Препоръчайте въздушна пушка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Препоръчайте въздушна пушка

Мнение от stan4o »

Одавна съм решил да си купя въздушна пушка, та като рибата не кълве поне да пострелям и да се занимавам с нещо.
Препоръчайте нещо което да стреля точно, да е "дурако устойчиво" и да не тежи колкото лека картечница.
Във всеки магазин има поне по една две китайски разновидности, ама нещо не ми вдъхват доверие:( на няколко места съм виждал изработка "олд скул" ама те пък са прекалено мощни, няма да ходя на лов я, искам да стрелям по капачки:) другото че 70% от жените няма да могат да я заредят /знаете за к'ъв таралеж в гащите говорим/. По-скоро ме интересува магазин във който знете, че стоката става. Може и Китайска да е ама да е правена във сряда или четвъртък. Говорим за София. Цена максимум 70лв.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Tъкмо да ти предложа една, която имам..и прочетох колко ти се харчи. За 70 лева ще се нагледаш на такива, които няма да ти вдъхват доверие.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Гледай да не е китайска испанска или турските са по евтини,тази на аватара ми е испанска от 50мт. пробива консерва НОРИКА-5,5кал. става и за бракониери но имай едно в предвид, светът се дели на силни и слаби - КАЛАШНИКОВ ги прави равни. :wink:
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Ама аз за последен път да се намеся,няма хуваво и евтино.
Англичаните имат един много подходящ лаф...."Имаме стока с добро качество, имаме стока и на добра цена...но никога няма да ги видите на един щанд".
Ако беше от Пловдив щах да ти дам да постреляш с мойта за да видиш за какво иде реч, но си е кинти. Колкото и да не я ползвам...и да искам да намаля цената за колега....пак сме мнооого далеко от 70-те лева.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Поборников написа:Гледай да не е китайска испанска или турските са по евтини,тази на аватара ми е испанска от 50мт. пробива консерва НОРИКА-5,5кал. става и за бракониери но имай едно в предвид, светът се дели на силни и слаби - КАЛАШНИКОВ ги прави равни. :wink:
Мойта е точно испанска, колега..ама ако 600 пари за теб значи евтино, значи е..Не слагай всички под общия знаменател.
Изпиши Hunter 1250 в google и ще се увериш.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Испанска е колега купих я преди 5гд.за 270лв.сега незнам колко струва но има и турски които са евтини и са добри но си искат доискусоряване като смяна на буталцето с тефлоново и става перфектна. :wink:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колега аз имам една BAM-21,но като ходя за риба си взимам две китайки като сме с приятели да пуцаме едната е слаба с чупеща цев.а другата е по силна,по точна и с долно зареждане-
Изображение
след като си поиграхме малко с брат ми:
Изображение
ето това е резултата на пушката с оптиката от 30метра с чашки GAMO-pro magnum5,5:а консервите ги дупчи като весник(все пак и чашките са от значение..)
ИзображениеИзображение
пушката я взех за 40лв.+оптика TASKO 4х20 за 10лв.+чашки GAMO pro magnum 4-5лв=55-60лв.
са виждаш тенекията в какво състояние е,какви ще са пораженията на човек не искам да коментирам...:) защото е забранено със закон да се стреля по хора,за тях съм си взел газов пищов.....
Евтина пушка,точна и със задоволителна мощност,за първа пушка е идеална.
Ако ти харесва като взимаш пушка(без оптика)гледай мерните прибори да са хубави и да нямат луфтове,всичко друго е късмет(не само при китайките)това което ти говорят че пушки от 150-250лв. са идеални и без проблеми не вярвай защото наистина качествените въздухарки са над 500лв.
айде че много се заприказвах... :wink:
ето ти адрес за справка:
http://sotisbg.com/air_china.htm
http://sotisbg.com/air.htm
мойте пушки ги купих от СОТИС(имат добри цени)..
Последно промяна от CERRUTI на Съб Юни 30, 2007 7:18 pm, променено общо 1 път.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

http://www.bulit2000.com/sportno.php#
Mоделите на CZ подразбира се че са Чехски.Здрави с качествени мерни прибори, надежна механика.Като дете 80'те години тренирах спортна стрелба ( ако може да се нарече тренировка:)от тогава ги помня още.
Ето тази имам и се справя добре- врабчета , гълъби - ако съм достатъчно близо да се прицеля в главата:)прозорци:)
mod.Slavia 631 de Luxe;
калибър-4,5мм;
нач.скорост-170м/с;
дължина на цевта-530мм
лошото е в Пловдив магазина.
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

RAMIREZ написа:http://www.bulit2000.com/sportno.php#
Mоделите на CZ подразбира се че са Чехски.Здрави с качествени мерни прибори, надежна механика.Като дете 80'те години тренирах спортна стрелба ( ако може да се нарече тренировка:)от тогава ги помня още.
Ето тази имам и се справя добре- врабчета , гълъби - ако съм достатъчно близо да се прицеля в главата:)прозорци:)
mod.Slavia 631 de Luxe;
калибър-4,5мм;
нач.скорост-170м/с;
дължина на цевта-530мм
лошото е в Пловдив магазина.
Не само в Пловдив ;) имат и резервни части....
http://sotisbg.com/air_cz.htm
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

На мойта бях сложил първоначално китайска оптика от 25лв. на всеки 10 изтрела се разтройваше,в последствие сложих една българска производство на ВМЗ-Сопот за цена няма да споменавам,но разликата е коренна.
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Благодаря на всички отговорили :partyman:
май все пак ще послушам колегата @CERRUTI:) мисля да посетя склада на АРМС ЕООД /Ж. к. Мусагеница,Бул. Г. М. Димитров № 41/ близо е до нас и мисля, че ше си харесам нещо.
Пак ще направя грешката да си взема нещо евтино, което после да ме е яд и да искам по-мощно ама...
Другата седмица ще споделя как съм се набутал:)
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

stan4o написа:Благодаря на всички отговорили :partyman:
май все пак ще послушам колегата @CERRUTI:) мисля да посетя склада на АРМС ЕООД /Ж. к. Мусагеница,Бул. Г. М. Димитров № 41/ близо е до нас и мисля, че ше си харесам нещо.
Пак ще направя грешката да си взема нещо евтино, което после да ме е яд и да искам по-мощно ама...
Другата седмица ще споделя как съм се набутал:)
Ей колега рибар(и вскоро време и "въздухар";) )аз не искам да ти налагам мнение просто ти говоря от собствен опит и ти казвам:Взимал съм и ВАМ-а на излетите за риба но си ми е скъпа пушка(не само от финансова гледна точка а и си ми е на сърце)но един път като гледах на един приятел женаму как боравеше с нея и за капак я изпусна(външно ми беше забавно и се смеех както останалите но вътрешно ми се късаше сърцето и ми идеше да и смачкам физиономията)затова само китайките;),а и все пак си на риба- като кълве оставяш пушката на земята(често мокра трева,кал,пясък-това е смърт за оръжието)а това не бих го направил с ВАМ-а.
Стига ти със разказите сега да започнеме с мерките за безопасност:
Ако вземеш със чупеща цев не чети надолу с нея няма проблеми....
Ако вземеш с долно зареждане чети внимателно долните редове защото това може да ти спаси пръстите(твойте или на някой близък):
Може никога да не се случи но нали знаеш че дявола си няма работа(аз знам за два смазани палеца!!!),за каво става въпрос:
КОГАТО ЗАРЕЖДАШ ДРЪЖ ЛОСТА С ЕДНАТА РЪКА.. когато си готов със зареждането затваряш:най лесен начин подпираш пушката на коляно и с едната ръка зареждаш но не пускаш лоста а с другата поставяш чашката.
Пушката е евтина и няма предпазител затова трябва да се внимава....
Какви грижи изисква пушката за да ти служи по дълго и качествено:
В началото като я вземеш първите 50-60 чашки от цевта при истрел ще излиза пушек-този ефект се нарича DIZEL получава се от смаската намираща се в цевта този ефект можеш да си го правиш и сам като оставяш смаска в цевта или капваш капка нафта на чашката преди истрел-дизелиране,дизела повишава мощноста с 10-30м/с но страшно вреди на пушката не ти го препоръчвам,като отвориш затвора ще видиш маншон за уплатнение при едната е кожен а при другата силиконов,кожения винаги му капвай по една капка смаска защото като изсъхне се рони(за силиконовия не е задължително толкова редовно смазване)това е най-слабото място на пушката...
Много мога да ти пиша за пушките-за съхранение,експлоатация,боеприпаси,оптика,настройка,мишени но няма да ми стигне цял ден..затова като си вземеш питай за мен ще е удоволствие да ти помагам..... :wink:
P.S:Да не стане да се засечеме по някой язовир да оплетеме дъната и да се изпозастреляме :) :) :)
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Като оставим настрана факта, че хич не я виждам възд. пушка като част от к'вато и да била риболовна екипировка и аз ще дам един глас за CZ Slavia - имам модела 631 и съм мн. доволен - има сравнително ниска нач. скорост(и от там пробивна сила), но и дума не може да става за срвнение с китайката (за 30лв от Илиенци) на един приятел - в пъти по-мек спусък, по-дълга цев(да не кажа най-дългата за тази цена), мн. добре балансирана и т.н - накратко - за золуми не става, но е идеална за прецизна стрелба
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

jdbc написа:Като оставим настрана факта, че хич не я виждам възд. пушка като част от к'вато и да била риболовна екипировка и аз ще дам един глас за CZ Slavia - имам модела 631 и съм мн. доволен - има сравнително ниска нач. скорост(и от там пробивна сила), но и дума не може да става за срвнение с китайката (за 30лв от Илиенци) на един приятел - в пъти по-мек спусък, по-дълга цев(да не кажа най-дългата за тази цена), мн. добре балансирана и т.н - накратко - за золуми не става, но е идеална за прецизна стрелба
В предишния си отговор бях казал че няма повече да пиша ама като чета какво пишат колегите и ме засърбяват пръстите...
CZ-са наистина много добири пушки но за стрелба по мишени и то назакрито или при много тихо време.
Колегите сами доказват това с думите си.RAMIRES е тренирал спортна стрелба и пушката му е CZ,jdbc казва мек ,чувствителен спусък,балансирана и лека пушка-всички признаци за пушка за спортна стрелба НО.....дълга цев(Опсааа не съм съгласен).Колега jdbc на бъркай огнестрелно с въздушно оръжие принципите им на деиствие са толкова различни колкото уклея и бялата риба ;) .При огнестрелно дългата цев е предпоставка за по мощна и по точна стрелба,всеки знае че карабината е по точна и по мощна на дълги растояния от пистолета.Но куршума лети благодарение на взрив а чашката на згъстен въздух(кое е по мощно??).Изчислено е че чашката ускорява първите 30-35см.след това разтояние цевта забавя чашката(само може да се убедите в това като видите скоростите на CZ и някоя друга марка с по къси цеви).Вярно че се отразява на точноста,но едва ли някой си мисли че може да направи нещо с въздухарката над 50-60м.....Затова много хора притежатели на въздухарки скасяват цевите и слагат надулници за да компенсират точноста и да подобрят групирането на пушката.И да не забравяме калибара,предполагам че на колегата jdbc пушката му е 4,5м.като на RAMIRES а разликат с 5,5 е голяма според вас на кой калибър ще влияе повече вятъра???Затова казвам че са пушки за закрити стрелбища.
А сега да ви кажа един случай като говориме за CZ:Един приятел(живее на 5етаж) късно през ноща му се включила алармата на колата, погледнал през прозореца някъв се върти околу колата,зима пушката нашия(CZ 4,5m,без оптика)зарежда и стреля,точно на оня в задника-оня легнал до колата и започнал да вика и да се превива.Оказло се късно прибиращ се съсед..ама в тъмното .. :)нашия му надупчил задника.Така че внимавайте по какво стреляте че стават инциденти :lol:
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

CERRUTI написа: ..............
... любимия ми "поучителен" тон.
:prayer:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”