Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Mepps - Aglia
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Mepps - Aglia
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=5751
тази блесна предимно за язовири ли е, че в описанието пише, че се държи добре в течение, а останах с впечатление според доста теми в форума, че е подходяща за язовири и е доста уловиста
тази блесна предимно за язовири ли е, че в описанието пише, че се държи добре в течение, а останах с впечатление според доста теми в форума, че е подходяща за язовири и е доста уловиста

- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Re: Mepps - Aglia
аз съм доволен,ловя на язовир с нея
-
- кандидат преподавател
Малко неточно зададен въпрос но все пак.Блесната става и за язовири и за реки .Това , че пише ,че се държи добре в течение най вероятно е , че дори и при бързо водене листото се върти правилно .Някой ментета като ги поиссилиш и помват да се мотаят безцелно.Тази блесна си заслужава парите и вземай и лови навсякъде където ти скимне.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Vid
- кандидат преподавател
Това е любимата ми блесна №2-4 (сребриста и златиста), №3 е универсална, лови хубави щуки и кефали. Комет-а с червените точки също. Аглията оказва по голямо съпротивление при навиване и определено е за предпочитане да се лови с нея в стоящи води. Ползвам я и в плитки реки, но течението бърдо я изхвърля на повърхността, затова е добре да се замята напреки и срещу течението. При риболов в язовир "щипвам" едно оловце пред блесната за да потъва по бързо, което въобще не и разваля играта..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега медната Аглиа дава ли същите резултати като златната илиVid написа:Това е любимата ми блесна №2-4 (сребриста и златиста), №3 е универсална, лови хубави щуки и кефали. Комет-а с червените точки също. Аглията оказва по голямо съпротивление при навиване и определено е за предпочитане да се лови с нея в стоящи води. Ползвам я и в плитки реки, но течението бърдо я изхвърля на повърхността, затова е добре да се замята напреки и срещу течението. При риболов в язовир "щипвам" едно оловце пред блесната за да потъва по бързо, което въобще не и разваля играта..

Колега медната Аглиа дава ли същите резултати като златната илиVid написа:Това е любимата ми блесна №2-4 (сребриста и златиста), №3 е универсална, лови хубави щуки и кефали. Комет-а с червените точки също. Аглията оказва по голямо съпротивление при навиване и определено е за предпочитане да се лови с нея в стоящи води. Ползвам я и в плитки реки, но течението бърдо я изхвърля на повърхността, затова е добре да се замята напреки и срещу течението. При риболов в язовир "щипвам" едно оловце пред блесната за да потъва по бързо, което въобще не и разваля играта..

- Vid
- кандидат преподавател
В интерес на истината 80% от ударите са на сребристата и медната вече все по рядко я ползвам.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Навсякъде и по всяко време- тури аглиа или голди! 

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Държи се идеално при водене срещу течението, просто трябва да се води по-бавничко, с паузи. Аз лично я предпочитам пред по-издължените листа, но при по-малките размери. При по-големите създава голямо съпротивление и предпоставки за усукване на влакното и предпочитам малко по-издължени листа.
Според мен и двата цвята са еднакво уловисти в глобален мащаб, разбира се, може в някои случаи и водоеми единият да дава повече резултат.
Тройките не ми харесват особено като качество.
Според мен и двата цвята са еднакво уловисти в глобален мащаб, разбира се, може в някои случаи и водоеми единият да дава повече резултат.
Тройките не ми харесват особено като качество.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Медната е много ефективна при горещо време и пасивна риба . В големите жеги бих заложил на медни и златисти Аглия и Комет в размер 00 . Сребристата е най-ефективна при риболова на щука и распер , а златистата е универсалната за всичко .petkao написа:... медната Аглиа дава ли същите резултати като златната или
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Колега доста изчерпателно инфо благодаряПавел Иванов написа:Медната е много ефективна при горещо време и пасивна риба . В големите жеги бих заложил на медни и златисти Аглия и Комет в размер 00 . Сребристата е най-ефективна при риболова на щука и распер , а златистата е универсалната за всичко .petkao написа:... медната Аглиа дава ли същите резултати като златната или
- dakataegotin
- научил се да хвърля
В интерес на истината на Тунджа имам по-вече хванати щуки на златиста Аглиа 4.Няма значение слънчево или дъждовно е времето.Не слагайте в рамки хищническия нрав на щуката.petkao написа:Колега доста изчерпателно инфо благодаряПавел Иванов написа:Медната е много ефективна при горещо време и пасивна риба . В големите жеги бих заложил на медни и златисти Аглия и Комет в размер 00 . Сребристата е най-ефективна при риболова на щука и распер , а златистата е универсалната за всичко .petkao написа:... медната Аглиа дава ли същите резултати като златната или
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има някаква логика сребристата да се асоциира повече с храна(уклей, кленче, каракудка), а златистата повече като конкуренция(друга щука, костур) . И затова медната да е по-ефикасна при пасивна риба.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.