Мнение за D.A.M. - Nanoflex

Модератори: Павел Иванов, sestrata

yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение за D.A.M. - Nanoflex

Мнение от yanko_s »

Колеги може ли компетентно мнение за тази гама пръчки ... Утре ще хофя да си купувам спинарка, но не знам дори какво копувам , това ми е първата пръчка и не сам на ясно с нищо.. Моля да ми кажете и каква макара ще и "отива" и алтернативки за горе доло същата цена около 130 лв ...
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Мнение за D.A.M. - Nanoflex

Мнение от tachev »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=20534 разгледай тази тема , може да ти е от полза ;) !
Туй риболова не е за мен :D
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Колеги твърдо се спрях на тази пръчка http://filstar.bg/1558/Lazer.Cobalt.SW. ... g.-.2.70m/ ... какво мислите за начинаещ спинар .,,,
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

yanko_s написа:Колеги твърдо се спрях на тази пръчка http://filstar.bg/1558/Lazer.Cobalt.SW. ... g.-.2.70m/ ... какво мислите за начинаещ спинар .,,,
кажи първо на какви реки ще ловиш и каква риба ще гониш , щото с тая гега на кефалите ще им вадиш само главите :wink: !
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

tachev написа:
yanko_s написа: за начинаещ спинар .
кажи първо на какви реки ще ловиш и каква риба ще гониш
Мисля,че от тук трябва да се почне. 1. Какви риби смяташ да ловиш. 2. В какъв диапазон/колко грама/ ще са примамките,с които смяташ да ловиш. 3. Тези пръчки са много добър вариянт http://www.voblershop.com/1849/%D0%90%D ... %80%D0%B8/. 4. След,като купиш пръта,тогава избирай макарата,за да си паснат,както трябва. :smt023 Успех. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

yanko_s написа:Колеги твърдо се спрях на тази пръчка http://filstar.bg/1558/Lazer.Cobalt.SW. ... g.-.2.70m/ ... какво мислите за начинаещ спинар .,,,
Колега, не бих ти я препоръчал, защото не става за универсален спининг.
Имам същата но с акция 3-40. Пръчката е с много бърз строй, на практика се огъва само върха, който е изключително тънък и чувствителен, изработен от плътен карбон. Ползвам я единствено за джиг на костурчета...
Предполагам, че тази която си посочил с акция 20-60 ще бъде добра за джиг на бели риби...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

А за подобна 2-40см 3-40 акция какво ви е мнението защото 2.70 били свършили колеги ...
благодаря за бързите мнения и кажете коя макара ще и отива на 2.40 ... благодаря предварително ,,, аа да не забравя да попитам и за какви риби ще става защото мисля да лова костур бяла риба и щука но и кефал де ...
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

yanko_s написа:Колеги може ли компетентно мнение за тази гама пръчки ... Утре ще хофя да си купувам спинарка, но не знам дори какво копувам , това ми е първата пръчка и не сам на ясно с нищо.. Моля да ми кажете и каква макара ще и "отива" и алтернативки за горе доло същата цена около 130 лв ...
Преди да пишеш в този форум и да питаш е много добре да си помислиш колко си грамотен! Ужасен съм! Не кОпуваш , а купуваш, и не е долО, а долу! Ужасно! В риболова може да си най-добрия, но излагацията е пълна!
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Nanoflrx-a на D.А.М е превъзходна пръчка, не съм спинингист, но съм държал въпросната въдица и съм я клатил много кратно...е много добра (за цената си), лека, стегната, но разновидностите са няколко и трябвада си избереш точно твоя модел, а ето и още един атест за здравината и качествата на пръчката...такова нещо не се вижда всеки ден,..
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6t53DqViXVc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6t53DqViXVc?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
...имаш ли възможност, я грабвай колега...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
zonata
новобранец
новобранец

Мнение от zonata »

Баце с по стар модел на D.A.M съм до 60 грама "супер нейчълар" много е добър ама си е тежка серия. За Дунава ми е перфектен, но според мене реши за какъв риболов ще го ползваш и по добре вземи среден клас до 40 грама докато се ориентираш! :D
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Ограничавам се единствено до лазер кобалт 2.40 см акция 3 - 40 ,,, Ще ми се да гоня по големи риби , но каквото предлага гегата ... Дано не греша избора си за кефали щуки и бели риби ...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

yanko_s написа:Ограничавам се единствено до лазер кобалт 2.40 см акция 3 - 40 ,,, Ще ми се да гоня по големи риби , но каквото предлага гегата ... Дано не греша избора си за кефали щуки и бели риби ...
Виждам, че си нов в спининговия риболов. Затова пак те съветвам да не купуваш тази въдица, за да не търсиш след седмица друга...
С тази въдица можеш да ловиш само на джиг в затворени водоеми и то дребни риби (при което удоволствието от риболова е голямо). Не става за щуки и бяла защото върха и въпреки че е от плътен карбон и чувствителен, е и твърде мек и първо: ще имаш проблем при засичане на рибата, особено ако е с костелива уста, и второ: воблерите и течението ще ти правят въдицата на "осморка", просто не е възможно да уловиш нещо в река, освен ако не си голям магьосник.
Разгледай форума, трябва ти пръчка 2,70 с акция 10-30 или 15-40. Има добри отзиви за много "универсални" въдици за по малко пари от сорта на Беркли, Тубертини, Колмик, Серт и др.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Вече наистина се отчаих...
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

http://www.voblershop.com/1849/Аксесоари/ вземи си като за начало една такава - TRS70MLF2 2.13 111 3.6-14.2 2 5 години 120лв. пък после ще черпиш ;) !
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Язовирите на които мисля да ходя са предимно Брягово на който дава доста големи щуки и бели риби,впрочем хванах 2 на дъно миналия ден и от там се запалих , и Сушица за кустур кефал и щукички... дали ще ми върши работа тази пръчка за там ,но пък и Марица ми е близо да го е*а...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”