Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Воблери
Тежестта да не е много високо разположена (към гърба)?Как по точно се върти?Около надлъжната си ос ли?Казвай да помагаме!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да, върти се щото идва високо центъра на тежестта, но в случая причината е , че захващането(предното ухо) е много ниско. Ако успееш да го качиш на муцуната на воблера и останалото е наред, ще се оправи.Тежестта да не е много високо разположена (към гърба)?
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
ами и аз незнам лопатката също може да е голяма значи предната халка трябва да е на носа на рибата ??? как да стане като лопатната има др угал 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не разбрах какво общо има лопатката, но имах предвид, че халката е добре да бъде примерно така:

Ако държиш да е на лопатката, при този наклон на последната трябва да е съвсем в началото.
И внимавай с водката преди дялкането
Аз съм с порязан палец и съм в отпуск за воблерите

Ако държиш да е на лопатката, при този наклон на последната трябва да е съвсем в началото.
И внимавай с водката преди дялкането

Аз съм с порязан палец и съм в отпуск за воблерите

- begleca_sv
- кандидат преподавател
Кажете нещо за лакирането, защото аз преди лакирах с яхтен лак, а сега с един синтетичен лак, но и двата съхнат изключително дълго. Примерно сега в синтетичния е топен преди 3 дена и все още е проблемно слагането на халките и куките... просто като се стисне воблера остават отпечатъци в лака и ако се завърти воблера лака се набръчква. Други лакове ли използвате или и вие ги чакате да съхнат повече?
- каридата
- учете се от него
Аб ед а не е прекалено гъст?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Аз използвам ето този лак,паркетен,водоразтворим и съхне сравнително бързо.От скромния си опит мога да кажа,че се получава добре и съхне много по-бързо от яхтения.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лак, като лак... разреждате ли го? Защото аз си го топвам направо в кутията, ама вече 4-5 дена още не е изсъхнал. Иначе става кораво, ама май отиваха 10-тина дни съхнене.каридата написа:Аб ед а не е прекалено гъст?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В двукомпонентия лак е истината. Съхне бързо, става наистина много твърдо и не е скъп , под 10лв излиза на Оргахим. За него ме светна колега, който ги разбира тези неща.
Доста по-прозрачен е от яхт лака, който използвах преди.
Взех някакъв гланцов , с тефлон, много добре става с него.
Купих го от Практикер, преди това търсих в няколко железарии, но нямаше.
Ето го:

Има още една кутия с другия компонент(втвърдителя).
Единственият проблем е фирата. В смисъл, че като се смесят двата компонента, до няколко часа лакът трябва да се използва. По-рядък е от яхт лака, може да се маже и с четка, разтича се добре и не си личат следи от восмите. Т.е., може да се приготви малко количество и да не се топят целите воблери. Аз приготвям в една епруветка, малките ги топя, като намалее сместа , започвам да мацам с четка и го изразходвам почти целия.
Преди да се пристъпи към лакиране е добре да се "произведат" повечко воблери и да се лакират наведнъж, което обикновено е трудно, щото няма търпение
Доста по-прозрачен е от яхт лака, който използвах преди.
Взех някакъв гланцов , с тефлон, много добре става с него.
Купих го от Практикер, преди това търсих в няколко железарии, но нямаше.
Ето го:

Има още една кутия с другия компонент(втвърдителя).
Единственият проблем е фирата. В смисъл, че като се смесят двата компонента, до няколко часа лакът трябва да се използва. По-рядък е от яхт лака, може да се маже и с четка, разтича се добре и не си личат следи от восмите. Т.е., може да се приготви малко количество и да не се топят целите воблери. Аз приготвям в една епруветка, малките ги топя, като намалее сместа , започвам да мацам с четка и го изразходвам почти целия.
Преди да се пристъпи към лакиране е добре да се "произведат" повечко воблери и да се лакират наведнъж, което обикновено е трудно, щото няма търпение

- pachosz
- сериозен играч
Точно с този двукомпонентния лакирам кльонковете. Трябва и с воблерите да е така. Много е издръжлив наистина. За съхненето обаче не е чак толкова бързо - около 25-30 часа трябва да минат до напълно втвърдяване.
Някой скоро ми похвали този, за който колегата спомена по-горе, на LEVIS. Бил много добър и той.
Някой скоро ми похвали този, за който колегата спомена по-горе, на LEVIS. Бил много добър и той.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Всичко, което е за паркет, би следвало да е здраво и твърдо, по него се ходи все пак.
Не знам обаче лаковете на водна основа дали са подходящи за плуващи във вода неща.
25-30 часа си е добро време за съхнене, имайки предвид, че по яхт лака след толкова време ми се отпечатваха пръстите.
Не знам обаче лаковете на водна основа дали са подходящи за плуващи във вода неща.
25-30 часа си е добро време за съхнене, имайки предвид, че по яхт лака след толкова време ми се отпечатваха пръстите.
-
- фен клуб-скобар
На мен пък постоянно ми се съсипват яхтените лакове. От многото престой сигур и почват да се спичат и топиш воблера той полепне с разни боклуци опитваш се да го махнеш и стават много мазни истории.
А някакъв паркетен имам и го ползвах няколко пъти мисля че беше добре после спрях да го позлвам сигурно нещо не ми се е получило с него.
Та в тия яхтени лакове ако се капне разредител или нещо такова ще спрат ли да изсъхват. Опитвам се да ги затварям хубаво, но пак съхне.
А някакъв паркетен имам и го ползвах няколко пъти мисля че беше добре после спрях да го позлвам сигурно нещо не ми се е получило с него.
Та в тия яхтени лакове ако се капне разредител или нещо такова ще спрат ли да изсъхват. Опитвам се да ги затварям хубаво, но пак съхне.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Е няма да спрат да се съсипват - личен опитvlado-fidera написа:На мен пък постоянно ми се съсипват яхтените лакове.

Преливам в сухо забърсано бурканче, разреждам с препоръчания разредител, затварям плътно междувременно топя няколко вобрера( добре почистени), след 2-3 месеце лака става на клей. Пробвал съм в яхтен на Оргахим и на Мегахим.
Като свърша този който имам - сигурно на зима, ще пробвам двукомпонентния.
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
- каридата
- учете се от него
Владо да не би да оцветяваш с лак за нокти,щото аз стигнах до извода че след като лакирам няколко оцветени с лак за нокви и лака се втвърдява и хваща една дебела ципа отгорв.Основите си ебават мамата според мен.Та в тия яхтени лакове ако се капне разредител или нещо такова ще спрат ли да изсъхват. Опитвам се да ги затварям хубаво, но пак съхне
градси ако лака ти в гъст го разреди с АМБ.В момен ползвам някъв измислен н ое разреден и ми съхне за 2 макс 3 дни(2-3 потапяния).Преди това имах същия проблем като теб.Лак, като лак... разреждате ли го? Защото аз си го топвам направо в кутията, ама вече 4-5 дена още не е изсъхнал. Иначе става кораво, ама май отиваха 10-тина дни съхнене
И това е вариант,но да се смесват в малки количества отделно.Единственият проблем е фирата. В смисъл, че като се смесят двата компонента, до няколко часа лакът трябва да се използва

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm: