Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за D.A.M. - Nanoflex
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Мнение за D.A.M. - Nanoflex
Зависи какво ти налагат условията и какво предпочиташ.Аз лично мисля,че ако условията не изискват голяма дистанция,то по-добре е да ловя с нещо по-късо и удобноyanko_s написа:Ми този размер 2.13 не е ли малък , Защо си мисля че 2.70 см е по добре ,,, Къде се заблуждавам

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Подкрепям с две ръце, за тестовия диапазон също.Зависи какво ти налагат условията и какво предпочиташ.Аз лично мисля,че ако условията не изискват голяма дистанция,то по-добре е да ловя с нещо по-късо и удобно
Като се запалих по спининга и аз се хвърлих на дълга пръчка и после съжалявах. Във всички случаи, дължината на пръчката няма как да е универсална, но повече ще се дразниш с дълга пръчка в условия за къса, отколкото обратното.
Това, че на колегата тримфът се е счупил, да не те разколебава, винаги може да се случи, но е по-скоро лош късмет. Това не са кой знае колко скъпи пръчки и не е невъзможно да се случи да има фабричен дефект.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Vid
- кандидат преподавател
Е тук не съм съгласен. За местата на които искаш да ловиш си вземи пръчка не по къса от 2,40. Виждам, че си от нашия край, може и да ги пробваш на Марица, и с по къса въдица от 2,40 ще се измъчиш... По дългата въдица ти позволява по добро морене на рибата, по добър контрол върху примамките и избягване на закачките, по голям кастинг и пр... Имам такава на 2,10 която ползвам за по малки рекички, в които съм нагазил до кръста във водата.
За големите язовири и Дунав 3,00 м., за средните язовири и реки 2,40 - 2,70 м. за планинските рекички 1,8 - 2.10 м. Това е за риболов от брега.
Въпреки, че счупих един Триумф, мога да кажа, че е чудесна въдица за парите си и ти я препоръчвам...
За големите язовири и Дунав 3,00 м., за средните язовири и реки 2,40 - 2,70 м. за планинските рекички 1,8 - 2.10 м. Това е за риболов от брега.
Въпреки, че счупих един Триумф, мога да кажа, че е чудесна въдица за парите си и ти я препоръчвам...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Благодаря на всички за прекрасните мнения ... Събрах много информация ,но остава аз да си реша ,,,, то е ясно ,че ще е първата но няма да е последната ...
Тука пък аз не бих се съгласил,защото успешно си ловя с 2м. триумф 7-18гр. на Дунав и спокойно си правя дистанция около 40-45м. като в много от случайте това е достатъчно,да не кажа,че често и 20м. са достатъчни.Това го казвам на база личния си опит от началото на сезона.Подчертавам,че джиг почти не използвам и естествено распери на дистанция също не са ми приоритет.Но за тези 2 случая просто ще си взема една по-дълга въдица и няма да се лиша от удоволствието да ловя повечето с къса пръчка.Това естествено си е мое мнение,защото аз се стремя към възможно по-къса пръчка,с възможно по-малко мощ(това разбира се в рамките на разумното),че да ми е гот като си ловя и по-малки рибкиVid написа:Е тук не съм съгласен.
...Дунав 3,00 м....

Колегата трябва да си пресее информацията и да реши кое е вярно за него.
Поздрави и успех с избора!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Явно е въпрос на лични предпочитания дължината.
Може би е по-добре да си вземе по-евтина пръчка колегата, да види какво му харесва и като дължина, и като строй, и после да се засилва към Кроатата. Има достатъчно евтини и добри пръчки - Серт, Колмик, Беркли....
Може би е по-добре да си вземе по-евтина пръчка колегата, да види какво му харесва и като дължина, и като строй, и после да се засилва към Кроатата. Има достатъчно евтини и добри пръчки - Серт, Колмик, Беркли....
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Купих Lazer Cobalt Spin 10 - 30 XRC carbon ... като за сефте спинарка мисля че ще върши работа
Обурудвах е с риоби инсайдер 2000 ,,,
- Vid
- кандидат преподавател
Риобито за парата си няма грешка. Този кобалт не сме го виждали, дай линк или снимка, ако не те затруднява...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
http://www.filstar.com/bulgaria/filstar ... _code=1297 Мисля че е това ако не се лъжа ... Още не съм го пробвал,,,
Може и аз ако не ви затруднявам да ми дадете бегли предложения за воблерчета за кефал щука и бяла риба , говоря за затворени водоеми .,,,
Днес си звех влакно energoteam power braid ,,, 0.10 ... дано не съм сбъркал