Мнение за D.A.M. - Nanoflex

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: Мнение за D.A.M. - Nanoflex

Мнение от danev69 »

yanko_s написа:Язовирите на които мисля да ходя са предимно Брягово на който дава доста големи щуки и бели риби,впрочем хванах 2 на дъно миналия ден и от там се запалих , и Сушица за кустур кефал и щукички... дали ще ми върши работа тази пръчка за там ,но пък и Марица ми е близо да го е*а...
tachev написа:http://www.voblershop.com/1849/Аксесоари/ вземи си като за начало една такава - TRS70MLF2 2.13 111 3.6-14.2 2 5 години 120лв. пък после ще черпиш ;) !
:smt023 :smt023 Тази пръчка,която ти е предложил колегата става идеално за тези риби,които си изброил. Грабвай я и няма да съжаляваш.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

http://filstar.bg/Shimano/12/Spinning/1 ... ning/1946/ Тази тук ми предложиха като перфектен вариант ... нешо с средна акция ...
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

yanko_s написа:http://filstar.bg/Shimano/12/Spinning/1 ... ning/1946/ Тази тук ми предложиха като перфектен вариант ... нешо с средна акция ...
Като са те разбрали,че от спининг нищо не разбираш,това е перфектният вариант,да си поизчистят залежалата стока. :idea:
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

В какъв смисъл ...
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Тези пръчки http://filstar.bg/Shimano/12/Spinning/1 ... ning/1946/ са доказали,че не са добри за спининг и се продават рядко и трудно. За същите пари това St. Croix Triumph е в пъти по-добро.
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Ще послушам компетентните колеги и ще взема това ... http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/ TRS86МHF2 2.62 10.8 - 28.4 5 г.
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Данотази акция да става за малки и големи воблери ,,
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

yanko_s написа:Ще послушам компетентните колеги и ще взема това ... http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/ TRS86МHF2 2.62 10.8 - 28.4 5 г.
Добър избор, добре мори големи риби, но добре работи и с леки примамки. Имах такава, от която бях изключително доволен, но я счупих. Тези пръчки искат внимателно транспортиране и пазене...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Става за големи воблери но не и за малки . Варианта Триумф МЛ 3.5 - 14гр. е по-доброто решение в твоят случай отколкото МН с тест 10.8 - 28.4гр. Vid , интересно ми е как си успял да счупиш TRS86МHF2 :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Става за големи воблери но не и за малки . Варианта Триумф МЛ 3.5 - 14гр. е по-доброто решение в твоят случай отколкото МН с тест 10.8 - 28.4гр. Vid , интересно ми е как си успял да счупиш TRS86МHF2 :roll:
Ми и аз не знам. Стана при закачка. Ползвах Дам-ска двойна клатушка и ПП 0,19. Хванах шпулата на макарата и дръпнах 3-4 пъти с въдицата. Пръсна се точно под средното коляно. Може да е имала дефект, може да съм я ударил някъде при транспортиране, кой знае...
Занесох я в риболовен свят, ама гаранция-франция. Много смешно ми звучи "доживотна гаранция", е пък нямам намерение да умирам след 3 месеца.
Сега съм със Спортекс и определено съм по доволен по отношение на това как се справя с по тежките примамки.
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

интересно ми е как си успял да счупиш TRS86МHF2 :roll:
Сигурно е гледал клипчето с нанофлекса и е направил това у дома си :lol:

Според мен се чупят, когато преди това са наранени от удар или нещо подобно, но не сме забелязали. Наранява се някъде незабележимо и това веднага я отслабва в пъти на въпросното място, особено ако в последното са съсредоточени много напрежения. Не, че имам особен опит с пръчки, но с всички изделия, подложени на натоварване е така.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

franky написа:
интересно ми е как си успял да счупиш TRS86МHF2 :roll:
Според мен се чупят, когато преди това са наранени от удар или нещо подобно, но не сме забелязали. Наранява се някъде незабележимо и това веднага я отслабва в пъти на въпросното място, особено ако в последното са съсредоточени много напрежения. Не, че имам особен опит с пръчки, но с всички изделия, подложени на натоварване е така.
Сега като се замисля, все пак не си купувам въдица за да я държа в рамка на стената, определено Триумфа съм го пазел при транспортиране, но съм имал случаи при риболов да ударя бланката с някоя примамка. Смятам, че на всеки се е случвало.. Това се получава, когато пред мен брега е обрасъл с шавари или някакви треви. Закачката е на последния метър и при опит за откачане с вертикално дърпане се случва блесната да удари бланката. Обикновено ударите са леки, но допускам, че е възможно при въдици с високомодулен карбон да нанесат поражения??

п.п. Извинявам се, че поизкривихме темата на колегата..
Сенека
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Е няма проблеми, но и от тази ли ще ме откажете ,,, утре в 10 сутринта трябва да поръчам нещо от изброените модели но не знам кой ,,
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Здравей колега,
ако ще ловиш предимно бяла риба и щука си вземи Триумфа на 2.13 7-18гр.,а ако смяташ,че ще наблягаш повече на костур и кефал то си вземи Триумфа на 2.13 3.5-14гр.Според мен просто реши кое ще ловиш приоритетно и тогава избора сам ще дойде :wink: И двете пръчки са до голяма степен универсални и ще ти свършат работа :wink:

Може да ги поръчаш от тук-http://www.voblershop.com/1849/%D0%90%D ... %80%D0%B8/ и ще дойдат с безплатна доставка.
Поздрави и успех с избора! :D
yanko_s
новобранец
новобранец

Мнение от yanko_s »

Ми този размер 2.13 не е ли малък , Защо си мисля че 2.70 см е по добре ,,, Къде се заблуждавам
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”