чепаре-направи си сам

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

чепаре-направи си сам

Мнение от keymaker »

Пичове незнам дали е добро начало, но докато си връзвах едно чепаре сутринта хванах котката .дали съм се справил на първо четене? щото второто ще е към края на месеца ама се надявам да се хване някой дето котката ще може да опита.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Като начало - добър опит поне няма да си валат :lol: :lol: .Ако правиш чепаре за сафрид имай предвид, че в момента най добре дава на ЛАМЕ-зелено.Знам от опит - почти чяла седмица ходя за сафрид(граца) и на перушина улова е в пъти по слаб отколкото на ламе.Ако ти се играе направи си комбинирано - ламе и перушина.УСПЕХ :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

преди години докато зареждах един комбайн с 50 куки , една крава се закачи и го отнесе, една кука ми се заби и голем смех кравата търчи и мучи а аз припкам след нея и рева , не се разбра кой кого беше хванал!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Колега не разбирам защо си правиш чепарета(ако са за сафрид де) :roll:
Иначе както каза колегата strijok зеленото и светло синьо ламе се харесват от сафрида този сезон :wink:
А иначе цената в магазина на готовите е нищожна
И вчера го съсипах с такова чепаре.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

да ве - аз пробвах на ламе - златисто и зелено синио
- но и вързах кука с перюшинка от патица - дива де и нямаше пропуск на куката
ламето върви след залес слънце , но през деня - токачка и дива гъска :wink:
Красимир от Балчик
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

с тия чепарета съм на път да ме набие некои фермер щото като ми хареса някоя патица или юрдек дкато не си отскубна прилчно количество перушина не се спирам. :twisted:
А между перушините скагам и няколо лъскави лентички от опаковка на вафла и до сега е имало ефект.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
pehoo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pehoo »

Здравейте

Несъм много на вътре в морският риболов и едва ли ще се справя да си направя чепаре,без накой да ми покаже,затова ще ми кажете ли от каде мога д си купя?
Единственият крайморски град който ще посетя тези дни е Бургас,та ако може кажете там от каде мога да си купя!?
Ще съм благодарен и ако ми дадете и някой друг съвет:)така или инъче съм бос в този вит риболов!
Който го може го може,останалите гледат!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз досега не съм правил чепаре,но не защото е нещо сложно,а защото е по-лесно да идеш и да си купиш готово от магазина.Тея дни имам особен мерак и съм събрал малко перушина от токачките на село,също и черни люскави пера от юрдечка,имам и малко ламе вкъщи.Работата е следната:
1.Режиш поводите и връзваш 10 сини морски куки 11№,като вмъкваш по едно малко снопче от перушината и една-две лентички ламе.Ако ше се лови хамсия-най-доброто възможно е черното перо от юрдек,а за сафрида-токачката и ламето.Когато куките са готови се взема майката,мери се и като се отреже се правят две уши в двата края,за по-лесен монтаж.Има един специялен възел,чрез който се фиксират куките по майката,но незнам как да го обясня,баба ми като плете прави нещо подобно/бримка/.Куките се фиксират на майката така,че да неможе когато е готово чепарето да се стигнат една-друга и да се оплетат.Бидемите ше ги прая по 5 сантиметра,даже е много.Това е общо взето подробно цялата философия,не е сложно,като се хванеш става лесно и после като хванеш е голям кеф,защото аз съм си поправял скъсани чепарета с липсващи куки и като отида за риба и хващам само на моите! :lol: :lol: :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
-=КаРаГьоЗ=-
новобранец
новобранец

Мнение от -=КаРаГьоЗ=- »

Що не си сглобите сами по един трактор и да си орете нивичките ми се занимавате с риба ??? :smt075
Alosa pontica pontica- I love this fish !
pehoo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pehoo »

Не те знам каква риба си, Карагьоз ли си, черенгъз ли си ,ама вземи тоя трактор, където го сглобяваш там около Варна и си го наври пак на черния гъз!
:smt021 :smt013 :toimonster: А риболова остави на нас!Както се казва в една реклама! :lol: :lol: :lol: :smt044 :smt044 :smt044
Който го може го може,останалите гледат!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”