Tica crystal multitip TC3 - Питане за върхове?

Модератор: Paublo_Eskobar

icelame
новобранец
новобранец

Tica crystal multitip TC3 - Питане за върхове?

Мнение от icelame »

Здравейте, вчера си взех първия си фидер :) А именно този от заглавието. Малко ме притеснява проблема с връхчетата защотото пръчката е 3.60 на две колена + върха. Оригиналните са по около 60см дълги, а резервните (допълнителните) които се продават май все за за система с 3 секции а именно по около 40см. Има ли проблем да си сложа на мойта пръчка такива по 40см или може някъде да си намеря по 60см?

Тези ми въпроси са породени от това че на върховете с пръчката (два фибер и един карбон) не са означени коло oz са. Дори най-мекия червен (др. са розов и жълт) ми се струва твърдичък. Има ли точен начин да се измери по колко оз са?

Иначе първите впечатления от въдицата са страхотни :) надявам се тия дни да я пробвам с риби. На суха с една бутилка 500мл цялата пръчка се згъва дори леко и до дебелия край :)
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Tica crystal multitip TC3 - Питане за върхове?

Мнение от Калин–Стоянов »

Виж за оригинални резервни върхове при официалния вносител , последно като съм ходил там имаше... Алл Фишермен

Върховете се мерят по следния начин...

Изображение

1 oz = 28 гр. и малко :D

Иначе няма проблем да сложиш каквито и да е върхове..... :idea:
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Аз от там взех и въдицата :) но забравих да питам за върховете. Доколкото гледах в сайта се предлагат само тези оригиналните.

Относно меренето аз си мислех че се мерят като се закачи 28гр=1оз и върха се държи хоризонтално.
По твоя метод на мерене когато върха се държи вертикално ми излиза че най-слабото ми е 2оз :(((, но ако е хоризонтално се накланя само до 45 градуса сякаш...

Другите са 2,5оз и 4оз. Поне ако това мерене и тежестите са приблизително вярни :)
Последно промяна от icelame на Пет Сеп 16, 2011 9:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

icelame написа:Аз от там взех и въдицата :) но забравих да питам за върховете. Доколкото гледах в сайта се предлагат само тези оригиналните.

Относно меренето аз си мислех че се мерят като се закачи 28гр=1оз и върха се държи хоризонтално.
По твоя метод на мерене когато върха се държи вертикално ми излиза че най-слабото ми е 1,5оз :), но ако е хоризонтално се накланя само до 45 градуса сякаш...

Другите са 2оз и 3оз. Поне ако това мерене и тежестите са приблизително вярни :)
Има различни върхове, включително и оригинални за "Тика". Върховете се мерят точно по начина които съм показал по-горе!
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

а резервните (допълнителните) които се продават май все за за система с 3 секции а именно по около 40см.
е тва пък от де го измъдри бре.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

shekira написа:
а резервните (допълнителните) които се продават май все за за система с 3 секции а именно по около 40см.
е тва пък от де го измъдри бре.

Добре кажи ми къде има 0,5 или 1 оз на 65-70см ?

Тъй като по последно мерене най-мекия ми излезе 2оз ... после 2,5 и 4оз, a фидера е доста мек и уш се води медиум въпреки че никъде по пръчкаат не го пише. Тези върхове по-големи от 2 ми се виждат малко твърди...
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

icelame написа: Тъй като по последно мерене най-мекия ми излезе 2оз ... после 2,5 и 4оз, a фидера е доста мек и уш се води медиум въпреки че никъде по пръчкаат не го пише. Тези върхове по-големи от 2 ми се виждат малко твърди...
Върховете изобщо да не те учудват / oz / , напълно нормално да е да са такива. Така или иначе повечето фидери се продават с почти не потребни оригинални върхове! :wink:
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Калин–Стоянов написа: Иначе няма проблем да сложиш каквито и да е върхове..... :idea:
Освен ако не са широки водачи а връхчето е със тесни, тогава става ... :ANAL: побвал съм.

Ако е медиум, ако са три върха най-дебелия трябва да е 2/2,5оZ и на долу до 1оz, ако са два върха в повечето случеи са 1 и 2 оЗ, вече при лайта е задължителен 0,75оZ и 0,5оZ.
Последно промяна от qno_zloo на Пет Сеп 16, 2011 10:24 pm, променено общо 1 път.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Всичките са с тесни :) Даже първия водач на фидера ми е по-тесен и по-малък от първия на мача. Прави ми впечатление и че са доста близко до самата пръчка водачите, това нормално ли е за фидерите?

Значи освен че ще ми се смали пръчката няма проблем евентуално ако сложа по-мек и по-къс връх от мойте :)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

icelame написа:Всичките са с тесни :) Даже първия водач на фидера ми е по-тесен и по-малък от първия на мача. Прави ми впечатление и че са доста близко до самата пръчка водачите, това нормално ли е за фидерите?

Значи освен че ще ми се смали пръчката няма проблем евентуално ако сложа по-мек и по-къс връх от мойте :)
Нормално е , естествено нали трябва да се згъне като по предназначение, тоест заради много неща са по на често водачите.

Слагай другия връх и не се бой, връхче не се чупи от замятане.

Искашли да го тестваме на мястото от което е и аватарати, в неделя.

Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

icelame написа: Прави ми впечатление и че са доста близко до самата пръчка водачите, това нормално ли е за фидерите?

Нормално е за водачите, можеш да слагаш каквото решиш. Единствено ако не съвпада диаметъра изпиляваш или наслояваш и готово :D
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Мариан, обикновено избягвам да ходя за риба в почивните дни, понеже съм безработен и имам време. Иначе неделя там не е ли много пълно с хора и рибата да се плаши ?
Последня път когато бях пратих мн поздрави на Асен, даже той тогава каза че преди малко си минал покрай пътя и си му се обадил .. та така...

Мойте връхчета ги премерих и са към 3мм точно сякаш (с линия) повечето други все са повече от 3 (на броунинг) такаче с леко пилване ще стане. Някъде магазин където да има налични в София меки връхчета(каквато и да е марка) ?
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

icelame написа:Мойте връхчета ги премерих и са към 3мм точно сякаш (с линия) повечето други все са повече от 3 (на броунинг) такаче с леко пилване ще стане. Някъде магазин където да има налични в София меки връхчета(каквато и да е марка) ?
В коя част на София? :roll:
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Ем.. аз съм баш в центъра, предпочитам да речем южната част сякаш :) От опълченска и дондуков на юг повечето големи магазини ги знам.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

За връхчета хйоди в магазин Приз ПИЗ нещо такова се казваше, от изложбената зала посока борово, улицата май беше Т. Каблешков.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”