Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- lishev_64
- разбира нещата
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
peshocmeta написа:lishev_64 написа:Вярно е. Миналата седмица са зарибили с 3 тона риба. Друг е въпроса, че вчера бяхме там с колеги и като ние, така и другите риболовци, не вадехме нищо, освен таранка. Говорехме с колеги, които бяха 3-ти ден там с палатки (сериозно захранване) и те също се оплакаха, че шаран няма

Не вярвайте на празни приказки.,, Аз пък видях на Засмяно пуснаха 10 тона шаран ,,някой повярва ли ми?На слука на всички.[/quote]

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- новобранец
вьв един форд транзит може ли да се натовари 3 тона риба,па и водата за нея,барабар с цистрената?!
Колеги ето тук http://wikimapia.org/#lat=42.964965&lon ... 14&l=0&m=b вече няколко години има бол шаран , амур , също и толстолоб (зарибиха с 8000 шаранчета за амура и толстолоба не съм сигурен колко беше) , лошото е че кмета е дал язовира на едно пишлеме като частна собственост да го държи и вече 5 години не става да отидеш и да си направиш кефа да ловиш спокойно риба.
Всяка година правят обещания , че ще се пуска язовира и ще се иска такса за да се лови , ама няма ...
А рибата се вижда , постоянно играе по повърхността + това не я и хранят даже. Оставена е на самоиздръжка. Супер ме хваща яд , че на такъв хубав язовир не е разрешено да се лови заради кефа на някой хора ....
язовира се намира на 4км от град Долни чифлик и носи същото име като града.
Всяка година правят обещания , че ще се пуска язовира и ще се иска такса за да се лови , ама няма ...
А рибата се вижда , постоянно играе по повърхността + това не я и хранят даже. Оставена е на самоиздръжка. Супер ме хваща яд , че на такъв хубав язовир не е разрешено да се лови заради кефа на някой хора ....
язовира се намира на 4км от град Долни чифлик и носи същото име като града.
-
- новобранец
здравейте колеги,решили сме да ходим на палатка но незнаем къде
препоръчайте някой местенце за язовир става въпрос

- lishev_64
- разбира нещата
А бе, колега, той колегата dim-dim от 13 септември още не може да реши, па ти искаш от раз, и хоппала, готово. И все пак - ако имате достатъчно пържоли и нещо за поливане, на "Засмяново" има добри места /естествено - със боклуци/, добри таранки и ако сте ГОЛЕМИ късметлии - има и шаран. Такса - 7лв. На малка "Николаевка" - няма сянка, но ако рибата е благосклонна да се храни - щастието да хванете шаран или амур не е в сферата на фантастиката. Такса - 15лв. На големия "Николаевка" - откъм страната на хижата - места за барбекю - бол, но за риба.....а бе кой ти гледа рибата, като има пържоли и бира!!!svetlin_81 написа:здравейте колеги,решили сме да ходим на палатка но незнаем къдепрепоръчайте някой местенце за язовир става въпрос

-
- новобранец
Днес бях на язовира на Оброчище. Има беседки, места за барбекю и т.н. Условията - 10 лева за 12 часа за 3 въдици, 3 риби - четвъртата се плаща ... (Не ни уточниха нито килограми нито ако хванем дребни какво да правим - има едри риби съмнявам се, че е толстолоб). Днес имаше доста маломерни шаранчета, няколко рака и една едрогабаритна таранка. Хубав язовир като цяло, ще се пробва пак, след периода на Full Moon.svetlin_81 написа:здравейте колеги,решили сме да ходим на палатка но незнаем къдепрепоръчайте някой местенце за язовир става въпрос
Ако някой скоро е ходил на Одринци да сподели, там също е добро място за палатка..
- dim-dim
- научил се да хвърля
Поради така стеклите се обстоятелства отидох за риба по рано и то на Есеница на около 70км от Варна
Риболова протече така:
В 19ч на язовира и до 20:00ч. едвам захранихме и хвърлихме въдиците на топче на ананас,хокобан , рибни пилети и суха царевица всичко на дъно
Но мооогоооо ракк
Изява всичко за 10-15 мин вечерта дори и с 2 повдигача !!? дори и повдигача нагризва и го събаря накрая - луда работа
Чак към 10ч преди обяд рака спря да яде и успях да хвана 1 шарко кило и 5 таранки по 700-800гр на суха царевица
Според мен язовира изобщо не е трябвало да го откриват тази година - по добре след 1 или 2 мин.
И нивото на водата е паднали супер много може би с 3м. То вярно суша ама там нещо е много!?
Условията са така:
3 въдици 1 рачило и до 3кг риба и 3кг раци
Но рибата е още малка приятели оставете я да порасне поне!!!
Иначе има Бесетки и пейки и маси и скара даже ако някой не си носи и огнища
Пътя е хубав има само 40-50м дето е стръмно и тясно но иначе е добър
Това е от мен
Разбрах че на Званец и на Добротич има риба и ще проверя скоро време и пак щи пиша
Риболова протече така:
В 19ч на язовира и до 20:00ч. едвам захранихме и хвърлихме въдиците на топче на ананас,хокобан , рибни пилети и суха царевица всичко на дъно
Но мооогоооо ракк

Чак към 10ч преди обяд рака спря да яде и успях да хвана 1 шарко кило и 5 таранки по 700-800гр на суха царевица
Според мен язовира изобщо не е трябвало да го откриват тази година - по добре след 1 или 2 мин.
И нивото на водата е паднали супер много може би с 3м. То вярно суша ама там нещо е много!?
Условията са така:
3 въдици 1 рачило и до 3кг риба и 3кг раци
Но рибата е още малка приятели оставете я да порасне поне!!!
Иначе има Бесетки и пейки и маси и скара даже ако някой не си носи и огнища
Пътя е хубав има само 40-50м дето е стръмно и тясно но иначе е добър
Това е от мен
Разбрах че на Званец и на Добротич има риба и ще проверя скоро време и пак щи пиша
Ако ще вземаш риба колега,Добротич го отпиши-много мирише рибата тамdim-dim написа: Разбрах че на Званец и на Добротич има риба и ще проверя скоро време и пак щи пиша
- spiritfog
- научил се да хвърля
Днес бях на Николаевка от 8.30 до 14.00ч. Резултат беше 5 каракуди,2 рака и 2 шарана по около 2 кг. на пружина с царевичка. До мен колегата също изкара 1 шаран.
- lishev_64
- разбира нещата
[quote=
Днес бях на язовира на Оброчище. Има беседки, места за барбекю и т.н. Условията - 10 лева за 12 часа за 3 въдици, 3 риби - четвъртата се плаща ... [/quote]
Колеги, хайде да изкоментираме яз. Оброчище. Така - до мен достигна информация, че собствениците на Оброчище са същите тия от Звънец. И тия господа изтеглят рибата от Звънец, и я прехвърлят в Оброчище.
Когато обаче рибата започне да се храни - демек, като започнат да се вадят риби, пускали от някъде студена вода и от там нататък всеки знае за какво става въпрос. / дет съ вика - съкъндисват рибата и връй я гони /. Имали нещо вярно в тези "клевети" ??? 
Днес бях на язовира на Оброчище. Има беседки, места за барбекю и т.н. Условията - 10 лева за 12 часа за 3 въдици, 3 риби - четвъртата се плаща ... [/quote]
Колеги, хайде да изкоментираме яз. Оброчище. Така - до мен достигна информация, че собствениците на Оброчище са същите тия от Звънец. И тия господа изтеглят рибата от Звънец, и я прехвърлят в Оброчище.

-
- научил се да хвърля
Те не държат само Звънец и Оброчище, също така и Одринци е техен. Това за ваденето на риба няма как да стане при положение, че имам над 15 излета на Звънец това лято и поне един път щях да ги видя, или най-малко някой друг колега. Вие ако имате 3 язовира дали ще сте го закъсали до там, че да вадите рибата от единия и да я пускате в другия??
Поздрави!

Поздрави!

Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи 

- lishev_64
- разбира нещата
driu написа:Те не държат само Звънец и Оброчище, също така и Одринци е техен. Това за ваденето на риба няма как да стане при положение, че имам над 15 излета на Звънец това лято и поне един път щях да ги видя, или най-малко някой друг колега. Вие ако имате 3 язовира дали ще сте го закъсали до там, че да вадите рибата от единия и да я пускате в другия??![]()
Поздрави!
Аз също имам няколко риболова на Звънец и мрежосване не съм видял.

- dim-dim
- научил се да хвърля
Що се отнася за Добротич и че там рибата мирише, то не е задължително да я взимаш
Има достатъчно плевелна риба за ядене
А иначе се чуват добри отзиви за Добротич и излизат и класни риби 4-5кг и нагоре а и той беше затворен 4-5г ако не се бъркам нормално е да има класни риби а и Есеница,Добротич,Додроплодно,Тръница са ми слабост защото съм израснал на тях и винаги е имало риба, макар и малко и няма много риболовци а и са красиви (Без Доброплодно де
)
Що се отнася за Звънец може да го ползват за развъдник просто хората и да пускат да се лови рибата но аз не съм ходил от няколко години там и не мога да вземе мнение! Имам лоши спомени от Звънец.Заваля дъжд и 3 дена ни можехме да излезем 2 коли от там
А иначе съм хващал шарковци по 1-1,5гк по големи не, затова си мисля че могат да го ползват за развъдник! Може и да има и някоя и по голяма риба но не съм виждал и чувал някой да изкара.
Смятам тази седмица на Добротич и ако някой има инфо за него ще се радвам да я сподели
Ще ходя ама ако не вали

Има достатъчно плевелна риба за ядене

А иначе се чуват добри отзиви за Добротич и излизат и класни риби 4-5кг и нагоре а и той беше затворен 4-5г ако не се бъркам нормално е да има класни риби а и Есеница,Добротич,Додроплодно,Тръница са ми слабост защото съм израснал на тях и винаги е имало риба, макар и малко и няма много риболовци а и са красиви (Без Доброплодно де

Що се отнася за Звънец може да го ползват за развъдник просто хората и да пускат да се лови рибата но аз не съм ходил от няколко години там и не мога да вземе мнение! Имам лоши спомени от Звънец.Заваля дъжд и 3 дена ни можехме да излезем 2 коли от там

Смятам тази седмица на Добротич и ако някой има инфо за него ще се радвам да я сподели
Ще ходя ама ако не вали

-
- новобранец

На кой на Круша колега-на лалов ли или на този на Ловното?Ако питаш за този на ловното-риба нямаkassiopeya написа:Някой скоро да е ходил на Круша
![]()