Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дилемата : да го пусна или да ме види махалата???
Модератор: dantho.mihov
- Local
- учете се от него
Mitak написа:local незнам какво искаш да кажеш или да разбереш но ANGEL123 е прав докато процъвтява търговията с браконерски принадлежности няма да има риба.... това че в твоя магазин не продат такива е друг въпрос.... като не ти е приятно да гледаш изкормени риби не ги гледай.... а дали трофейните риби трябва да се пускат всеки сам си решава, неможеш да съдиш хората като са решили да си вземат рибата да си я хапнат това че ти него прави не те превръща в ангелче загрижено за популацията на рибите..... Вместо да се измисли нещо полезно ние се плюеме кой взимал рибата и кой не а междувременно мрежарите си бродят из водоемите и взимат толкова риба на един път колкото ти хващаш за месец или два....

А-ха значи тези магазини , които сами продават бракониерски неща , трябва само да се сетят че не трябва

А това дали ще гледам или не изкормените риби , ми какво да ти кажа колега , за жалост още имам очи и ги виждам тези неща. Нямам нищо против да се вземе една риба , както си е по закон за трофеите. Ама да пълним чували , вани и буркани....

Може това че пускам рибите да не ме превръща в ангелче , и не претендирам да ме превръща , ама незнам много по голям кеф ми е да я пусна ...
Клавиатура риба не лови!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Дилемата : да го пусна или да ме види махалата???
Local написа:С риск да се получи голям спор и голямо неразбиране пускам тази тема и ще обясня защо я пускам.
Напоследък имам чувстово че естетиката ми нещо ми се е объркала , не мога да си обясня какво гордост изпитват колегите от това да снимат риби в банята , в кухнята или на двора вече изкормени или с одрани люспи , и то не какви да е риби , а трофейни риби. Риби , които са може би вече пускани 1 или 2 пъти и отново улавяни , след като са наддали килограми. Както е правено с много от светновните рекордни риби. Искам да питам колегите без въобще да се заяждам, толкова ли е "яко" да провесиш рибата на асмата? Да я снимаш в обезобразен вид и тая грозна гледка да е гледа почти цяла България , а и не само българските интернет потребители. Какво е чувството да се върнеш в ма'алата и да се провикнеш : "Ибреее , вижте кво прасе съм 'фанал."
Незнам , аз откакто се помня съм по реки и язовири , може би вече 14-15 години станаха... винаги съм си пускал рибите обратно , с изключение на малко случаи в които съм взимал няколко мряни или пъстърви в нормата.
Не мога да разбера и проумея , постоянно мрънкаме че няма риба , че рибата намаля , че такъмите ни стават все по леки , по фини и по скъпи... постоянно Иара ни е виновна , все някой друг ни е крив.
Ала къде е парадокса... ползваме интернет, много хора от нас , предполага се че сме един вид по мъдри и умни хора , повечето от нас са модерни риболовци и осъзнават какво е удоволствието да подариш живот , па макар и рибката да е ставал за стръв (както доста надменно се изказа един колега)
Не съм от риболовците , които имат много трофеи в списъка си , но като гледам може и въобще да не бъда от тях , поради поголовното унищожаване на трофейните риби и изяждането им от махалата и родата.
Риби над 10 килограма , които хвърлят хайвер вече години , след като са достигнали полова зрялост и които ще продължат да дават живот на милиони малки рибки , като убивате една такава риба , не убивате една , а убивате милиони.
И не се сърдете когато колегите ви критикуват че тези снимки са "месарски" , защото те наистина са ... (знаете какво имам предвид) .
Искам откровено да си кажете , на кой му харесва да гледа разпорени риби и на кой не?
Искате ли да бъдат модерирани или не?
Ако те видя живот и здраве искам да ти стисна ръката

Ангеле 123, това което се продава в рибарските магазини като бракониерско оборудване сигурно и 5% не е от сичкото.В рибарските магазини да не би да продават километрични мрежи или пластичен експлозив?Или може би продават уреди които вкарват ток във водата?В рибарските магазини се продават само такъми за трал,може би и парашути, но аз не съм виждал.Така че неможеш да съдиш Локал,какво се продава в неговия магазин.
Като ти се яде риба,отиваш и си купуваш,риболова не е средство за препитание.
Разбирасе има малки изключения,като например 80 годишен дядо с 80 лева пенсия отива да си хване 5-6 попчета за да преживее някак си, на него немога да му кажа нищо,НО Вие дето карате скъпи коли имате такъми за хиляди левове и пълните рибите с чували,просто е недопостимо,не ми го побира акъла.
Оставям размислите на Вас.И да не забравяме, че ще ставаме европейци

За бракониерите само слънчаци
!

- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Дилемата : да го пусна или да ме види махалата???
kalkan4o написа:НО Вие дето карате скъпи коли имате такъми за хиляди левове и пълните рибите с чували,
абе ако пълнат рибите с чували щеше да е яко,ама май чувалите пълнат с риба... ама па чак чували,пресилено е

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Анга,ANGEL 123 написа:![]()
Моите реакции са провокирани от една тема в която беше писано ........" Спрете браконерите " в множествено число и неясно от кого
съответно всички писаници там си останаха (въздух под налягане)
![]()
Когато се предлага нещо подобно трябва да се пише от собствена позиция примерно "АЗ ........" и тогава няма да има погрешни впечатления!
Аз когато кажа или обещая стоя зад думите си и ги превръщам в дела .......не очаквам друг да го свърши
....... или греша
![]()
това със "Спрете бракониерите"
се обсъди в същата тема и се реши , че ще е по-добре да бъде "Да спрем бракониерите", но това така или иначе няма голямо значение ,защото и идеята, и темата ,и тениските ,и всичко останало си остана"Въздух под налягане" (ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА

Ами ще кажа -едно "Майната му на всичко и ще се "наслъждавам" на обезрибените водоеми ":!:
А по темата:
Локал,
Когато ми се яде риба(ако хвана такава каквато ям ) ,задържам толкова колкото трябва

А когато се наложи, гости( които обичат риба ) и повече

Тва е

Наслука

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Да пусна или да не пусна!!!
А бе чета,чета и направо се обърках тия риби да ги пускам ли или не, та мойто виждане е такова:
Що се отнася до одраните риби наистина е неприятно да ги гледаш,но я ми кажете,колко пъти ходите на не платени язовири,най много два три пъти в годината,и ако там ти провърви,логично е да си пускаш рибата,та нали уш от нашите пари ги зарибяват,и останалите пъти все на платени,та като идеш на платен ти отиваш снамеренито да хванеш някой трофей,който го плащаш поне два пъти,ако хванеш такъв де,и е нормално да си го вземеш,та ако ще да са два или три,нали за това си плащаме.Мисля че проблема повече е финансов отколкото морален

Що се отнася до одраните риби наистина е неприятно да ги гледаш,но я ми кажете,колко пъти ходите на не платени язовири,най много два три пъти в годината,и ако там ти провърви,логично е да си пускаш рибата,та нали уш от нашите пари ги зарибяват,и останалите пъти все на платени,та като идеш на платен ти отиваш снамеренито да хванеш някой трофей,който го плащаш поне два пъти,ако хванеш такъв де,и е нормално да си го вземеш,та ако ще да са два или три,нали за това си плащаме.Мисля че проблема повече е финансов отколкото морален

- maver13
- вече хвърля и на тежко
Чета колеги, чета и размишлявам. Със всеки изминал пост се отклонявяте все повече от темата. Тръгнахте от пускането и грозните снимки и забихте в търговията и личните нападки. Въпросът с пускането на рибите се е дискутирал в не една тема и крайния извод е, че трябва да се спазва ЗАКОНА, като се прибира за вкъщи, а който веднъж е пускал целия си улов обратно - той вече е от онези, на които "искам да стисна ръката" и съм сигурен, че ще продължава да пуска
Но това го оставяме на съвестта и разбирането на всеки от нас. ГЛАВНИЯ ВЪПРОС обаче е - длъжни ли сме ние да гледаме подобни снимки??????
Трябва да се гласува според мен, и ако повечето колеги са ЗА - ТРИЕНЕ
П.П Тоя форум го четат и млади колеги!! Какъв пример им дават????

aide nasluka
maver13 написа:
а какъв пример им даваме като пушим пием псуваме като им разрешаваме да играят на игри дето главната цел е да убиеш някой?????????? форума според мен е направен не да възпитава а да показва действителноста и тя е такава рибите се изкомят измиват се пържат се и се ядат... тия със слобите сърца и чувствителни души да не ги гледат тия снимки.... галерията предполагам е създадена за качването на снимки и всеки потребител може да си качва каквито иска... защо никой не казва нищо за голите снимки които ги има в тая галерия????? ако е толкова голям проблема има си модератори и администратори нека да направят нови правила и да се забрани качването на снимки от ВЕЛИКОТО КЛАНЕ и ако някой качи такива да бъдат изтривани

- Виктор71
- ще става разбирач
Здравийте на всички . Отдавна не бях писал обаче темата е добра . Според мене ще се изпокарате за нема нищо . това какво да пускаме и кво да задържаме е и ще бъде толкова дискотирано и обсъждано колкото кое е ПЪРВО яицето или кокошката . продължавам по темата Локала добре прави въпрос за тия неща обаче по добре земи бате и си сипи по едно пиене туриси салатка направиси густото на душата помисли за тая тема като свърши ракията и тогава ще си отговориш на въпросите в твоита глава. Съгласен съм че ТРЯБВА да се пуска риба Обаче само да пускаме батка нестаааааааааа . досега съм хващал добри шарани и верваитеми в кущи има . същото ще кажа и за язовирите и там има . отмене толкова.
п.п Най лошата черта на нас бугарите гледаме в паничката на другия и само кусури намираме...............
п.п Най лошата черта на нас бугарите гледаме в паничката на другия и само кусури намираме...............
Бъдете здрави за риболов
- Local
- учете се от него
Много ми е кофти когато пусна тема в определена насока и тя се изкриви така... за това пишете какво искате и каквото можете ... и без това е раздел "Разни" - значи правилни предвидих изхода , просто щях да се учудя ако е друг.
Пожелавам на всички успешни излети и все трофейни риби да хващате, аз няма какво повече да пиша.
Пожелавам на всички успешни излети и все трофейни риби да хващате, аз няма какво повече да пиша.
Клавиатура риба не лови!!!
Local написа:Много ми е кофти когато пусна тема в определена насока и тя се изкриви така... за това пишете какво искате и каквото можете ... и без това е раздел "Разни" - значи правилни предвидих изхода , просто щях да се учудя ако е друг.
както винаги става главицата в черупката... като си пуснал дадена тема аргументирай се както трябва и ще бъдеш разбран но ти предпочете лесното да избягаш както попринцип става...
беганието му е мамата.... и какво се постига нищо на всичкото отгоре си и модератор

нищо лично, но се дразня от това че пусна тема и така и не написа как ще се оправят нещата даже и предложения няма от твоя страна или апел....