Съвет за излет с палатка?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Съвет за излет с палатка?

Мнение от CERRUTI »

На излет с палатка не съм ходил от малък(8-9годишен),сега за първи път се очертава да съм командир на бивака 8) .
Става въпрос за 3-дневен излет(неделя,понеделник,вторник) с цел риболов и приятно и безопасно преживявяне около София.Спрял съм се на 3 вариянта:
1.Огняново-никога не съм ходил там....
2.Искър-никога с палатка и само откъм София...
3.Студена откъм Рударци-язовира ми е познат но не и от тази страна...
Молбата ми е,колеги кажете ми подходящ маршрут,състояние на пътя,подходящо място за къмпингуване и риболов,абе общо взето помогнете ми да не се изложа пред групата,на всяка информация ще съм благодарен.
п.с.-чесно казано мойте предпочитания са към Студена но не знам как стой въпроса с палатки там,доколкото съм чел тук в форума колеги казват че откъм Рударци може с палатки.....
Благодаря на всички отзовали се предварително.. :prayer:
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

=

Мнение от ceco65 »

студена внимавай мисля че има забрана :supz:
saksi
фен клуб-скобар

5555

Мнение от saksi »

Искъра, Шипочанския залив.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: 5555

Мнение от old fox »

saksi написа:Искъра, Шипочанския залив.

:lol: Искъра - и си вземете топли дрехи, че си е спудено сутрин :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Огняново ходил съм на прекрасно място на палатка там, но беше преди повече от 3 гд.
Като идваш от към София хващаш черния път преди стената, черния /около язовира/ не асфалтирания че води към горското и няма да те пуснат:( когато ходих посредата имаше доста дълбок коловоз, така че ти трябва добър шофьор и малко по-височка кола... та значи минаваш до един залив там дори мозе да се наложи да минете през малко вода зависи от нивото, след това започва изкачване, после един равен участък и завой на ляво, спускане и сте на диво и много готино място точно срещу стената.
Значи това е място което веднага ще си харесаш като застанеш на стената:)
Искъра за целта трябва да го атакуваш от Ихтиман. Караш и за пръв път като видиш язовира пренебрегваш минусчето /знак забранено влизането/ и караш по асфалтирания път докато го има, около резервата. Ако си харесаш някое място твое е, ако не продължавай и след като свърши асфалта докато си харесаш място:)
На Судена за съжаление съм ходил само караул на отсрешния хълм:( със един "колега" така му се заканвахме тогава на тоз язовир ама...
vidjgo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vidjgo »

мое мнение:не изхвърляй Лобош от сметките.заслужава си от която и страна да отидеш.....на кука :lol:
MaLaK-RiBaR
новобранец
новобранец

Мнение от MaLaK-RiBaR »

ISKAR ISKAR otidi !
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

На искъра преди седмица бях там за 12 дни не беше студено никак даже. За мястото което колегата ти каза да пренебрегнеш минусчето в момента е доста пренаселено. Аз бях точно отсреща и наблюдавах каравани и палатки буквално през пет метра. Ако питаш мен подминаваш това място караш около 5км. И виждаш язовира до теб. Слизаш оглеждаш и ако не ти хареса продължаваш докато свърши язовира, малко след това има мостче като го минеш веднага в дясно по черния път пътя е лош и дълъг но мястото си струва ще излезнеш точно отсреща на мястото което ти казахг първо да огледаш. Това е шипоченският залив. Друго нелошо място е по пътя София Самоков питаш за злокучене като стигнеш там в центъра на кръчмата питаш за бункера и поемаш по 7 километров път калдъръмест ако вали не знам дали ще можеш да излезнеш на връщане последните стотина метра са лоши. Там бях аз преди седмица. Не избираи мястото точно на носа много духа почти постоянно едвам си оправих шатрата.

На слука.
Gogata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gogata »

И аз така викам! :wink: :wink:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

В крайна сметка няма да е нито едно от трите(много ме е яд)
Един комшия ги навил за яз.Душанци,за него нищо незнам само че е много студено че близо до Копривщица и че едно време имал популация от чукски сик(каква е тая риба незнам...)
Каква риба има там,какво да търся на дъно и какво на плувка?
Имало щука...има ли смисъл да приготвям щукарска въдица?
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

CERRUTI написа:В крайна сметка няма да е нито едно от трите(много ме е яд)
Един комшия ги навил за яз.Душанци,за него нищо незнам само че е много студено че близо до Копривщица и че едно време имал популация от чукски сик(каква е тая риба незнам...)

На душанци бях миналата година за 3 дена щука не видях но чух че има по ръкавите които са достъпни само с лодка аз лично се прибрах с платика но от местото с колата което е достъпно. По голямата част от язовира е недостъпна с кола даже и джип.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

nasco2 написа:
CERRUTI написа:В крайна сметка няма да е нито едно от трите(много ме е яд)

На душанци бях миналата година за 3 дена щука не видях но чух че има по ръкавите които са достъпни само с лодка аз лично се прибрах с платика но от местото с колата което е достъпно. По голямата част от язовира е недостъпна с кола даже и джип.
А на какво излизаше платиката и каква захранка ползва-твойта рецепта ли??(аз я прочетох)
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Да същата рецепта за дъно. Даваше и на плувка но много на вътре на бял.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колеги моляви се дайте малко инфо за това Душанци,за рибата разбрах горе долу ама за подходящо място за палатка и подходящ път никой не обажда...
Избрали сме маршрут:от подбалканския на дясно към Копривщица и след разклона за гарата следващата пряка в дясно към язовира(поне това избрахме по картата)
Някой запознат да каже добре ли е,или да даде съвет за по добро място........ :roll:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Горе долу добре си разбрал, мястото за палатка е само едно, и то имам чуството че се препредава на познати. Ще е голям късмет да го уцелиш свободно. Иначе ако прекараш багажа с лодка има доста места покраи левия браг гледано от гарата. Риба вякаква не съм чул за сом. От пъстърва до шаран, бяла щука, платика чудски сик и др. Черния път е дълъг около 5-6 километра но е каменист и нама много дупки, можеш да минеш и с нормална кола даже и след дъжд. Малко преди гарата в ляво. Преди моста но не на главния път а като завиеш към Копривщица след това в дясно към гарата и тогава ляво пред моста. Ако сте ентусиасти може и други места да намерите преди да свърши пътя, и то хубави за бивак, но за риба едва ли ще излезне нещо т6ам освен дребош.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”