Съвети за начинаещи гмуркачи

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвети за начинаещи гмуркачи

Мнение от baretata »

Камък нали си отвори тема, пиши си в нея и недей да занимаваш хората с други неща. Темата е за подводен риболов и съвети.
Пашата обича смелите.
jeko_k9
новобранец
новобранец

Мнение от jeko_k9 »

ildobrev написа:С две думи – при вълнение по-силно от два бала е до голяма степен безмислено да се влиза, при вълнение над три бала става и опасно. Никой не влиза в такова вълнение за риба.
Ето един колега който точно е осъзнал за какво става въпрос. :D
Не цитирах всичко което е написал, който се интересува може да го прочете изцяло, но това е екстракта.
Точно при вълнение около и до два бала, е полезно да се броят вълните, а не както всички вкупом приеха екстремното положение на нещата.
За пример ще дам днешният ден.
Влязох във водата в 7 часа сутринта нямаше никакъв вятър, но на скалите имаше вълна около 1- 1,5 бала с други думи около 30- 45 сантиметра.
Всички които отричат импулсивния начин на зараждане на мъртвата вълна, която колегата манук обясни черпейки опита на "мухлясалите старчета", да кажат от къде се появи тя.
По дъното на 7-8 метра тази вълна люлееше на пориви по- силни и по- слаби.
И тъй като морето общо взето бе тихо, виждаш в далечината минаващите платерини, които вече са те чули и нищо не можеш да направиш.
Е аз опитах и след най- силната вълна залегнах, наистина се получи рибите въобще не ме усетиха.
Та опитайте утре и вие, денят сигурно ще е като днешния, ще се уверите че това действа. :D
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

baretata написа:Камък нали си отвори тема, пиши си в нея и недей да занимаваш хората с други неща. Темата е за подводен риболов и съвети.

Не виждам какво е несъответствието между последната ми публикация тук и заглавието на темата.
А, онази, другата, Отдавна напуснах!!!

Но ако виждаш несъответствие, Моля, Посочи го!!!
Ако не можеш да посочиш нещо конкретно, просто ме остави!!!

Посочил съм линк към книги за подводен риболов. Пречи ли това на твоите разбирания за подводния риболов или помага.
Ако не помага, кажи как???

Просто ми е интересно:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Влязох във водата в 7 часа сутринта нямаше никакъв вятър, но на скалите имаше вълна около 1- 1,5 бала с други думи около 30- 45 сантиметра.
Всички които отричат импулсивния начин на зараждане на мъртвата вълна, която колегата манук обясни черпейки опита на "мухлясалите старчета", да кажат от къде се появи тя.

:D :D :D :D :D

...Жеко , колега , не се обиждай , но да спори човек с теб е все едно да се опита да надприказва радио :lol: ...караш ме да се повтарям - за къв мъртвак ми говориш ти - вълна 30 санта - тя опасна ли е :?: :lol: ...ти четеш ли ми изобщо мненията :?: ...чете ли , че проверявах за мъртвак , 2 дни след силния запад , северозапад и нямаше такъв :?: ...чете ли , че писах за всекидневните силни , следобедни бризове :?:

:lol:

АМАН

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

И тъй като морето общо взето бе тихо, виждаш в далечината минаващите платерини, които вече са те чули и нищо не можеш да направиш.
...колега-а-а , колега-а-а , нещо в техниката ти мно-о-о куца-а-а-а :lol: ...ако са те чули , начи баласта ти е много или не успяваш да се гмурнеш безшумно ...но най-вероятно са те видяли ( стой мирен долю ве ) :lol: ...глей ся - харпуна ми е дълъг един метър , стрелата ми е вързана с корда ( от една намерена , трофейна скъсана парагада :lol: ) дълга два метра , т.е. две дължини на пушкалото ....98 процента от рибите ми през последните два сезона , когато по принуда миткосвах само из мътния Бургаски залив , са оставали след изстрел на кордата , сам си направи сметка на кво разстояние от мен е била рибата :!: , вълни не съм броил :lol:

аман

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...Влязох във водата в 7 часа сутринта нямаше никакъв вятър, но на скалите имаше вълна около 1- 1,5 бала с други думи около 30- 45 сантиметра....И тъй като морето общо взето бе тихо...

...кажи последно кво беше Морето , че не разбрах ...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

АМАН

:lol: :lol: :lol:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Е аз опитах и след най- силната вълна залегнах, наистина се получи рибите въобще не ме усетиха.
Та опитайте утре и вие, денят сигурно ще е като днешния, ще се уверите че това действа. :D

Изображение

Аман
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

черпейки опита на "мухлясалите старчета"

...голяма част от тех с ей тоя :

Изображение

...бяха аверчета ...пишеха се книги и рецензии с творчески :lol: колективи от по сто човека ...един да измисли нещо свестно и на негов гръб още 100 човяка да зимат хунорар...ма то мноу рядко се измисляше ...по скоро се преписваше ...

Винаги готов

tekis
новобранец
новобранец

Мнение от tekis »

baretata написа:Преди десетина дни видях на Фичоза един възрастен мъж с няколко момчета. Едно от тях май беше обучаем и носеха ,, Украйни,,. Гмуркането им беше само няколко минути и се отказаха, да не би това да си бил ти.
Е имало дуги като мен :D . Бях започнал да се подтискам. Разбрах , че ще ми трябват около 14- 16 килограма. Тая зима ще си отлея.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ще ми трябват около 14- 16 килограма...аве , май ще ти са много :smt006 ...имай в предвид и теглото на бутилките :!: ...зависи и от неопрена , дълбочината , теглото ти и обема ... ако си с леководолазен неопрен , той се свива по малко ...обема ти на гръдния кош не се свива - говоря за различните дълбочини , за разлика , ако си на апнея и изобщо си мисля , че това не е точния форум за теб - виж в някой леководолазен :!: ...според мен грубо от 3 до 6 кг. щи свършат работа :!:
tekis
новобранец
новобранец

Мнение от tekis »

Булти написа:ще ми трябват около 14- 16 килограма...аве , май ще ти са много :smt006 ...имай в предвид и теглото на бутилките :!: ...зависи и от неопрена , дълбочината , теглото ти и обема ... ако си с леководолазен неопрен , той се свива по малко ...обема ти на гръдния кош не се свива - говоря за различните дълбочини , за разлика , ако си на апнея и изобщо си мисля , че това не е точния форум за теб - виж в някой леководолазен :!: ...според мен грубо от 3 до 6 кг. щи свършат работа :!:

От 3 до 6??? Имам вече тилкова отлети. Нямам неопрен. Исках обаче да намеря начин да ги закрепям на бутилките директно.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...щом си без неопрен щи стигнат - убеден съм ...колана с тежести е добре да е на кръста , а не на бутилките да слагаш тежести :!: ...пич вземи един съвет от мен - изкарай един курс :!: ...така като те гледам с тия знания ...пътник си приятелю ...не се засягай ...
Последно промяна от Булти на Пет Сеп 16, 2011 5:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...в никакъв случай не рискувай да влизаш с бутилки сам , без колега водолаз със сертификат или осигурител горе ...и ако все пак влезеш - запомни - ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ ИЗПЛУВАЙ ПО БЪРЗО ОТ СКОРОСТТА НА НАЙ-МАЛКИТЕ МЕХУРЧЕТА и НЕ ЗАДЪРЖАЙ ВЪЗДУХ В ДРОБОВЕТЕ СИ ПРИ ИЗПЛУВАНЕ И ПОСТОЯННО ИЗДИШВАЙ... малий мъка ми е кво може да стани :(
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Слушай Митака и не влизай във водата сам, по добре намери някой да те научи, че голяма бела ще стане. С морето шега не бива.
Пашата обича смелите.
tekis
новобранец
новобранец

Мнение от tekis »

Булти написа:...в никакъв случай не рискувай да влизаш с бутилки сам , без колега водолаз със сертификат или осигурител горе ...и ако все пак влезеш - запомни - ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ ИЗПЛУВАЙ ПО БЪРЗО ОТ СКОРОСТТА НА НАЙ-МАЛКИТЕ МЕХУРЧЕТА и НЕ ЗАДЪРЖАЙ ВЪЗДУХ В ДРОБОВЕТЕ СИ ПРИ ИЗПЛУВАНЕ И ПОСТОЯННО ИЗДИШВАЙ... малий мъка ми е кво може да стани :(
МММ-дааааа. И други дават тоя съвет. Явно ще трябва поне отначало да съм с човек който разбира. Наистина нямам опит.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”