Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
gevrek
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от gevrek »

На Бобошево реката е супер малка. По-малка не съм я виждал никога. Водата много бистра а рибите ако ги има са супер наплашени. И това което ме смая е изобилието от парашутисти в участъка над Бобошево и вуковския мост.
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Питане за река Струма

Мнение от Томa37 »

Здравейте, колеги! Тъй като в момента съм на почивка в Сандански, а ме досърбяха ръцете :wink: че и отдавна не съм ходил на река :wink: реших да си направя един скобарски излет на река Струма и искам да ви питам някой има ли информаця за някое дашно място :wink: :D . Неща като такъм, захранки и тн. са готови единствения ми въпрос е за мястото по възможност да е сравнително близко до Сандански в смисъл преди Кресна в посока София, а дори и да се навлиза малко в дефилето не е проблем. Ако сметнете че така предпочитате пишете на ЛС, но смятам, че е добре да се сподли с всички все пак за това е форума :)
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Питане за река Струма

Мнение от Емил Димитров »

по добре си почивай,когато бях на Сандански пробвах на реката от с. Рибник до с. Струма мрена и доста парашутисти
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

Благодаря за отговора колега, но все пак смятам да пробвам никой ли не е ходил скоро ??Помагайте моля :!: :oops: :D
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

Емил Димитров написа:по добре си почивай,когато бях на Сандански пробвах на реката от с. Рибник до с. Струма мрена и доста парашутисти
Колега оказа се прав! :( С един приятел отидохме на с. Струма около 7:30 , захранихме с хляб и захранка за река и метнахме към 8 докато нагласим такъма. Стръвта беше троха, а дълбочината близо 1.20- 1.40 на места. Риболова започна едва около 9:30 въпрекси упорственото дохранване :D :D. Той не беше нещо особено главно мренки и тук таме към края по някое кефалче.

Мренките не бяха лоши :wink:
1.JPG
1.JPG (56.47 KiB) Преглеждано 1386 пъти
2.JPG
2.JPG (55.39 KiB) Преглеждано 1386 пъти
Кефалчетата още си плувкат а мренките ги измезихме :wink: :drinkers:

П.п От скобари и помен нямаше никой не извади :(
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Днес на Бело поле реката бе леко качила не е същата вада като от преди семица, но е още малка. Риболов имаше и то доволно , но само мрени на троха. Скобара държи бързея - поне му се порадвах на играта, но не можах да хвана нито един. просто не искаше. Гледката бе много красива
скобара е риба проклета
Изображение
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

и от мен инфо ние бяхме на Железница на истичалото после се преместихме след бързея скобара го нямаше грам не се белкаха псоле се преместихме на Бобошево на варниците скобари яко насекаде се виждаха да се белкат да играят 4 хляба захранки и ни 1 не иска да дръпне.това е а да и от нз колко време там не ми се беше случвало да ме проверят за билет
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Мен пък само там са ме проверявали. Един излет дори 2 пъти за деня, минаха и някакви проверяващи от София, но това се случи преди няколко години.
А скобара на какъв хляб го търсите? Може да е минал само на новия- по БДС и за това да нямате успех! :wink: Аз с такъв захранвам, е не хващам по много, но поне по 4 -5 бройки.

Изображение
Последно промяна от tcekata на Пет Сеп 09, 2011 8:05 pm, променено общо 1 път.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

а бе да ти кажа хранихме го със софийски с един от железница и 2 от бобшево и пак неиска а го гледаш там е ама е го е неиска........мое и ние да не сме му майстори де нз
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Не се знае преди вас на Бобошево, колко хляб са хвърлили на това място. Рибата не е толкова много и може да се е заситила. Течението е доста слабо и подхранката остава по дъното. Последния път като бях там, над мен дойдоха едни колеги и хвърлиха доста хляб. И се приключи с риболова. Едва привечер успях да дръпна 3 набързо. Може би за това не сте се разписали. Инак скобара си се храни много активно. Тея дни , ако мога ще ги пробвам, но не зная дали ще стигна до Бобошево. Ходя на още 2 места, които държат големи скобари, който са ми по-близо и ако са свободни най вероятно ще ловя на тях.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

еми да попринцип блазе ти че реката ти е толкова близо и си знаеш местата а за тея като нас които нямат възможност да я псоещават толкова често си остават тея места...и кога фанеш фанеш иначе капо и си оставаш само с набутването за гориво..ама какво да се прави така си е :) иначе успех :)
qwrfvxgchb
новобранец
новобранец

Мнение от qwrfvxgchb »

Здравейте, колеги! Искам да попитам някой знае ли нещо за баражите при Благоевград, как е нивото, какво кълве и др... Благодаря предварително
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Незнам за баражите но на Железница днес почти капо. Ври от скобари , захранки, трохи, червеи, не ще и не ще. Около 200 пръскача и десетина мрени. Реката малка а от Бобошево нагоре почти липсва.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Това е много добра новина, :D щом го има скобара, има голяма вероятност за успешен излет.
Може днес да проверя какво е положението с местните скобари. :wink: Но тук ситуацията е по различна със сигурност. :(
kiret0
новобранец
новобранец

Мнение от kiret0 »

Къде нали там близо до Кюстендил - Бобошево , Пастух примерно раката е супер малка ... Дано на местата към Железница поне почне ...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”