Нов рекорд на България за сом уловен на кльонк

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Абе аз малко аматйор си минавам ,но улова си е велик и въобще не подлежи на коментар според мен.Дали е денем или нощем рекордът си е на лице .С най добри пожелания много успехи където и да е ! :partyman:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Troli

Мнение от Troli »

Пенчо,баце готините мацки и големите сомове се ловят нощем!Рекордните сомове са забранени за улов,но Краси е с разрешително!Духовната връзка,която е осъществил по време на ваденето със сома,не може да се опише!Тази връзка е,като добрия секс!Просто трябва да го преживееш и да му се насладиш!След това ти е се тая,кой какво и защо! :wink: :roll: :shock: :D
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:evil: КОЙТО ИСКА ДА ХВАНЕ СОМ - НЕ ТРЯБВА ДА СПИ :!: :!: :!:

И това не е бракониерство - а завист :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Май не ме разбирате правилно или просто не искате да го направите. Аз нямам нищо против шампиона . Хванал,борил се мъжки,направил си кефа. Дай боже всекиму такъв улов. Ако наистина има разрешително както пише Троли,още по-добре. Проблема е както казах по-горе в двойния стандарт който се прилага от всички вас . Няма по-голям или по-малък бракониер . По закон всичко извън разрешеното си е бракониерство.
Нека тогава всички си признаем,че сме по-често бракониери отколкото редовни и да спрем да се заяждаме с разни дечица,дето имали по 3-4 куки на пружината. А тамата "Бракониери" от форума предлагам просто да я премахнем.Инак ще стане "Бракониера вика, дръжте бракониера" :D :D :wink: :wink:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Хлопалан
новобранец
новобранец

Мнение от Хлопалан »

Мъжки, недей така – бъркаш много...

Човека, влезал хванал рекордна риба и я пуснал – бил бракониер...просто смешни работи пишеш.
Слагаш под един знаменател сомаджите с идиоти които опъват километри мрежи, не си прав. Замисли се малко, че ако нямаше хора /риболовци/ с лодки, мрежите щяха да са два пъти повече, особено на Тича който и без това е яко мрежарен.

Евала на колегата Краси и на цялата компания. Далеч не е само късмет работата – иска се голямо самообладание и подготовка да извадиш такава риба.
/Да я пуснеш също не е лесно/ Браво!
ricicarp
новобранец
новобранец

Мнение от ricicarp »

:prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Браво, на групата :) Супер сте !!! Наистина аплодисменти за всички ви , защото предпоалагам сам човек не би се справил с такава трофейна риба.

А относно противоречията и споровете, които тепърва ще се водят за тази риба. Никога не съм си и мислел че всички ще са на едно мнение и ще отдадат нужния респект на човека. Не стига, че е пуснал сома обратно ами и бракониер го наричат, че го извадил в 23:30 ! Ама това сме ние българите!
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега чуруликпенчо, абсолютно съм съгласен с теб, това което си написал почти същото смятам и аз. всяко нарушение на закона си е бракониерство, без значение дали в закона има простотии или не. аз също нямам никакво отношение към сомския и нощния риболов понеже не ги практикувам, но ако смятаме че забраната за риболов през ноща не е правилна дайте да направим нещо и да се промени закона. иначе дотогава нощния риболов си е бракониерство както мрежаренето,бомбите ит.н.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Хммм...интересни мнения.
..23:30.....ако го бяха спипали от ИАРА в 23:15 преди да го хване???
Дали щеше да е таксуван като бракониер ловящ нощем ??
А ако не беше хванал този,а нещо по малко ..10-на кила...в 23:30 дали щеше да се разбере ????
Думат нада ..думат ..казват казаците....
..............................................................................
Ама и нищо не казват с какво влакно,каква макара...пръчка...канджа дали е играла??..и т.н. Хванал човека и толкоз..
Аватар
Никито
новобранец
новобранец

Мнение от Никито »

Pedro написа: Ама и нищо не казват с какво влакно,каква макара...пръчка...канджа дали е играла??
Доколкото съм информиран е изваден с мулти CORBOSS на Cormoran и пръчка UGLY STIK на Shakespeare модел STAND UP STIK 30-80lb дълга 1.85м и плетено влакно , но не знам каква дебелина.За куките също не знам нищо :D
За зло куче - зъл прът!
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

ми може човека да не е ползвал куки :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Браво за трофея, още по голямо браво и поклон за пускането.Относно споровете за това кога, как и защо по това време е хванат рибока - хора разни мнения различни.Всеки интерпретира закона по свой си начин въпреки, че той е пределно ясен.Не искам да обвинявам никой защото няма БЕЗГРЕШНИ :wink: .Дано и други колеги имат слуката да уловят този ДЗВЕР :shock: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Браво,браво и пак браво!!!!!!!!
По въпроса за бракониерството имам само да кажа следните неща.
1.ПУСНАЛ ГО Е ОБРАТНО-така ли правят бракониерите??????????........
НЕ,НЕ И ПАК НЕ!!!!!!!-всъщност няма бракониерски акт,защото няма и прибрана риба!!!!!!!!
2.Хванал го по спортен метод с въдицата.......ако някой може да хваща неизброимо количество сомове/трофейни/,с което да наруши баланса на екосистемата/бракониерство/,нека го направи!!!
3.Браво за рекорда и още по-браво за постъпката!!!!!!.......така още някой от нашето съсловие може да опита късмета и майсторлъка. :wink:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

чуруликпенчо написа:Май не ме разбирате правилно или просто не искате да го направите. Аз нямам нищо против шампиона . Хванал,борил се мъжки,направил си кефа. Дай боже всекиму такъв улов. Ако наистина има разрешително както пише Троли,още по-добре. Проблема е както казах по-горе в двойния стандарт който се прилага от всички вас . Няма по-голям или по-малък бракониер . По закон всичко извън разрешеното си е бракониерство.
Нека тогава всички си признаем,че сме по-често бракониери отколкото редовни и да спрем да се заяждаме с разни дечица,дето имали по 3-4 куки на пружината. А тамата "Бракониери" от форума предлагам просто да я премахнем.Инак ще стане "Бракониера вика, дръжте бракониера" :D :D :wink: :wink:
Колега по спокойно го раздавай ! Първо прочети някой закони преди да пишеш такива небивалици ! малко се самнявам да си прочел от начало до край новите закони За водене на регистрите на разрешителните за стопански риболов, билетите за любителски риболов и на лицата, които развъждат риба и други водни организми.

"Често сме били браконери ".. ми не сади по себе си и тогава пиши !

Дечицата ловили с прожини...дрън дрън !

а за темата БРАКОНЕРИ нека да си стой ! много е полезна даже !

Хвнал го е човека и си го е пуснал! какво по хубаво от това ! ТАКА ЛИ ПРАВЯТ БРАКОНЕРИТЕ :?:

И пак казвам че пиша не с лоши чувства !
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

И тая тема ли опорочихте? :shock:

Има мъдрост: победителите не ги съдят Такава постъпка у достойния човек предизвиква възхищение и уважение. Дребнавите да си отворят друга тема и ако щат да му искат допинг контрол... :lol: :lol:

Поздравления за победата над такъв силен противник и два пъти за това, че го е пуснал. :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”