Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж за бяла мряна.
Модератор: sapuna
Монтаж за бяла мряна.
Здравейте.Ползвах търсачката и гугъл но не открих отговор на въпроса ми никъде.Хванах 2 бели мрени по 3кг и двете бяха закачени от външната страна на устата,преди години видях как вадят как вадят мряна закачена по същия начин.Други големи мрени не сам хващал,но съм имал много празни калванета.Мисля че съм ги хванал на късмет и нещо в монтажа ми е грешно.И трите мрени удариха все едно са налапали куката.Едната хванах на 2№ кука после сложих 4-6№ но пак не можа да налапа а с по-малки ми кълват попчета.Използвам къс повод 10-15 см.А по дребните си налапват дори и с голяма кука.Използвам подвижно олово долна кука и кука преди оловото.Хващат се на горната кука.Къде греша?
Става въпрос за река Искър.
Става въпрос за река Искър.
Последно промяна от Mirotg1 на Нед Сеп 11, 2011 6:09 pm, променено общо 1 път.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Монтаж за бяла мряна.
Ето едно клипче Бай Пешо Дренана как ги лови, но все пък английските мрени едва ли са като българските. Ето трите части на филмчето.Mirotg1 написа:Здравейте.Ползвах търсачката и гугал но не открих отговор на въпроса ми никъде.Хванах 2 бели мрени по 3кг и двете бяха закачени от външната страна на устата,преди години видях как вадят как вадят мряна закачена по същия начин.Други големи мрени не сам хващал,но съм имал много празни кълванета.Мисля че съм ги хванал на късмет и нещо в монтажа ми е грешно.И трите мрени удариха все едно са налапали куката.Едната хванах на 2№ кука после сложиж 4-6№ но пак неможа да налапа а с по-малки ми калвът попчета.Използвам къс повод 10-15 см.А по дребните си налапват дори и с голяма кука.Използвам подвижно олово долна кука и кука преди оловото.Хващат се на горната кука.Каде греша?
http://www.youtube.com/watch?v=3o5wcN1U ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=I5jpT-iL ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=gGGp4a4o ... re=related
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Торен,попово прасе а тях ги хванах на торенribolovcho написа:каква стръв използваш
-
- новобранец
Пробвай на бял! Също понякога дава добри резултати...Mirotg1 написа:Торен,попово прасе а тях ги хванах на торенribolovcho написа:каква стръв използваш
Колеги, за да не отварям тема със същото заглавие ще пиша тук, пък, ако има проблем...
Значи, днес реших да направя излет по една горе-долу пресъхнала през лятото река. Вода все още тече, но много слабо. Образували са се множество вирове, повечето доста плитки, но намерих един по дълбочък. Видях по едри риби от елешки и кротушки и си помислих, че е кефал, свалих плувката (останах само с кука 16 и малка съчма. Още с първото хвърляне хванах една маломерна мренка. След това, колкото и да замятах само няколко елешета. Кажете, как да я изиграя тая риба, че хем да мога да си замятам без да я плаша (все пак е трудно само с малка съчма да се замята), хем да я "извикам" при куката? За стръв ползвам бял червей, но с удоволствие бих пробвал и друга стръв, само, че на кука 16, как да закача попово прасе :Д (ще пробвам на торен..). Пък и, ако дадете някой съвет за монтажа, няма да е фатално...