Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
каябаш
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Жребчево

Мнение от каябаш »

мдааа, е чак пък дандания не бух казал, предната вечер бяхме само ние и рибите, никой друг.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Как е положението сега стабилизира ли се нивото на водата? Къде има удобни места за палатка и възможност за риболов на директен?
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

В понеделник бяхме на язовира - за деня спадна с 4-5 сантиметра. Тази година не сме имали случай да не спада.
Района, където се разположихме май му викали "черешовата" или "розовата" градина. Мястото се оказа доста плитко и имаше "риби" само доста навътре - основно каракуда и морунаж. На "леко дъно" на торен веднага с хвърлянето удрят дребни костури.
saiman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от saiman »

Вторник бях там язовира е паднал много,хвърлих две въдици,на фидера едри каракуди а на
уклей едно бяло рибе към клило и нещо.
Най голямото удоволствие е да пуснеш рибата обратно в гьола! :idea:
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

bboy написа:Как е положението сега стабилизира ли се нивото на водата? Къде има удобни места за палатка и възможност за риболов на директен?
Колега, цял сезон ловя шаранчетата и изобщо почти цялата риба за всеки излет с 7 метра директен... без шаранче в порядъка на 800-1200гр не съм оставал ,другите мъници по 400-500 не ги броя...
при това съм ловил на дълбочини в порядъка на 1.70-2.30м през цялото време...за мен винаги е подходящо за риболов с директен стига да си(поне за мен ) :)
Успех!
П.П. Става дума за риболов предимно на свечеряване,вечер и ан разсъмване :)
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

На Жребеца си излизат рибки въпреки безумно ниското ниво на водата. Шуката сякаш се е позагубила напоследък или се е поразредила, но за сметка на това едрите костури са си там. :D
Изображение

Изображение

Изображение
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Mиналата година наринах 300 кинта в спининг комплект заради тея щуки ,а тая година ужасно слабо... отказах се да ловя и минах на мирните риби...За целия сезон 3 щуклета 0.8 , 1.2 и 1.3кг ... тва е просто някои хора прибираха всички риби мин година...имаше 25 дребоси които бяха прибирани.... а за мен трябва да е 50 санта... :?
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Така е, колега. И аз забелязвам това лято, че щуката се позагуби. Колегите с лодките на тролинг вадят по някоя, но вече щуки под 1 кг почти няма като най-често удрят по около 2-3 кг. Масовата сеч миналата година на маломерни щучета нямаше как да не се отрази. Тези риби които оцеляха са доста наедрели и вече не са толкова лесни за хващане. Това, което сами си направим, никой друг не може да ни го направи! :evil:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

xt33m33 написа:интересно... а аз целия летен сезон ловя само на сладка царевичка и ми кълче повече от на бял и торен...дори пелетите са ми по-резултатни...вярно ,че ходя по други места ,ама все пак....
На Жребчево при това ниско ниво само царевичка за стръв :wink:
№1 Бабушка
Изображение
№2 Сулка
Изображение, на дъно със стръв царевица :arrow:
Изображение
№3 Платичка на царевичка
Изображение

А нощеска е забранен риболова :D
Изображение
pp Само да Ви уведомя , че вида Бяла риба , по това време на годината , го няма навътре из водоема , кълве на 10 метра от брега , независимо ,дали на дъно слагате за стръв уклейка или костур !

Причината за това са малките рибки ,които хващате с рачилото от брега :wink: и манията да се захранва язовира с кофи сурова царевица , като примамка за Бял Амур или Шаран е мечта от миналото :idea:
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Здравейте колеги! Аз мисля да ходя другата седмица за 2-3 може и 4 дневен риболов на Жребчево и целта ми ще е шаран и амур. Знам, че шансът ми не е много голям, но все пак бихте ли ме посъветвали на какво да заложа, че да имам надежда нещо да се излъже? Накратко - стръв, монтаж със или без повдигач, дълбочина и захранване. Благодаря предварително. Ако сметнете, че е флууд за темата, може и на лично. Поздрави :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
saiman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от saiman »

Това е от моя излет!(на рибе)
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Изображение

Красота
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
saiman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от saiman »

На всеки пожелавам такъв хубав Костур! :)
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Да, наистина много добри костури излязоха на изкуствени примамки. Активността им беше няколко часа и основно взимаха на блесни с номера 3 и 4, без значение от цвета и окраската. Най-малката риба беше 500 гр, а този от снимката 700 гр. Случайно се закачи и една платика точно 1 кг и оказа достойна съпротива.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

smoky написа:Да, наистина много добри костури излязоха на изкуствени примамки. Активността им беше няколко часа и основно взимаха на блесни с номера 3 и 4, без значение от цвета и окраската. Най-малката риба беше 500 гр, а този от снимката 700 гр. Случайно се закачи и една платика точно 1 кг и оказа достойна съпротива.
Много хубав костур,браво,ама според мен е не повече от 350-400гр ;-) Не мисли че се заяждам,просто от снимката си личи,почти се събира в дланта ти.Дано следващия път пак да имаш слука!
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”