да сложа от тоя Сънлайн , че нали го дават от 4 - 10 лб , т,е максимумът колко е , който мога да си позволя от въпросния Брейд , че вчера оставих пак една шепа воблери и искам малко по здрава линия
!

Туй риболова не е за мен 

- Павел Иванов
Слагаш си спокойно 15либри , самата въдица си ги понася безпроблемно ако и да пише по-нисък горен тест . Инак за да нямаш много гелета с разкъсани джуки рибешки , отпускаш аванса доста повече отколкото би го направил ако работиш с монофил и след самата засечка на рибата го понатягаш . Като съчетаеш упоменатият МЛ с "оная" макара и 15 лбири Sunline Super PE , получаваш нещо като "универсален" такъм за почти навсякъде 

Павел Иванов
Павел Иванов
Днес сефтосах 15 либровият Сънлайн и на няколко пъти ми спаси примамките. Много добър брейд. Заслужава си похвалите. Като диаметър е около 0,20 според окомерът ми 

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Павел Иванов
Бих заложил на 0.21 реални , ама за една стотна от милиметъра .... 

Павел Иванов
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Аз пък бих заложил на 0.205 ама една втора от стотната и аз съм пас. 

- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Да си задам и аз въпроса,че ме гложди от 3-4 дена!Та значи в сряда си купих от един магазин дето е на едни известни в риболовните среди люде ПП 15лб без много да гледам къде какво пише!След разглеждането обаче ми се набиха няколко неща:
1.Доста голям диаметър(почти колкото 30лб което имам)
2.Шпулата на Екусима 2000 събра половината от ролката
3.Разлика в показанията на етикета
Според повечето данни които прегледах 15лб май го водят 0,13 или 0.15 е да ама на моето пише 15лб,7кг но 0,19! След тест с кантарчето,влакното се скъса някъде м/у 10 и 11 кг!
Кутията е от новите,та въпроса ми е дали не се е появило ново менте,което се продава на цената на оригинала?

1.Доста голям диаметър(почти колкото 30лб което имам)
2.Шпулата на Екусима 2000 събра половината от ролката
3.Разлика в показанията на етикета
Според повечето данни които прегледах 15лб май го водят 0,13 или 0.15 е да ама на моето пише 15лб,7кг но 0,19! След тест с кантарчето,влакното се скъса някъде м/у 10 и 11 кг!
Кутията е от новите,та въпроса ми е дали не се е появило ново менте,което се продава на цената на оригинала?

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Така са, аз си поръчвам PP от чужбина и са МНОГО занижени показателите от опаковката. На цената ,която е в БГ, не си заслужава да се купува.
20 ЛБ много ли става вечеПавел Иванов написа:Слагаш си спокойно 15либри , самата въдица си ги понася безпроблемно ако и да пише по-нисък горен тест . Инак за да нямаш много гелета с разкъсани джуки рибешки , отпускаш аванса доста повече отколкото би го направил ако работиш с монофил и след самата засечка на рибата го понатягаш . Като съчетаеш упоменатият МЛ с "оная" макара и 15 лбири Sunline Super PE , получаваш нещо като "универсален" такъм за почти навсякъде

Туй риболова не е за мен 

- Павел Иванов
Айде ся не преигравай
За 20 либри ако си взимаш , за тоя такъм , то трябва да се насочиш към варианта осем жилно , а там цените вече са други 

Павел Иванов
Павел Иванов