Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболова около Русе

Мнение от K.KOLEV79 »

Росен написа:Янтра отново се доказва като една от най-добрите реки у нас!
Мухарската развносметка от празниците са два распера 60-ки (2 кг по таблицата-статистика) и няколко кефала 43-45-46 см - кило и канче + много още между 25-40 см.
Една извадена мрежа + протокол от ИАРА за нея. Ще помоля всички приятели, които ходят редовно по Янтра да не подминават явните признаци на бракониерство, а да сигнализират ако не на ИАРА поне на нас, ние ще се заемем от там-нататък, за да не си разваляте риболова ... - Сигнали - Мухарски Клуб 'Стримерите'

Поздрави и нека връщаме расперите в реката - даже отдавна имам идея да започнем да ги маркираме ;)

П.П. knbis, адреналина е жесток, пожелавам го на всеки постоянно да го изпитва ;) Съвсем добронамерено искам да покажа как може със съвсем малко мисъл за снимката да се направят страхотни снимки с подобни красиви и трофейни риби ;)
Колега аз да питам ,само Янтра ли може да се подава сигнали при вас или за всички водоеми,примерно р.Дунав.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

В момента сме си позтавили за цел Янтра и то в участъка от Долна Студена до Белцов - толкова са ни силиците. Ако създадената схема и организация работи както искаме и както трябва догодина ще мислим да разширяваме реките и участъците.
За Дунав сигнали директно на ИАРА - телефоните ги има в линка, ползвайте също и 112 - там разговорите се записват и са длъжни да отправят сигнала към ИАРА, които пък са длъжни да реагират. Ние от ИАРА сме доволни - когато им звъннем - веднага идва човек ;)
ribolovecaruse
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribolovecaruse »

събота и неделя бях с преспиване на дунава,на буните на катемето,имаше много риба но 90 процента са дребни платички,имаме извадени 7-8 хубави от порядака на 800-1,5,и едно сомче 1,5.това е за два дена.доволен сум но тия дребосуци голяма напаст.това е от мен като инфо дано сам бил полезен на някои колега.сичките риби са извадени на феедер,с изклучение на сомчето което е на грозд земен червеи.наслука на всички колеги
koruin72
новобранец
новобранец

Мнение от koruin72 »

flash1 написа:
knbis написа:колеги,някой да има прясно инфо от Янтра/Долна студена,Ценово,Белцов/че утре едно излетче се заформя,на спининг за распер, кефал и щука......чух че нещо се била поразмътила реката.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=240
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Снощи след работа за 2 часа и половина отидох с 2-та фидера на Реката. 3 хубави платики по 700-800гр и една каракуда същия калибър все на сладка царевица с един бял. Доволно за 2 часа риболов :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
berbat82
новобранец
новобранец

Мнение от berbat82 »

Вчера на Бръшлен без да чуем звънец (на дъно от 18.00 до 10,00), 10 пръчки .стръв таранка ,попово,торен червей,на малай даже и аромат за шаран и като каза НЕ и дотам , уникално капо ще го запомня :)
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Викам да опъстря малко темата и аз :D Това е от Бистра преди седмица и повече.Имаше и по - Йедри от тези в ръцете ми :lol: :drinkers: Никога не бях ходил на този язивир и за първи път мисля,че се предствих доволно.Колегите и те хванаха доста. Не си мислете,че дава постоянно така,защото в събота бяхме пак и положението не беше същото изобщо.
Изображение
Above us only sky
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

Колеги ,видяхте ли вече листовката която ИАРА са разпространили из рибарските магазини за нощния риболов и глобите.То не че и до сега не беше забранено,ама все отмъквахме по някой излед.Сега и от жените си няма къде да избягаме.Пък и тая топла вода дето рибата не ще да кълве през деня.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

lfc_boy написа:Викам да опъстря малко темата и аз :D Това е от Бистра преди седмица и повече.Имаше и по - Йедри от тези в ръцете ми :lol: :drinkers: Никога не бях ходил на този язивир и за първи път мисля,че се предствих доволно.Колегите и те хванаха доста. Не си мислете,че дава постоянно така,защото в събота бяхме пак и положението не беше същото изобщо.
Изображение
Колега от коя страна беше застанал .... на 5-6.09 и аз бях там ... положението беше трагично :oops:
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

От другата страна на селото.
Имаше едни до нас вадеха много сулки.На рибки от язовира.Много дребни обаче, по около 300 гр.
Above us only sky
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

lfc_boy написа:От другата страна на селото.
Имаше едни до нас вадеха много сулки.На рибки от язовира.Много дребни обаче, по около 300 гр.
Колега на какво ги мори? В смисъл: на леко, на тежко, фидер...
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

На червей от кортовете :).
...and justice for all
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Mitko84 написа:На червей от кортовете :).
:lol: :lol: :lol: :drinkers:

е това беше ключа за бараката.Който не носи червей от кортовете риба не лови. :idea:
На бял вземаше предимно.На фидер и на плувка.
Above us only sky
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

lfc_boy написа:От другата страна на селото.
не казвай че са си ги прибрали!!
roskoff
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от roskoff »

Колеги дайте предложение къде аматьор-риболовец да убие 3-4 часа, да почеше крастата на фидер и плувка...
Колебая се между Текето и Щръклево...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”