Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въдици р. Марица
Модератор: sapuna
Въдици р. Марица
Здравейте, мисля че въдиците които се използват по р. Марица са специфични. Болонезето примерно над 5м, колкото и да го налагат за характерната въдица за река не мисля че в обраслата Марица върши някаква работа, реката не е чистена от Бай Тошово време. Карбоновите пръчки на дъно тип шарански също не мисля че са удачни много бързо се амортизират, удрят се неволно из клони, камъни и прочие, много са неудобни местата особенно ако трябва да се напъне сериозна риба за да не влезне в потопени дънери, дървета, панели, арматури и тнт, честно не знам с каква якост трябва да са. Пускам темата с цел всеки да сподели със своя опит какви въдици да използваме по р. Марица. Аз съм стигнал до убеждението че универсалната пръчка на леко е тип пъстървов телескоп до 3.60, също и болонезе ако се лови на открити места. А за дъно, плътните пръти от стъклопласт са най удачни. Вие как мислите ?
Поздрави !
Поздрави !
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Въдици р. Марица
И с 1м телескоп да си под дърво замятанията са изключително трудни при тъкива ситуации най-доброто решение е 8м уип или 10 м щека на открито болонезе 5+ м за дънните съм с 2 ръце за това че карбонова пръка не е за там.

Без риболов няма любов !
Здравей, мини на композитни.... 100 250 акция за дъно и такива болонезета

Колега аз ползвам плътни 2,70м 100-300 акция,яки макари и минимум 0,45 корда,никъкъв аванс(повечето места не го позволяват).Само това оцелява при тези условия

-
- новобранец
На Марица (районът на Белово) ползвам 5 м. директен карбонов. По-удачната въдица в случая обаче един праисторически 3-метров телескоп ДАМ с малка и високооборотна макара на същата фирма. Последният е най-успешен като дължина, но идва тежък при дълъг риболов. Специално на Марица, над 3-метра дължина на въдицата (с макара) е безсмислена.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре може ли някой да ми обясни на есен когато рибите се групират в вировете и в средата на реката или на дистанция 25-30 м как си водите плувките с тея шибуци по 3 м правилно ?Говоря за плувка макс 1,5 грамаdimitar1914 написа:На Марица (районът на Белово) ползвам 5 м. директен карбонов. По-удачната въдица в случая обаче един праисторически 3-метров телескоп ДАМ с малка и високооборотна макара на същата фирма. Последният е най-успешен като дължина, но идва тежък при дълъг риболов. Специално на Марица, над 3-метра дължина на въдицата (с макара) е безсмислена.

Без риболов няма любов !
-
- новобранец
[/quote]Добре може ли някой да ми обясни на есен когато рибите се групират в вировете и в средата на реката или на дистанция 25-30 м как си водите плувките с тея шибуци по 3 м правилно ?Говоря за плувка макс 1,5 грама[/quote]
Aми трудно ги водим.
Но там където аз съм ловил досега реката не е с такива размери, въдица с дължина, 4-5 метра е също толкова приложима, колкото и дезодорант с навита на него корда. За другите места, където реката е по-пълноводна и с разливи, естествено болонезе с по-сериозна дължина е единственият изход. Но затова има най-различни дължини на пръчките. На места обаче нещо такова ще е супер удачно- http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7287
Aми трудно ги водим.

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Аз използвам боло 5м. и фидер с акция до 120.