Препоръчайте добър Ван

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Препоръчайте добър Ван

Мнение от s4etovod »

Еее, бойс, я по уекинко :wink: Не ща никой да се кара в темата ми :axe: :drinkers:

Шморхи /мноо ме кефи никнейма/ е дал едно необвързващо и много полезно мнение!!!

А за да Ви подам още един топъл камък - имам един познат дето ми набива чувиите за Вановете на Киа - стават или не - според критериите в началото на темата?
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Спирам се .Не искам да споря с никого а просто си изказвам мнението .
Пък отселно е , че ние Българите разбираме от всичко и можем да си го поправяме сами .
Успех с покупката колега ще следя развитието .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

След като ме нарече "всезнайко" заради това, че единствен се опитах да направя някакъв очерк на възможностите, поне предложи нещо. :idea:
Изхвърли дори досегашната кола на колегата с мотива, че нямало къде да я паркира. :lol:
Ужас!
Кия да колега, но не точно 2.9 дизел. Това е дериват на 2.9 на Мерцедес с ГНП, който се ползва в Спринтер. Корейците решават да го модернизират, махат старата помпа и му слагат "комън рейл", но модела...поне за мен не е много надежден. А ако изскочи проблем с дюзите - втора употреба е 300 лева, без смяната. Някой бензинов с газов или метанов инжекцион - добър вариант.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Както казах ние българите много ама много разбираме от всичко .Не искам да обедя никой .
Всяка прилика с лица и събития е случайна :lol:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Безмислено дръгнене :wink:

Винаги въпроса при избор на кола е каква подръжка мога да си позволи купувача, От там нататък всичко е натъмъняване :lol: :lol: Ако не е съобразено това, колите си седят пред блока/къщата. Купуваме колина по 5-10 години в най-добрия случай :wink:

Та така искам да карам Субаро, но няма да мога да го поправя ако се счупи, което колкото и да е трудно е нейзбежно.
Искам да карам Шаран, но разхода ми идва твърде голям на бензина (дизела е поносим), но пак пресметнати цените на частите по предницата ми излиза солено, а че ще се чупи е ясно все пак са на над 10-12 години :(

Та така поради финансова невъзможност със с тясна Астра дизел 2000 година. Мноооого временно разбира се :lol: :lol:

Ето ви един пример, аз как избирам кола. Не колко пари има заделени, а какви пари ще ми трябват на година за да я карам спремо километрите който се въртят.

И да се повторя за Вановете

Евтин вариант Зафира бензин
Скъп вариант Тойота Авенсис Версо дизел.

Възможно най-новите автомобили който може да купите за нормални пари, навсякъде има сервизи за тях, части бол, оригиналните са малко по скъпи, но си заслужават. Сравнително издръжливи. Добра динамика и поведение на пътя.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Появи се идеята за по-евтин вариант.
Ние сме трима приятели, които ходим заедно за риба през последните 25 години. Двама от тях си купиха ванове, но не пишат в форума, аз не, но пиша, та да споделя общите впечатления, защото се редуваме с возенето.
Първо се появи Ситроен Ксара Пикасо. Хубав, голям автомобил, но с твърде голямо междуосие, при гърбица или голяма дупка на черен път, опираше с ауспуха и късаше меката връзка / около 250 лв бе това удоволствие/. По тази причина се возим на него само когато пътя е без проблеми.Разход на гориво - около 8/100 бензин. Ремонти и поддръжка - обичайните за Ситроен.
Миналата година бате Цецо си купи много на сметка 10 годишен Рено Меган Сценик, 1.9 дизел. Поради проблемите със ситроена, когато ходехме на огледи си носехме рулетка - та да мерим разстоянието межде първа и втора ос. Доста по-малко от ситроена!!!Тъй като аз често карам на връщане, имам някакъв поглед - автомобила доста се различава от предходния му- Рено Шамад/ на газ и въглища :lol: , както се изрази един от консултантите по темата, голяма смрад беше/, даже нямат нищо общо като поведение на пътя и удобство.Много по-широк, висок и с повече място навсякъде. Разход -6/100.Засега ремонти и аварии няма. Минава по всички наши маршрути.
Това го пиша, без да скривам, че съм голям скептик към марката Рено. Само споделям, че изборът бе много тънък от към финанси. За разлика от ситроена, който пък беше по-нов!
Последно промяна от G.Petkov на Чет Фев 03, 2011 10:29 am, променено общо 1 път.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

G.Petkov написа:Миналата година бате Цецо си купи много на сметка 10 годишен Рено Меган Сценик, 1.9 дизел.
Ама бате G.Petkov, мойта кочина е точно такъв Рено Меган Сценик 1,6 1998, но на метан - демек в багажника имам три бутилки+резервна гума и място само за един сак с багаж. За сметка на това минавам 400км за 22лв, което съвсем не е малък плюс. До сега горе долу ставаше, а аритметика съм направил тук: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 4&start=90 /страница 7/, но сега след като ще трябва да имам две детски столчета + детска количка, нещо ми се обърка работата. Вярно, ако беше без метана сигурно щеше да ми стига мястото - багажника по принцип е доста голям.

И вярно - сменял съм бензинови помпа, кабели, водна помпа, стъпково моторче, реглаж на клапани /задължителен на 20-30 х.км заради метана/, хакнат имобилайзер /генерален проблем при Рено доколкото знам/, накладки, но НИЩО не съм пипал по ходовата част - ебаси здравото животно като ходова част, при това с 300 кила по-тежко заради метановите бутилки. И верно минава почти навсякъде - висока е - прав си G.Petkov

Ако ще е Рено Меган Сценик, проблема да има хем метан, хем място за багаж е същия модел, дето е 4х4 и резервната гума му е на задния капак.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Е-е затова ти написах 1.9 дизел. Багажникът ти е свободен.
Няма пълно щастие в този живот :D !
Ама ще ги видим и нашите дизели след няколко години!
Пак ще споделя!
Аватар
botur
фен клуб-скобар

Мнение от botur »

От всички изброени варианти до този момент,за мен най-добър ван както за семеен автомобил така и за риболов е Mitsubishi Space Gear 4x4
Държи се перфектно както на магистрала с висока скорост така и на черен път с труден терен...
Карах такъв ван три години всеки божи ден без да съм имал никакви проблеми,единственото което смених за този период са биалетки(50лв. чисто нови)
Продадох го преди половин година и сега и аз и жена ми съжалявеме,,,, :oops: В момента си търся пак такъв.....
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Колега Счетовод,докъде стигна с избора на семейно-рибарския автомобил?

Малка закачка:
Big Foot 2 - Копие.jpg
+ има място за метана
– височко е за качване
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Такааа, не съм писъл в темата, но това съвсем не означава, че не се уморих от лутане в различни варианти, скапани обяви, ходене по още по скапани огледи на "перфектни коли", образовах се достатъчно на тема Субару, даже таман вече бях набелязал едно Легаси 2.0 115 кс 1998 и ....днес....капарирах Ford Galaxy 2.3 1999 климатроник газ-инжекция.

Може би се предадох, чувствам се уморен от БГ пазара на коли. А срещата ми с това Галакси е малко като дежаву - обявата му една никаква, ама съвсем :roll: : объркана модификация, без снимки, оскъдна информация :roll: . Какво ли ме накара да звънна на продавача - предстои да науча скоро и дано не съм сбъркал в избора си... :axe:

Честно казано, с ръка на сърце, малко ми е мъчно, че отново не сбъднах мечтата си да имам колата, която най-много исках - Субару Легаси 2.0 SOСH мотор. В Субару форума се запознах с един истински пич, който ми отвори очите за света на тези самолети. Възхитен съм и от компетентността и взаимопомоща на участниците в него!!!

Какво да се прави,въпрос на "конфликт на итнереси и приоритети" - семейството или хобито. В края на краищата избрах по-важното, поне от към комфорт и пространство. Има обаче какво да уча точно за тая Фордова модификация на Галакси.

На първо време искам да си отговоря компетентно на въпроса: Държи ли на метан точно този двигател на Форд - 2.3, 147 конски сили? За момента колата е с ГИ, но ще видим как ще се представи в близките месеци. Хубавото е, че поне на пръв поглед е кола"качваш се и караш" .

Сега ми предстои да пенсионирам/продам/подаря/бартеросам Сценика и Пунтото, щото автосалон просто не ми трябва. Ако има мераклии да казват, приемам и оферти 2 за 1 за дама :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”